Grønkålssalat med glaskål og æble

Denne lækre grønkålssalat har det hele. Lidt sødt, lidt salt, lidt knas og lidt syrlighed. Den er perfekt til efterårsbordet og kunne også være et dejligt grønt indslag til enten julefrokosten eller selve juleaften.

Det er ikke, fordi jeg går op i, at julemaden juleaften skal være sund, men jeg synes, det er rart at have lidt grønne indslag på bordet også. Jeg bryder mig ikke om kartofler, så jeg plejer at spise and/flæskesteg og rødkål (min favoritopskrift her), og så har jeg en eller anden form for knasende kålsalat på bordet også. Og det kunne fint være denne.

Grønkål kan godt virke en anelse fjendtligt i sig selv, men hvis du masserer bladene godt med lidt olie, og ja, jeg mener masserer, bliver de bløde og knap stå stive at tygge i.

I denne grønkålssalat har jeg desuden puttet glaskål. Hvis du ikke er så bekendt med glaskål (for det var jeg ikke for kort tid siden), så kan jeg varmt anbefale dig at stifte bekendtskab med den. Jeg serverer den faktisk ofte som gnavegrønt også. Den har en let sødlig smag og så er den utroligt kulhydratfattig. Og ungerne elsker den.

Vil du gerne holde grønkålssalaten her endnu mere low carb, kan du udelade æblet.

Grønkålssalat med glaskål og æble Grønkålssalat med glaskål og æble
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Grønkålssalat med glaskål og æblw

Grønkålssalat med glaskål og æble

Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

  • 300 g grønkål
  • 1 lille glaskål
  • 1 æble kan udelades
  • 1 lille fennikel
  • 50 g ristede og hakkede valnødder

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk Fibersirup Gold eller anden sødning
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Fjern de grove stængler fra grønkålen og riv bladene i grove stykker.
  • Skær skrællen af glaskålen og skær den i små tern.
  • Skær fennikel helt tyndt, gerne på mandolinjern.
  • Skær æblet i tern eller tynde skiver.

Dressing

  • Rør æblecidereddike sammen med sennep og fibersirup og rør olien i, så det emulgerer.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Masser grønkålen med en smule af dressingen, så den bliver blød mere medgørlig
  • Bland den sammen med resten af ingredienserne og server resten af dressingen ved siden af.

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

0 kommentarer til “Grønkålssalat med glaskål og æble”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?