Pæretærte

Pæretærte smager jo så dejligt og så er denne opskrift både glutenfri og sukkerfri.

For noget tid siden var der en læser, der spurgte mig, om jeg ikke havde nogle opskrifter med pærer, og jeg havde vitterligt ikke en eneste, viste det sig. Og det er skørt, for jeg kan godt lide pærer, men mine unger er ikke så begejstrede for dem, så måske er det derfor. Uanset, så lavede jeg straks en pæretærte, og det smager jo simpelthen for dejligt.

Jeg vil dog indrømme, at jeg bagte pæretærten her før vi flyttede. Selvom vi er kommet nogenlunde på plads i køkkenet, er jeg ikke nået til de store eskapader. Og det passer ikke helt, for forleden kogte jeg en stor portion kvædekompot. Og det er måske en lidt sær ting at lave som det første, men jeg havde fået en stor pose kvæder, som jeg var spændt på at bruge.

I morgen er det onsdag, og det betyder byggemøde med håndværkerne og det betyder, at jeg skal have en kage klart til dem. Jeg overvejer mazarinkagen. Den er god og nem. Men i virkeligheden burde jeg lave noget nyt og spændende. Nu må vi se. Har du en idé, så byd gerne ind! Kagen skal være nem og den skal kunne opholde sig i flere dage udenfor køleskab.

Opskrift på pæretærte

Men her får du altså en dejlig opskrift på sukkerfri og glutenfri pæretærte. Prøv den inden pærerne forsvinder fra butikkerne/træerne.

Pæretærte - opskrift på glutenfri pæretærte uden raffineret sukker
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Pæretærte - opskrift på glutenfri pæretærte uden raffineret sukker

Pæretærte

Udskriv Pin
8
|
1 t

Ingredienser

Tærtebund

  • 120 g mandelmel reklamelink
  • 60 g koldt smør i tern
  • 2 spsk Pofiber reklamelink
  • 1 æg
  • 1 tsk Guargummi kan udelades men gør dejen nem at arbejde med
  • 2 spsk Sukrin Gold reklamelink
  • 1 knsp salt

Fyld

  • 2-3 pærer
  • 100 g blødt smør
  • 3 spsk Sukrin Gold reklamelink
  • 100 g mandelmel reklamelink
  • 1 æg
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • evt. et par dråber mandelessens

Sådan gør du

  • Saml alle ingredienserne til dejen hurtigt til en homogen masse.
  • Pak dejen ind og lad den hvile i ca. 30 minutter.
  • Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir eller mas den bare ud i en tærteform (ca. 22 cm) med fingrene.
  • Pisk smør og Sukrin til en luftig masse i en skål.
  • Rør mandelmel, æg, vaniljepulver og evt. mandelessens i og fordel fyldet ovenpå bunden.
  • Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset og skær pærerne i skiver på tværs.
  • Fordel pærerne ovenpå bunden.
  • Opvarm ovnen til 150 grader og bag tærten i ca. 20 minutter, til den er gylden og sprød.
  • Lad tærten afkøle inden du skærer den ud og server den med en god klat creme fraiche.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Pæretærte”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane

    Jeg vil bare lige høre, om du kan huske om du virkelig kun gav din tærte 20 min i 150°?
    Jeg har min i ovnen nu, den fik 3 kvarter i 150° og så skruede jeg op til 165°. Der har den stået i 3 kvarter nu og er stadig ikke færdig. Jeg tror først vi får tærte i morgen :)
    Men er sikker på, at den er værd at vente på.

    Bh/Ditte

    Svar
    • Har du bagt den i seks kvarter uden den er færdig? Det lyder lidt sært.

      Jeg kan ikke huske denne præcis men jeg vil skyde på at en 20-30 minutter ikke er helt skøvt. Jeg plejer at forbage i ca. 10 minutter og herefter give den cirka 20. men det er når der er en masse i midten, der ligesom skal gennembages. Det er der jo ikke på samme måde her. Men bunden skal selvfølgelig være bagt.

      Håber det lykkes jer at få tærte❤️

      Svar
    • Det er svært med bagetider, da alle ovne er forskellige. Det er især blevet tydeligt efter jeg er flyttet og har fået ny ovn og jeg pludselig ikke kan regne med de tider, jeg plejer at arbejde med. Godt du fandt en bagetid, der passede til din ovn.

      Svar
  2. Min første tanke da jeg så denne tærte var “Jane du kan simpelthen ikke vente med at komme i gang med dit køkken” blev næsten lettet når du skriver at du lavede den før flytningen.
    Jeg er ikke nået til Mazarinen endnu, men jeg glæder mig. Så kom æbletærten den har jeg heller ikke nået og nu pæretærte, det er ganske enkelt for lækkert.
    Vil lige sige til dig at vi hjemme hos os er blevet enige om at vi kan leve af blomkålssuppe med hvidløg og chorizo og dertil brød med bacon, ost og chili. Det er vildt velsmagende og mættende. Jeg brugte chorizo fra Rigtigmad der allerede er skåret i skiver, den har en vidunderlig smag. Mon de der brød kunne laves i sød version, med kardemomme eller noget? Har ikke lige ide til hvordan uden osten.
    Dit køkken er to die for, ærligt jeg er så misundelig, men på den gode måde. Det er dælme dejligt for jer. Kæmpe forandring fra da i overtog huset, jeg kunne slet ikke forstille mig, at det kunne blive så lækkert. Uhhh hvilke opskrifter og bøger der kan komme fra det køkken.

    Svar
    • Arh hvor dejligt at høre, Heidi! Jeg var til den middag, som rigtigmad arrangerede i går og vi fik bare forrygende mad. Og jeg fik smagt et par nye favoritter, som ryger på næste bestilling. Men først skal jeg lige have skaffet mig en større fryser.
      Jeg tror da såmænd godt at brødene kan laves sødlige. Ellers kan du måske kigge på opskriften på scones her: https://www.madbanditten.dk/2017/09/09/scones-med-citron-birkes/ :)

      Svar