Blomkålspizza med kødboller og chili

Denne blomkålspizza med kødboller mættede simpelthen så godt og mindede mig samtidig om, hvor lækker sådan en blomkålspizza kan være. Det er alt, alt for sjældent, at vi spiser nogen form for pizza, og det er jo i grunden ærgerligt.

Nu er jeg ved at være på plads i mit nye køkken, og selvom jeg ikke helt er blevet bedste venner med dampovnen endnu, er vi langsomt men sikkert ved at nærme os hinanden. At få nye hvidevarer er i sig selv en stor ting og jeg siger jer, der sker meget med hvidevarer på 10-11 år eller hvor gammel min tidligere ovn nu var.

Mine nye hvidevarer kan fx stemmestyres. “Opvarm ovn til 160 grader varmluft”. Det er da for skørt, ikke? Som om jeg ikke bliver bims nok i forvejen af at være så meget alene, som jeg er. Hvis jeg først begynder at tale med hvidevarerne, tror jeg da først, det går galt for mig – haha!

Nuvel, vi har heller ikke sat den del til endnu. Det virker ikke lige som det mest presserende.

Men nu er ovnen i hvert fald blevet testet med sådan en omgang blomkålspizza med kødboller og chili. Og det er ikke sidste gang, jeg har lavet den kombi.

Selve fremgangsmåden med blomkålspizzabunden kan føles lidt omstændelig men jeg synes, det ekstra arbejde med at dræne væske fra blomkålen, giver et meget fastere resultat. Så det er virkelig tiden værd, synes jeg.

Blomkålspizza med kødboller og chili - opskrift på sund og mættende pizza med blomkål

Blomkålspizza med kødboller og chili

Udskriv Pin
4
|
40 min

Ingredienser

Blomkålsbund

  • 500 g blomkål
  • 100 g parmesan revet
  • 2 spsk Pofiber
  • ½ tsk guargummi kan udelades
  • 1 æg
  • salt

Pizzatopping

  • 1,5 dl tomatsauce
  • 100 g hakket oksekød
  • tørrede chiliflager
  • 150 g revet ost fx mozzarella
  • salt

Sådan gør du

Blomkålsbund

  • Riv blomkålen til blomkålsris i foodprocessoren og hæld dem i en skål.
  • Hæld kogende vand over blomkålen og lad det stå i et par minutter.
  • Hæld vandet fra blomkålen fra i en sigte og pres resten af væsken ud ved at komme blomkålen i et viskestykke og pres, til der ikke kommer mere vand ud.
  • Bland blomkålen med resten af ingredienserne til bunden.
  • Rul dejen ud i mellem to stykker bagepapir og fjern forsigtigt det øverste stykke og træk bagepapiret med bunden over på en bageplade. Du kan også bare forme den fladt med hænderne på en bageplade bekædt med bagepapir.
  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og forbag bunden i 12-15 minutter, til den er gylden.
  • Lad bunden køle en smule af.

Pizzatopping

  • Fordel tomatsauce og ost ovenpå.
  • Form små kødboller af kødet blandet med salt og fordel dem på pizzaen.
  • Drys med chiliflager.
  • Bag pizzaen i ca. 8 minutter, til den er gylden og lækker.
Blomkålspizza med kødboller og chili - opskrift på sund og mættende pizza med blomkål

Drys evt. med friske basilikumsblade inden servering og server en stor grøn salat til.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Blomkålspizza med kødboller og chili”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej derinde
    Lavede en dejlig blomkålspizza i aftes , for første gang med udpresset væde. Tak for tippet.
    Forbagte bunden som beskrevet. Løsnede den osv.
    Min fantastiske nyere ovn stod på 220 gr. Ikke med blæser men med bagefynktion som er = Kunne godt tænke mig en sprødere bund.
    Ps den var ikke slasket men mangler lige det sidste så den kan serveres for Hr. P ?

    Godt nytår.

    Svar
    • Jarh hvor godt. Jeg tænker den, variant er så ‘sprød’, som det er muligt at få blomkålspizzaen.

      Har I prøvet kyllingepizzaen? Ret anderledes men virkelig også et godt bud på god pizzasmag´.

      Svar
    • Jeg køber bare en ægte parmesan. Og altså ikke grana padona eller hvad de der kopi-parmesan hedder. Jeg synes altid de smager dejligt.

      Svar
  2. Når jeg laver dine lækre blomkålspizza og blomkålsrostier, undlader jeg det kogendevand over. Det fungere fint med fintrevet rå blomkål i. Jeg afprøvede det en dag jeg havde travlt, og skulle lave hurtig mad?. Hilsen en kæmpe fan af din blog igennem nu 4,5 år?.

    Svar
  3. Jeg er fan af de frosne poser øko. blomkålsris fra Rema. Gad vide, om jeg kan bruge dem, hvis nu jeg tør dem op først og dræner dem for vand… må komme an på en prøve ! Tak for gode opskrifter ?

    Svar
    • Jeg kender dem ikke lige men ofte er købte blomkålsris hakket og ikke revede. Hvis de er for grovhakkede, synes jeg dejen får sværere ved at hænge ordentlig sammen. Jeg foretrækker når de er fintrevede på fx foodprocessor.

      Svar
    • Pofiber er kartoffelfibre, som er kulhydratfattige og derfor egnede til brød og lignende ting uden mel. Det fås i de fleste supermarkeder. Rød pakke, der står på glutenfrihylden og koster en 20’er.
      Guargummi kan fint udelades. Det kan nogle gange hjælpe til at gøre melfrit bagværk mere medgørligt. Om det har nogen reel funktion her er jeg faktisk lidt i tvivl om :)

      Svar