Mazarinkage

Denne mazarinkage blev perfekt. Ja, altså i ren beskedenhed. Perfekt konsistens, sød men ikke for sød og god smag af marcipan. Og så er den glutenfri, fiberrig (!) og ret så low carb. Sådan af en kage at være. Jeg var rigtig godt tilfreds.

Jeg bager afsindigt sjældent. Kage interesserer mig ikke synderligt. Men på det sidste har jeg nærmest bagt flere gange om ugen, og jeg ved ikke lige, hvad der foregår.

Hver onsdag er Søren til byggemøde ovre i vores nye hus, og jeg sørger for, at han hver gang har kage med til håndværkerne, som gør et fantastisk stykke arbejde. Og som er nødt til at blive ved med det, for vi flytter altså ind om mindre end to uger.

Derudover ser vi Den Store Bagedyst om lørdagen og måske var det derfor, at jeg sidste søndag, efter lørdagens frugtkagetema, pludselig spontant bagte en æblekage. En æblekage, der blev så god, at jeg ærgrede mig over, at jeg ikke fik taget et billede af den. Jeg må vel lave den igen, tænker jeg.

Men forleden lavede jeg så en spontan mazarinkage.

Bedste mazarinkage med hemmelig ingrediens

Og derfor. Lad mig præsentere opskriften på mazarinkage for dig.

Den indeholder en hemmelig ingrediens, nemlig bønner. Og selvom jeg med nogen succes tidligere har bagt bønnebrownie, har jeg det lidt blandet med hele bønne-idéen i kager.

Men her fungerer det bare virkelig godt, fordi de er med til at give mazarinkagen den faste, klæge konsistens, som sådan en helst skal have.

Nå ja, og så har det sådan en begrænsende effekt på mig, da jeg ved, at bønner giver mig sindssygt ondt i maven. Jeg spiser derfor automatisk kun et lille stykke. Win.

Mazarinkage - den bedste opskrift på glutenfri mazarinkage uden raffineret sukker og med hemmelig ingrediens, nemlig bønner

Mazarinkage

Udskriv Pin
Lavet på mandelmel og med hvide bønner
8
|
30 min

Ingredienser

  • 400 g hvide bønner (butter beans på dåse), reklamelink
  • 4 æg
  • 100 g mandelmel reklamelink
  • 15 g fiberhusk reklamelink
  • 100 g sødning jeg brugte 50 g Sukrin og 50 g Birkesød (reklamelink)
  • 50 g smør
  • 2 tsk mandelessens
  • 100 g mørk chokolade jeg brugte 90% – vil anbefale dig at bruge en lidt sødere en

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Skyl bønnerne godt under koldt vand.
  • Blend alle ingredienser med undtagelse af chokoladen til en fedtet dej i din blender eller foodprocessor.
  • Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bagepapir i bunden. Glat overfladen med en dejskraber.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 20-25 minutter eller indtil du kan stikke en pind i midten af kagen uden at få dej med op.
  • Tag kagen ud.
  • Hak chokoladen.
  • Fordel den hakkede chokolade over den varme kage og lad den smelte. Sæt kagen tilbage ind i ovnen et halvt minut, hvis chokoladen lige skal have lidt hjælp.
  • Fordel den smeltede chokolade over kagen med en pensel. Sæt kagen i køleskab og lad den afkøle helt inden servering.
  • Når du skal skære kagen, varmer du kniven op under den varme hane, tørrer den grundigt og lader den hvile ovenpå chokoladelaget. På den måde kan du (næsten) lykkes med at skære kagen, uden at chokoladen knækker.

Mazarinkage - den bedste opskrift på glutenfri mazarinkage uden raffineret sukker og med hemmelig ingrediens, nemlig bønner
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

21 kommentarer til “Mazarinkage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Nej kun når det specifikt er den type, jeg skriver, der er brugt. De to typer kan ikke byttes til hiananden.

      Svar
  1. I det godt et år jeg har spist LCHF hr jeg aldrig rigtigt fået kaste mig ud i kagebageriet, men du lægger så mange lækre opskrifter op i øjeblikket, så prøvede både mazaeinkagen og den nemme æblekage.

    SÅ nemme og SÅ lækre begge to… også efter frys. Både børn og carb-lovers var også helt solgt. DET er ikke sidste gang.

    Mazarintærten blev dog lidt underbagt, trods 30 min i ovnen og synes chokoladelaget blev for tykt og hårdt, men det kan jeg jo rette op på næste gang… Og æblekagen skal prøves med appelsinskal i stedet for citron ?

    Svar
  2. Mums.
    Det var en god kage!
    Jeg lavede godt nok chokoladeovertrækket med kokosolie, fordi jeg tænker at det bedre kan holde formen i fryseren. Og jeg har lige smidt halvdelen i fryseren., for ellers æder vi den bare i løbet af i morgen?
    Kh Lone.

    Svar
  3. Hallo Jane! undskyld at jeg forstyrre dig i al dit flytterod, men sig mig engang, hvor kan man i Köbenhavn (min datter kommer til kbh. naeste uge) köbe mandelessens, for her i Wien er det umuligt at opdrive, man kan kun faa bittermandel???
    Held og lykke med jeres flytning paa fredag.
    Kh Anni

    Svar
    • Det tror jeg, man kan få i alle supermarkeder. Men min er netop en bitter mandel. Eller en amande amère essens, som jeg har købt i Frankrig. Jeg tror, det er det samme men jeg ved det faktisk ikke.

      Svar
    • Det har jeg desværre ingen erfaring med, da kikærter giver mig sådan en mavepine. Er de lige så smagsneutrale? Så tænker jeg, man godt kan.

      Svar
    • Ja det vil jeg faktisk mene. Jeg mener at disse jeg har brugt, søder ca. 1:1 ift almindeligt sukker. Men smag evt. lige på dejen, inden du bager kagen så du har en fornemmelse af om du har opnået den mængde sødme, du gerne vil have??

      Svar
    • Ja det tror jeg sagtens. Når jeg brugte halvt Birkesød her, var det, fordi jeg synes, sukrin får lidt en bismag ved for store mængder. Sukrin gold synes jeg dog er den med mindst bismag :)

      Svar
  4. Hej Jane
    Hvordan er det med butterbeans ifht low carb? Er det noget med resistent kulhydrat eller er det bare en kage med lidt færre carbs?
    Den ser vildt god ud, så uanset skal den nok prøves ?

    Svar
    • Jeg ved det ikke rigtigt. Altså bønner giver jo en del kulhydrater ift. fx grøntsager, men som du er inde på vil noget af stivelsen være resistent ved nedkøling.
      Sandheden er dog, at jeg slet ikke spekulerer i det. Kage er kage, i mine øjne, og jeg skulle bruge noget til at give ‘fylde’. Kagen her giver måske 8-9 g kulhydrat pr. stk, og disse vil primært være fra bønner og mandelmel og altså rimelig slow carb.

      Svar
  5. Hvis du vi undgå bøvl med chokolade, så skal du smelte den over vandbad, og så tilsæt 1 spiskeskefuld kokosolie – så bliver chokoladen mere ganache agtig og cremet….

    Svar