Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti

Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti smager seriøst lækkert og jeg synes, du skal overveje at spise den til Mortens Aften.

Andebryst er jo altid godt, men her har du både lækre røsti lavet af knoldselleri og en dejlig sovs med svampe smagt til med peberrod.

Hvor godt er peberrod lige? Jeg er vild med det. Det kan selvfølgelig udelades, så du bare har en almindelig svampesovs, som jo altid er godt.

Herhjemme er Mortens Aften ikke lige noget, vi går så højt op i. Måske fordi vi på det tidspunkt af året er meget mere optagede af ungernes fødselsdag, som er dagen efter. Men and spiser vi tit. Rigtig tit i form af confiterede andelår, som vi griller sprøde på grillen men også andebryst, som også smager bedst grillet, synes jeg.

Vi har dog ikke kommet i gang med grillen efter flytningen. Men vi flyttede jo ind forrige fredag, og jeg har lige tilbragt en forlænget weekend i Aarhus, så jeg har slet ikke været så meget hjemme endnu.

Men i løbet af denne uge skal vi have andebryst med peberrodssovs – og forhåbentlig også sellerirøsti. Til denne ret smørstegte jeg i øvrigt en rest palmekål, jeg havde, fra da jeg lavede ristet palmekål med bacon og chili og det var rigtig dejligt med lidt ekstra grønt.

Så skal der også and på menuen hjemme hos dig i denne uge, er dette altså mit forslag til dig.

Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti - dejlig opskrift på and

Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti - dejlig opskrift på and

Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 600 g andebryst
  • salt og friskkværnet peber

Sellerirøsti

  • 400 g knoldselleri
  • 1 stort løg
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 æg
  • 3 spsk Pofiber
  • 50 g revet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning

Smørstegt palmekål

  • 300 g palmekål
  • salt
  • smør til stegning

Peberrodssovs med svampe

  • 400 g svampe skåret i kvarte
  • 4 dl fløde
  • 2 dl vand/fond
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1-2 spsk friskrevet peberrod kan udelades
  • 3 spsk hakket rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Rids skindet med en skarp kniv og krydr med salt og peber.
  • Læg andebrystet med skindsiden nedad på en kold pande og brun den af i et par minutter. Brun den ca. 1 minut på den anden side.
  • Læg den i et fad og steg den færdig i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Lad den hvile ca. 5 minutter inden servering

Sellerirøsti

  • Riv knoldselleri i foodprocessor og hak løg groft og bland det med de resterende ingredienser.
  • Fordel massen i klatter på en pande og steg dem gyldne i smør eller kokosolie ved middel varme. Du kan også lægge dem på en bageplade beklædt med bagepapir og stege dem i ovnen.
  • Læg evt. de færdige røsti på fedtsugende papir, fx køkkenrulle.

Smørstegt palmekål

  • Skær palmekålen i grove stykker, fjern evt. de groveste stængler.
  • Svits det på panden i lidt smør, til kålen begynder at tage lidt farve og drys med lidt havsalt

Peberrodssovs med svampe

  • Brun svampene godt af i en pande eller gryde.
  • Hæld fløde, vand/fond, sennep, peberrod og rosmarin på og kog op.
  • Lad saucen simre, til den har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og peber.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

20 kommentarer til “Andebryst med peberrodssovs og sellerirøsti”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Spøg til side..God Mortens aften..også uden and. Dette er min anden (tøhø!) Mortensaften på keto/lchf. September sidste år var min begyndelse på et nyt og bedre liv..tabte 10 kilo hurtigt og har siden vedligeholdt uden afsavn overhovedet! Tak for det og for dig!

      Svar
    • Haha?? Shit det er heldigt, jeg har en af de moderne meget fintfølende ovne.
      Jeg aner ikke hvor det kommer fra med de 176 :))

      Svar
  1. Hej Jane
    Long time no see ?
    Da jeg startede min LCHF tur tilbage i 2015, var du min guru ???
    Jeg kom tilfældigt tilbage på din blog, og må indrømme, at jeg stadig ser fantastiske opskrifter….??
    MEEEEEN, bliver overfaldet af reklamer…. ???
    Jeg ved godt “du er en virksomhed” men for mig er det ikke lige i øjet?
    Fortsæt dit fantastiske mad-arbejde? jeg springer reklamer over ?

    Svar
    • Hej Susanne
      Velkommen tilbage. Det er sødt af dig at nævne det.

      Mit valg står mellem at bruge reklamer til at kunne dele opskrifter og viden gratis og at indføre brugerbetaling.

      Jeg er idealist og mener at sundhedsinformation bør være tilgængeligt for alle uanset økonomi og det ligger til grund for mit valg. Økonomisk set ville brugerbetaling mangedoble min indtægt men det har jeg fravalgt – i hvert fald for nu.

      Svar
    • Haha du er da blevet helt bidt af det vaffeljern, Stella :))

      Men ja, det tror jeg faktisk godt de kan. Og det tror jeg oven i købet kunne være ret lækkert. Sig lige til, hvis du tester det.

      Svar
  2. Hej det blev en drøm – helt vidunderlige smage fra sovs og røsti som passer perfekt til anden. Jeg prøvede at lave sellerirøsti på to måder

    1. stege dem på panden
    2. bage dem i ovnen.

    Jeg vil nok foretrække dem i ovnen. Tror bare jeg skulle have vendt dem og bagt dem lidt på den anden side også så de var blevet sprøde – det må blive næste gang.

    Svar
  3. Vi lavede sovsen til sous vide tilberedt and og rodfrugtrøsti – det smagte himmelsk – en af de bedste spiser jeg selv har lavet til dato….

    Svar
    • Ej så fantastisk at høre! Tak for den fine tilbagemelding.

      Og en anden ting: jeg har lige opdaget at min nye ovn har en sous vide-funktion, så det skal jeg da til at lege med :)

      Svar
  4. Mums det ser skønt ud – det skal vi have på lørdag, dog steger jeg en hel and således at vi får svesker og æbler som fyld i anden .

    Svar