Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • SHOP
    • International publications
  • LCHF Kickstart
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Kager
    • Desserter
    • Lækkerier
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • FAQ om LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • KETO
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til Keto – striks LCHF
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO Living
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
  • Maveproblemer
    • Fordøjelse og maveproblemer
Hjem » Opskrifter » Tilbehør » Sauce Royale

Sauce Royale

10. oktober 2018 af Jane Faerber 7 kommentarer

Sauce royale - opskrift på verdens nemmeste sovs

Sauce Royale er måske verdens nemmeste sovs at lave. Det er vitterligt en sovs, hvor alle kan være med. Jo, også dig, der stadig ikke har fanget, hvordan man laver en klassisk bearnaise eller hollandaisesovs.

Sauce Royale findes angiveligt i mange forskelige varianter. Den opskrift, jeg vil give dig her, er en, som en af mine læsere, der er bosat i Belgien, hvis jeg ikke husker forkert, har sendt mig for længe siden, og som jeg endelig har fået prøvesmagt.

Og jeg siger dig, det er en dejlig sovs. Den har masser af fedme og dejlig smag fra skalotteløg og persille, men er stadig mild i smagen. så den ikke overdøver hele retten.

Vi har især spist den til hvid fisk. I går fik vi fx torsk med broccoli og sauce royale. Du kan måske godt fornemme, hvordan det var sovsen, der løftede det måltid.

Hvid fisk bliver jo hurtigt lidt anonymt i det, og det kan derfor godt bære en god sauce. Vi har tit spist hollandaise til, men nu har den altså fået konkurrence af sauce royale.

Sauce royale er meganem at lave. Alle ingredienser i kasserollen og varm op til kogepunktet under omrøring. That’s it. Og har du noget tilbage, kan du endda genopvarme den næste dag. Bare den ikke kommer over kogepunktet.

Sauce royale - opskrift på verdens nemmeste sovs

SAUCE ROYALE – 4 PERSONER

  • 80 g smør
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • 3 små skalotteløg, hakkede
  • 1 lille tsk Dijonsennep
  • 1 æggeblomme
  • 1 fed knust hvidløg
  • lidt citronsaft
  • ca. 1 spsk friskhakket persille
  • salt og (hvid) peber

SÅDAN

1. Skær smør i tern og hak skalotteløg fint.

2. Kom alle ingredienser i en kasserolle.

3. Kort før spisning tænder du for blusset og lader sovsen varme op til kogepunktet imens du rører rundt.

4. Når den når kogepunktet, slukker du for blusset og tager sovsen af varmen.

5. Det var det!  Nemt, ikke?

Måske vil du også læse

  • Hjemmelavede ristede løg uden hvedemel. Glutenfri og low carb opskrift --> Madbanditten.dkHjemmelavede ristede løg – uden hvedemel
  • råkost LCHFRåkost med hvidkål og jordskokker og lidt om Aarstidernes Low Carb-kasse
  • Lime mayonnaise - Lækker opskrift på lime-mayonnaise. Perfekt til skaldyr --> Madbanditten.dkLime-mayonnaise – lækker og nem opskrift
  • Grønne pandekager - sundt brødGrønne pandekager på den halvdovne måde

Skrevet i: Tilbehør

Skriv et svar Annuller svar

Kommentarer

  1. Anja skriver

    17. oktober 2018 ved 09:59

    Tak for en rigtig god og inspirerende blog 😋 Bruger du en almindelig eller pasteuriseret æggeblomme?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. oktober 2018 ved 11:07

      Jeg bruger bare helt almindelig. Jeg bruger aldrig pasteuriserede æggeblommer. Der er ingen salmonellarisiko i danske æg (den advarsel blev fjernet for mange år siden) 👍🏼

      Svar
  2. Henriette skriver

    11. oktober 2018 ved 08:11

    Det lyder godt nok nemt, den skal helt sikker prøves. Tak Jane 🙂

    Svar
  3. Catia skriver

    10. oktober 2018 ved 17:20

    Mon det kan fungere med 5% fraiche?;)

    Svar
    • Christina skriver

      10. oktober 2018 ved 17:25

      Er fidusen ikke lidt røget hvis man vælger en fedtfattig fraiche?

      Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. oktober 2018 ved 18:21

      Ikke uden at du mister både smag og konsistens, vil jeg sige…

      Svar
    • Nina skriver

      12. oktober 2018 ved 09:00

      Magre syrnede mælkeprodukter skiller ved opvarmning, når de bruges i sauce. Så til varm sauce duer 5 % fraiche ikke. Man kan dog røre lidt hvedemel i, så skiller den ikke, når saucen opvarmes, men så er det jo en helt anden sauce, og der er jo stadig det med smagen.

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD DIG NYHEDSBREV

signup

KETO LIVING

keto

POPULÆRE INDLÆG

  • Opskrifter
    Opskrifter
  • Aftensmad
    Aftensmad
  • Keto opskrifter
    Keto opskrifter
  • Brunkål
    Brunkål

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

INSTAGRAM

Indlæs mere...Følg på Instagram

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved