Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage

Gateau Marcel, den lækre chokoladekage med den intense smag og med et lag chokolademousse på toppen, kaldes tit verdens bedste chokoladekage – og med rette.  Det bliver bare ikke bedre. Og få kager kan gøre mig blød i knæene som en Gateau Marcel.

Det er den perfekte gæstekage til, når det skal være helt særligt. Vi fik den såvidt jeg husker til nytårsaften sidste år. Eller var det året før? Det hele står lidt sløret for mig, når vi kommer til desserten på årets sidste aften, må jeg indrømme. Jeg husker dog, at jeg ikke selv havde lavet den, men at selveste chokolade-Maja havde lavet den til os. Så bliver det jo ikke mere fornemt.

Mange har spurgt efter en low(er) carb udgave af Gateau Marcel, og det har jeg lavet her. Helt kort har jeg bare byttet almindelig sukker mod Sukrin Gold. Men kagen indeholder jo stadig sukker fra chokoladen, så helt low carb er den jo ikke.

Gateau Marcel - opskrift på verdens bedste chokoladekage

Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage

Udskriv Pin
8
|
30 min

Ingredienser

 • 200 g finthakket mørk chokolade
 • 200 smør
 • 100 g Sukrin Gold evt. mindre
 • 6 æggehvider
 • 6 æggeblommer
 • lidt salt
 • evt. granatæblekerner og hakkede ristede hasselnødder til pynt.

Sådan gør du

 • Hak chokoladen og hæld den i en skål.
 • Smelt smørret og hæld det over chokoladen og lad det smelte sammen.
 • Pisk æggehviderne med 2/3 af Sukrin til de er helt stive.
 • Pisk blommerne med resten af Sukrin og en smule salt.
 • Vend forsigtigt blommer og chokoladeblandingen i hviderne.
 • Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir.
 • Opvarm ovnen til 180 grader og bag kagen i ca. 20-30 minutter, til den er akkurat gennembagt. Start med 20 minutter og tjek den løbende derefter.
 • Lad kagen køle en smule af og fordel resten af dejen ovenpå kagen.
 • Stil kagen på køl i mindst fire timer og lad den sætte sig.
 • Pynt fx med granatæblekerner og hakkede ristede hasselnødder. Andet pynt kunne være hakkede usaltede pistacienødder eller bare lidt sigtet kakaopulver. Enkelt men virkelig godt.

TIP & NOTER

I stedet for Sukrin Gold kan du bruge almindeligt sukker. Det gør jeg tit, når jeg serverer kager for gæster.

Hvis du gerne vil twiste smagen lidt, kan du bruge chokolade med mint- eller appelsinsmag eller selv tilsætte lidt pebermynte- eller appelsinolie (eller appelsinskal for den sags skyld).

Kagen falder sammen når den er bagt og bliver fast og næsten konfektagtig ved nedkøling.

  Gateau Marcel - opskrift på verdens bedste chokoladekage Gateau Marcel - opskrift på verdens bedste chokoladekage
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

41 kommentarer til “Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane

  Jeg vil forsøge at lave denne kage til på lørdag, når min søn har fødselsdag.
  Tænker at lave den fredag.
  Jeg vil blot spørge, hvornår man skal tage kagen ud af køleskabet, i forhold til hvornår man skal spise den? En halv times tid før eller hvordan?

  God dag ?

  Svar
  • Bare tag den ud og skær den, når den skal spises. Den må gerne være kold og smager bedst sådan. Når jeg fryser den ned, plejer jeg at tage den op 2-3 timer før servering. Det plejer at passe med optøning.

   Svar
 2. Hej Jane..
  Kunne du ikke have skrevet det skal være pausteriseret æg. Nu har jeg et par stykke i familien som har det dårligt!????

  Svar
  • Hej Janni
   Det skal ikke være pasteuriseret æg. Der er ingen risiko ved at spise rå danske æg. Den advarsel har selv Fødevarestyrelsen fjernet for mange år siden. Jeg er ked af at høre, at din familie har det skidt men jeg har samtidig svært ved at tage ansvar for det.

   Svar
 3. Hej Jane.

  Jeg har for anden gang haft en god oplevelse med opskriften.

  Efter jeg har hældt massen i formen, så tager jeg resten i en sprøjte og smider i fryseren. Når den bagte del er færdig kommer den også i fryseren, så den ikke er varm mere. Herved opnår jeg at massen i sprøjteposen er lidt som chokolademousse der kan sprøjtes i flotte former, samt en kage som ikke er varm og får moussen til at klaske sammen.
  Til chokoladen bruger jeg callebaut “no sugar added” med 83,9% cacao men smager som en på 65% pga den er sødet med stevia. jeg tror det er den samme som bruges i EISIS mørk chokolade plade. se https://www.callebaut.com/en-OC/chocolate-cocoa-nuts/csd-p2811ste10/no-sugar-added

  Prøv det af.. det er rigtig godt og betydeligt kulhydratfattigt med den chokolade

  Svar
  • Fedt tak for tippet. Jeg har ikke spist sukkerfri chokolade i årevis. Nogle ting vil jeg bare ikke gå på kompromis med men hvis du siger smagen er god, vil jeg overveje det :))

   Svar
 4. Da jeg rejser på ferie den 6/9 og først er hjemme og vil kunne få glæde af forløbet den 13/9 …, vil jeg spørge om der evt vil komme et forløb senere jeg kan springe på ?
  Jeg har desperat brug for hjælp – har levet lchf i 3 uger nu og ikke tabt et eneste kilo ???? Noget må jeg jo gøre forkert – men hvad ???

  Svar
  • Hej Lise Lotte

   I teorien kan det godt lade sig gøre, men selve forløbet følger de fastlagte datoer og starter du forskudt, kører du asynkront ift. holdet og til de daglige mails, der kommer, så der vil du selv skulle holde styr på, at du skal læse dag 1 på din dag 1 osv.

   En anden ting, jeg synes, du mister, ved at starte forskudt er at være samme sted i processen med holdet og så er jeg også kun med i de 28 dage, forløbet varer.

   Så det kan godt lade sig gøre, men det er mindre optimalt, synes jeg.

   En anden og billigere vej vil være at følge KETO-bogen her i efteråret og evt. supplere med online universet KETO Living. Begge dele er helt i tråd med retningslinjerne på Kickstart men bare mere gør-det-selv. Står du så efter nytår og stadig synes, du har brug for at give det en skalle, kan du hoppe på Kickstart der.

   Det er i hvert fald en mulighed også.

   Og uanset, rigtig dejlig ferie :)

   Svar
  • Tjaah.. altså jeg ville aldrig gøre det. Jeg synes, sukkerfri chokolade smager super dårligt og spiser det aldrig og en kage som denne smager jo ikke bedre end den chokolade, man bruger. Men det er selvfølgelig et individuelt valg…

   Svar
 5. Hej Jane.
  Jeg tænker at lave kagen med hindbærmousse til dessert nytårsaften. Tænker du jeg skal bage den som i din opskrift med ckokomousse, eller bage al dejen i ovnen inden hindbærmoussen?
  Hilsen Dorthe

  Svar
  • Jeg synes, du skal bage hele kagen og så lægge hindbærmousse ovenpå. Det her med den ubagte dej ovenpå som mousse tror jeg ikke duer med hindbærmousse ovenpå.

   Svar
 6. Hej Jane.

  Tak for dine altid så dejlige opskrifter. Jeg har bare et hurtigt spørgsmål ang. kagen. Hvilken slags chokolade bruger du? Marabu, smelte chokolade, 80%, anden?

  Mvh. Lise

  Svar
  • Jeg bruger en hvilken som helst mørk chokolade 70-85%. Laver jeg til gæster, bruger jeg oftest 70% da de gerne vil have en sødere kage. Til mig selv vælger jeg en mørkere variant og derved bliver kagen jo mindres sød :)

   Svar
   • 1000 tak for hurtigt svar? Så vil jeg prøve bage den i morgen, for at se om det skal være desserten til nytårs aften?

    Svar
 7. Jeg er stor fan af din side, og har dine 2 LCHF bøger også, elsker dem (spændt på Keto bogen!). Men jeg har et tilbagevendende problem ved denne her type opskrifter, og også med den her, som jeg lige har lavet: Når jeg blander den flydende chokolade/ smør blanding med de andre ting, stivner chokoladen i bittesmå kugler, så i stedet for en cremet masse bliver det en æggemasse med småbitte chokoladekugler i. Hvad Søren gør jeg forkert? (Den står på køl lige nu, og vi kommer klart til at spise den, men vil jo hellere have den med rigtig creme).

  Svar
   • Lige en update hvis andre oplever det samme; kagen smagte fint trods den underlige creme. Og så var der jo en undskyldning for hurtigt at lave den igen – denne gang lod jeg smørblandingen køle lidt mere, og cremen blev fin, så det var sikkert rigtigt at det var årsagen :) Og orgh mand, det er en god kage; klog af skade fra første forsøg skyndte jeg mig at skære den op og fryse den, så jeg ikke wolfede den ned på en aften :p

    Svar
  • Jeg plejer at lægge bagepapir i bunden og smøre siderne. Jeg er faktisk ikke sikker på at det er nødvendigt at smøre siderne, da den slipper helt under bagning men for en sikkerheds skyld, gør jeg det alligevel :)

   Svar
 8. Hej Jane

  Den ser bare for lækker ud den kage, men jeg bliver i tvivl om det øverste lag. Er det moussen?

  Stort tillykke med dine teens. Hvor ser de bare søde ud.

  Hilsner fra Jeannette :-)

  Svar
  • Ja, det øverste lag er moussen, som jo bare er ubagt kagedej. Det, der ligner et lag i midten, er bare den måde kagen falder sammen på efter bagning :)

   Svar
  • Nej, der er kun dejlaget ovenpå. Kagen hæver op under bagning og falder sammen igen ved nedkøling, og det er det, der giver indtrykket af det ‘ekstra lag’. Men det er altså bage kagen ;)

   Svar