Ristet palmekål med chili og bacon

Palmekål er lidt ny i mit køleskab, må jeg indrømme, men den er kommet for at blive, tror jeg. Især i denne form, hvor jeg har ristet den på panden med chili og bacon. En kombination af chili og bacon er jo altid et sikkert valg, når man skal introducere noget nyt.

Palmekål minder en smule om grønkål, men bladene er lidt blødere i det. Det gør den lidt venligere at arbejde med, synes jeg. Du kan dog fint bytte til grønkål i denne opskrift, hvis det er det, du har.

Ristet palmekål med chili og bacon - dejlig opskrift med palmekål

Ristet palmekål med chili og bacon

Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

 • 300 palmekål
 • 75 bacon i tern
 • ½-1 tsk chiliflager
 • flagesalt
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Fjern de groveste stilke fra palmekålen og skær resten i grove stykker.
 • Steg baconen gylden på en pande sammen med en klat smør eller kokosolie.
 • Tilsæt chiliflager og palmekål og svits til kålen begynder at tage farve. Den må gerne blive en anelse mørk i kanterne.
 • Hæld i skål, drys evt. med lidt ekstra salt og server.

Palmekål i min have

Jeg kan slet ikke begynde at beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at skulle dyrke ting i min nye have.

Allernederst nede i haven er der to megaflotte højbede, bygget i tykt massivt træ. De havde stået ubrugt hen længe, da vi overtog huset, så inden hele byggeprojektet startede, tilbragte jeg en eftermiddag med at fjerne alt, der voksede i dem, så de er klar til nyt. Jeg tænker, der  helt sikkert skal grønkål i, for de er så flotte og prægtige men måske palmekål også?

Og jeg har virkelig brug for alle jer havetyper her. Hvad skal jeg dyrke?

Der går noget tid, før det bliver aktuelt, for hele haven er lige nu en stor byggeplads med materialer og kæmpe jordbunker, men til foråret får jeg brug for al den hjælp og alle de tips, I kan præstere, så I kan godt gå i tænkeboks.

I mellemtiden kan du prøve denne opskrift på ristet palmekål med chili og bacon. Det er dejligt, hurtigt, nemt og hverdagsagtigt tilbehør.

Ristet palmekål med chili og bacon - dejlig opskrift med palmekål
Ristet palmekål med chili og bacon - dejlig opskrift med palmekål

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Ristet palmekål med chili og bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvis pladsen er begrænset så krydderurter i kæmpe mængder. Mange af dem er flerårige så det minimerer også arbejdet (rosmarin, purløg, kinesisk purløg, salvie, oregano, timian, bronzefennikel, løvstikke for at nævne lidt). De giver jævnt over sæsonen. Så kan man så hvert år af persille, dild, koriander osv.
  Ellers er grønne bønner altså også et hit.
  God fornøjelse med haven – kan også anbefale bloggen Karnas Køkkenhave (tidligere redaktør på Havenyt)

  Svar
  • Tak for tip. Jeg elsker krydderurter men jeg har ikke held med at få dem til at overleve flerårigt. Jo mynte og rosmarin men det går sløjt med de andre. Er der mon tip til det? Ellers må jeg lige tjekke den blog ud. Tak ❤️

   Svar
 2. Tillykke med din nye have! Jeg ville lige nu sætte hvidløgsfed i 8-10 cm dybde med 10 cm mellemrum for at kunne klippe hvidløgsgrønt fra januar/februar til endelig høst af egne hvidløg i juli. Og så ville jeg i øvrigt tilmelde mig nyhedsbrevet fra Havenyt.dk som Praktisk Økologi står bag. Og Havenyt.dk er en guldgrube af info for haveelskere.

  Svar
  • Ej så dejligt et tip. Både med hvidløgene men sandelig også med havenyt. De har hermed fået en ny subscriber. Tak§

   Svar
 3. Stegt kål er altid et hit :-)
  Mht. hvad du skal dyrke i dine højbede, så tror jeg at mit bedste råd er, at tænke over hvilke grøntsager, du virkelig eelsker… For dem skal du selvfølgelig dyrke ;-)
  Og så er der selvfølgelig nogle ting som bedre kan svare sig end andre. Dels fordi nogle ting bare smager så meget mere forrygende, når de er nyhøstede, og som måske er svære at finde i butikkerne (fx øko grønne asparges, squashblomster og minisquash (de smager såå meget bedre end de store man køber). Dels fordi der er andre ting, man kan købe i en helt fin kvalitet og billigt i forretningerne (fx hvidkål).
  Derudover er nogle ting nemme, andre sværere at dyrke, og for at få en god succesoplevelse, skal du måske ikke kaste dig ud i de sværeste ting lige med det første (fornemmer at der er lidt havenybegynder over dig ;-))
  Bliver du rigtigt bidt af en gal havenisse, så ender du med at lave “armchair gardening” om vinteren, hvor du planlægger næste års sæson og shopper frø på nettet i januar, fordi du bare ikke kan vente :-D

  God fornøjelse med at få jord under neglene, det er skønt og kan kun anbefales :-)

  Svar
 4. Hej.
  Det ser godt ud. Ligner det vi har spist en del af.
  Jeg er vild med kål! Og jeg har 4 forskellige i haven som vi stadig spiser af. Rosenkålen er vi ikke startet på endnu, jeg fik sået dem lidt tæt.
  Én af de gode ting ved at ha kål i haven er at man lige kan hente et par håndfulde kålblade, snitte dem og så på panden med nogle rester pålæg. Lidt istedet for kartofler i biksemad.
  Mvh Lone.

  Svar