Cajun kylling i krydret sovs

Cajun kylling og anden kreolermad er jo simpelthen så lækkert, og jeg forstår nærmest ikke, at byen ikke flyder over med restauranter, der laver lækkert mad fra dette køkken. Eller hvad ved jeg? Jeg kommer så sjældent ud, at der kunne ligge kreolerrestauranter på hvert gadehjørne uden at jeg ville vide det –  haha! Sad but true.

Cajun kylling og søde minder

Jeg kan huske at en af de første restauranter, som  Søren inviterede mig på, da vi lige havde mødt hinanden for små 20(!) år siden, hed Soul Kitchen eller noget i den retning. De havde jambalaya og anden mad med dejlige krydrede smage. Så sad vi der og var dødforelskede (og sikkert også småberusede, for sådan var livet dengang) og spiste krydret mad og så hinanden dybt i øjnene.

Måske derfor jeg stadig elsker Cajun Kylling. Her har jeg lavet den med kyllingekødboller. Det gav en dejlig, krydret og varmende aftensmad.

Cajun kylling - dejligt stærke cajun kødboller med kylling i cremet sovs

CAJUN KRYDDERIBLANDING

  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Urtekram laver en virkelig god Cajun krydderiblanding, så den kan jeg varmt anbefale også.

Cajun kylling - dejligt stærke cajun kødboller med kylling i cremet sovs

Cajun kylling i krydret sovs

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 3 spsk Pofiber reklamelink
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 50 g revet parmesan
  • 1,5 spsk Cajunkrydderi køb det eller se min blanding nedenfor
  • smør eller kokosolie til stegning

Cajun-sauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g champignon i tern
  • 1 rød peber i tern
  • 1,5 spsk Cajun krydderi
  • 3 dl kyllingebouillon
  • 3 dl fløde
  • basilikum til drys
  • Smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen og form det til små kugler.
  • Steg kødbollerne på en pande i kokosolie eller smør til de er næsten gennemstegte.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og champignon i små stykker.
  • Opvarm smør eller kokosolie i en sauterpande og steg løg og hvidløg, til de er klare i farven.
  • Tilsæt svampe og peberfrugt og steg videre i et par minutter.
  • Kom krydderier, fløde og fond/bouillon på og kog op.
  • Lad saucen simre og tykne lidt og smag til  med salt og peber. Tilsæt evt. lidt citron eller sødning for smagsforstærkning.
  • Tilsæt kødbollerne de sidste fem minutter.
  • Server fx med squashspaghetti eller blomkålsris og drys med basilikum ved servering.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Cajun kylling i krydret sovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Madbandit, tak for en dejlig opskrift. Restauranten, som du omtaler, hed Souls. Jeg besøgte den også ofte med min kæreste, og vi nåede hele menukortet rundt! Desværre er den nu lukket, men det var skønt, så længe det varede.

    Svar
  2. Denne er en klar favorit hjemme hos os! Så lækker en ret, og skønt med en anden type krydderier i “creolermad” end de gængse danske, italienske, græske og arabiske smage. Nemt at lave en stor portion og fryse ned til travle dage

    Svar
  3. Det lyder virkelige lækkert, men jeg forstår ikke helt, når du skriver “resten af krydderiblandingen”. Jeg har sådan en Cajun fra urtekram. Den er jo relativt stor. Så hvor meget, skal man putte i sovsen?

    Svar
    • Ha, ja, det kan jeg godt se er lidt uklart. Men med udgangspunkt i min krydderiblanding vil der være ca. 1,5 spsk til kødbollerne og samme mængde til sovsen, og det vil være samme mængde, du kan bruge af Urtekrams lækre cajunblanding :)

      Svar