Tahindressing

Tahindressing er en dejlig mælkefri dressing lavet på sesamsmør, og den smager dejligt på både salater og grøntsager eller som dip til samme.

Tahin kender du sikkert fra humus, og tahindressing smager også en anelse derhen ad, og det er altså gode nyheder for os, der får ondt i maven af kikærter og derfor vælger humus fra.

Grundopskrift på tahindressing

Opskriften på tahindressing herunder er en slags grundopskrift. Det betyder, at du kan smage den til med forskellige smage. Ofte bruger jeg stødt spidskommen og lidt cayennepeber, for det giver mig smagen hen ad humus.

Hemmeligheden bag en god tahindressing er at finde en sesamsmør, du kan lide.

Jeg er personligt ikke så vild med Urtekrams, som ellers er den, der er nemmest at få fat i. I stedet køber jeg den fra Monki eller den fløjsbløde tahin fra Irmas eget mærke.

Trick nr. 2 er rigeligt citronsaft og salt. Vær dog opmærksom på, om din tahin er saltet eller usaltet, så du ikke kommer til at putte for meget i.

  Tahindressing - den bedste opskrift på tahindressing til dine salater og grøntsager

Tahindressing - den bedste opskrift på tahindressing til dine salater og grøntsager

Tahindressing

Udskriv Pin
1 glas
|
15 min

Ingredienser

 • 4 spsk tahin sesamsmør
 • ¾-1 dl vand
 • 1 citron - saften
 • salt og friskkværnet peber
 • valgfrit: hvidløg løgpulver, stødt spidskommen, et nip chili - enten sammen eller hver for sig)

Sådan gør du

 • Bland eller blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber og citron. Forskellige mærker af tahin kan kræve forskellige mængder af citron.
 • Hæld på glas eller anden beholder og opbevar i køleskab. Jeg laver små portioner af gangen, så den ikke når at blive dårlig.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

3 kommentarer til “Tahindressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Min far var fra Mellemøsten og lavede altid sådan en dressing da jeg var barn. Han kom dog altid hvidløg og persille i også ? blev helt glad da jeg så den her opskrift. Det er bare mums og kan gøre den kedeligste salat spændende og lækker ?

  Svar
 2. Dejligt med en ny spændende dressing, jo flere dressinger i køleskabet jo mere uopfindsom behøver maden at være, og det er jo skønt hvis inspirationen ikke altid er i top.
  Har lige været i kantinen og hente frokost, og det er altså godt. Men af uvisse årsager er vores nye kok begyndt at overhælde de lækreste oste med en gang appelsinsirup. I en hel uge har jeg tænkt hvornår mon han bare stiller en lille skål ved siden af. Hmmmm fik af vide i dag da jeg nævnte, at det var en uskik at putte sukker på en ellers lækker frokost, at jeg var sart. Jo jo den tager jeg så på mig og håber, at andre “sarte sjæle” også kommenterer det, så det måske bliver lavet om.

  Svar