Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Kager » Mazarinkage

Mazarinkage

13. oktober 2018 af Jane Faerber 21 kommentarer

Mazarinkage - den bedste opskrift på glutenfri mazarinkage uden raffineret sukker og med hemmelig ingrediens, nemlig bønner

Denne mazarinkage blev perfekt. Ja, altså i ren beskedenhed. Perfekt konsistens, sød men ikke for sød og god smag af marcipan. Og så er den glutenfri, fiberrig (!) og ret så low carb. Sådan af en kage at være. Jeg var rigtig godt tilfreds.

Jeg bager afsindigt sjældent. Kage interesserer mig ikke synderligt. Men på det sidste har jeg nærmest bagt flere gange om ugen, og jeg ved ikke lige, hvad der foregår.

Hver onsdag er Søren til byggemøde ovre i vores nye hus, og jeg sørger for, at han hver gang har kage med til håndværkerne, som gør et fantastisk stykke arbejde. Og som er nødt til at blive ved med det, for vi flytter altså ind om mindre end to uger.

Derudover ser vi Den Store Bagedyst om lørdagen og måske var det derfor, at jeg sidste søndag, efter lørdagens frugtkagetema, pludselig spontant bagte en æblekage. En æblekage, der blev så god, at jeg ærgrede mig over, at jeg ikke fik taget et billede af den. Jeg må vel lave den igen, tænker jeg.

Men forleden lavede jeg så en spontan mazarinkage.

Bedste mazarinkage med hemmelig ingrediens

Og derfor. Lad mig præsentere opskriften på mazarinkage for dig.

Den indeholder en hemmelig ingrediens, nemlig bønner. Og selvom jeg med nogen succes tidligere har bagt bønnebrownie, har jeg det lidt blandet med hele bønne-idéen i kager.

Men her fungerer det bare virkelig godt, fordi de er med til at give mazarinkagen den faste, klæge konsistens, som sådan en helst skal have.

Nå ja, og så har det sådan en begrænsende effekt på mig, da jeg ved, at bønner giver mig sindssygt ondt i maven. Jeg spiser derfor automatisk kun et lille stykke. Win.

Mazarinkage - den bedste opskrift på glutenfri mazarinkage uden raffineret sukker og med hemmelig ingrediens, nemlig bønner
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

MAZARINKAGE – 8 PERSONER

  • 1 dåse hvide bønner (butter beans)
  • 4 æg
  • 100 g mandelmel
  • 15 g fiberhusk
  • 100 g sødning (jeg brugte 50 g Sukrin og 50 g Birkesød)
  • 50 g smør
  • 2 tsk mandelessens
  • 100 g mørk chokolade (jeg brugte 90% – vil anbefale dig at bruge en lidt sødere en)

SÅDAN

1. Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.

2. Skyl bønnerne godt under koldt vand.

3. Blend alle ingredienser med undtagelse af chokoladen til en fedtet dej i din blender eller foodprocessor.

4. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bagepapir i bunden. Glat overfladen med en dejskraber.

5. Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil du kan stikke en pind i midten af kagen uden at få dej med op.

6. Tag kagen ud.

7. Hak chokoladen.

8. Fordel den hakkede chokolade over den varme kage og lad den smelte. Sæt kagen tilbage ind i ovnen et halvt minut, hvis chokoladen lige skal have lidt hjælp.

9. Fordel den smeltede chokolade over kagen med en pensel. Sæt kagen i køleskab og lad den afkøle helt inden servering.

10. Når du skal skære kagen, varmer du kniven op under den varme hane, tørrer den grundigt og lader den hvile ovenpå chokoladelaget. På den måde kan du (næsten) lykkes med at skære kagen, uden at chokoladen knækker.

Er du træt af, at sult og sukkertrang spænder ben for dine gode intentioner?

Træt af at prøve et par dage og så falde tilbage i gamle vaner med et brag?

Jeg ved præcis, hvad du mener – det er umuligt at ‘spise mindre’, når det eneste, man tænker på er næste fix.

Men det behøver ikke være sådan, og jeg vil gerne vise dig en anden vej.

Giv mig 10 minutter af din dag de næste 6 uger, og jeg lærer dig, hvordan du går ned i vægt uden at sulte.

Det vil jeg – vis mig mere >>

(se selv de mange flotte resultater HER)

Måske vil du også læse

  • Søde sager ad libitum, tak!
  • Bønnemos med bacon og chili - opskrift på lækker mexicansk bønnemosBønnemos med bacon og chili
  • Lækreste low carb/LCHF citronkage - sukkerfri og glutenfri. Opskrift her: Madbanditten.dkLækker citronkage – glutenfri og sukkerfri opskrift
  • Chokoladetærte med peanutbutter - nem og vildt lækker glutenfri opskrift. --> Madbanditten.dkChokoladetærte på nøddebund

Skrevet i: Bønner & linser, Kager

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Nina Grosen skriver

    15. juli 2020 kl. 10:12

    Hej 🙂
    Skal man bruge væsken fra de hvide bønner osse eller er det drænet?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      15. juli 2020 kl. 12:08

      Nej aldrig bruge væsken fra bønner på dåse 👍🏼

      Svar
  2. Mille skriver

    6. juli 2020 kl. 12:05

    Hej 🙂

    Kan man bruge affedtet mandelmel ?

    Mille

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. juli 2020 kl. 13:53

      Nej kun når det specifikt er den type, jeg skriver, der er brugt. De to typer kan ikke byttes til hiananden.

      Svar
  3. Anne S. skriver

    7. november 2018 kl. 17:59

    Den ser lækker ud 🙂 Tror du man kan bruge kokossukker i stedet?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. november 2018 kl. 08:59

      Ja det tror jeg sagtens. Måske vil det farve kagen lidt mørkere men ift. smag tror jeg, det går helt fint.

      Svar
  4. Trine Rasmussen skriver

    31. oktober 2018 kl. 11:37

    I det godt et år jeg har spist LCHF hr jeg aldrig rigtigt fået kaste mig ud i kagebageriet, men du lægger så mange lækre opskrifter op i øjeblikket, så prøvede både mazaeinkagen og den nemme æblekage.

    SÅ nemme og SÅ lækre begge to… også efter frys. Både børn og carb-lovers var også helt solgt. DET er ikke sidste gang.

    Mazarintærten blev dog lidt underbagt, trods 30 min i ovnen og synes chokoladelaget blev for tykt og hårdt, men det kan jeg jo rette op på næste gang… Og æblekagen skal prøves med appelsinskal i stedet for citron 😄

    Svar
  5. Lone Nielsen skriver

    25. oktober 2018 kl. 21:35

    Mums.
    Det var en god kage!
    Jeg lavede godt nok chokoladeovertrækket med kokosolie, fordi jeg tænker at det bedre kan holde formen i fryseren. Og jeg har lige smidt halvdelen i fryseren., for ellers æder vi den bare i løbet af i morgen😁
    Kh Lone.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      26. oktober 2018 kl. 06:55

      Perfekt! Jeg gad rimelig godt have sådan en i fryseren lige nu 🙂

      Svar
  6. Anni Wacht skriver

    22. oktober 2018 kl. 15:18

    Hallo Jane! undskyld at jeg forstyrre dig i al dit flytterod, men sig mig engang, hvor kan man i Köbenhavn (min datter kommer til kbh. naeste uge) köbe mandelessens, for her i Wien er det umuligt at opdrive, man kan kun faa bittermandel???
    Held og lykke med jeres flytning paa fredag.
    Kh Anni

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. oktober 2018 kl. 16:41

      Det tror jeg, man kan få i alle supermarkeder. Men min er netop en bitter mandel. Eller en amande amère essens, som jeg har købt i Frankrig. Jeg tror, det er det samme men jeg ved det faktisk ikke.

      Svar
  7. Kirstine skriver

    18. oktober 2018 kl. 15:10

    Kan man mon bruge kikærter i stedet for hvide bønner?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      18. oktober 2018 kl. 15:26

      Det har jeg desværre ingen erfaring med, da kikærter giver mig sådan en mavepine. Er de lige så smagsneutrale? Så tænker jeg, man godt kan.

      Svar
  8. Marlene skriver

    14. oktober 2018 kl. 11:00

    Hvis jeg vil bruge rigtig sukker eller honning, er der så lige over ift mål? Altså 100 g noget?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. oktober 2018 kl. 11:12

      Ja det vil jeg faktisk mene. Jeg mener at disse jeg har brugt, søder ca. 1:1 ift almindeligt sukker. Men smag evt. lige på dejen, inden du bager kagen så du har en fornemmelse af om du har opnået den mængde sødme, du gerne vil have👍🏼

      Svar
  9. Ann skriver

    14. oktober 2018 kl. 09:46

    Kan man bruge sukrin gold til de 100 gr sødning? 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. oktober 2018 kl. 09:48

      Ja det tror jeg sagtens. Når jeg brugte halvt Birkesød her, var det, fordi jeg synes, sukrin får lidt en bismag ved for store mængder. Sukrin gold synes jeg dog er den med mindst bismag 🙂

      Svar
  10. Gry skriver

    13. oktober 2018 kl. 18:21

    Hej Jane
    Hvordan er det med butterbeans ifht low carb? Er det noget med resistent kulhydrat eller er det bare en kage med lidt færre carbs?
    Den ser vildt god ud, så uanset skal den nok prøves 😍

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. oktober 2018 kl. 08:55

      Jeg ved det ikke rigtigt. Altså bønner giver jo en del kulhydrater ift. fx grøntsager, men som du er inde på vil noget af stivelsen være resistent ved nedkøling.
      Sandheden er dog, at jeg slet ikke spekulerer i det. Kage er kage, i mine øjne, og jeg skulle bruge noget til at give ‘fylde’. Kagen her giver måske 8-9 g kulhydrat pr. stk, og disse vil primært være fra bønner og mandelmel og altså rimelig slow carb.

      Svar
  11. Matilde skriver

    13. oktober 2018 kl. 13:54

    Hvis du vi undgå bøvl med chokolade, så skal du smelte den over vandbad, og så tilsæt 1 spiskeskefuld kokosolie – så bliver chokoladen mere ganache agtig og cremet….

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. oktober 2018 kl. 13:58

      Yes, det har jeg tit brugt. Men her ville jeg gerne have knækket på chokoladen. Og en pænt udskåret kage 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler