Enebærgryde

Enebærgryde er sådan en dejlig gryderet med mild smag, så selv familiens yngste medlemmer vil kunne spise med. Der er ikke noget at sige til, at gryderetter er et hit på bordet ude hos børnefamilierne. Sjældent er der noget, som ungerne skovler i sig som det.

I denne enebærgryde får du en lækker smag fra svampene og fra enebærrene. Vil du have endnu kraftigere enebærsmag, kan du knuse dem, inden du kommer den i gryden.

En god portion blomkålsmos vil passe perfekt til her (eller kartofffelmos til ungerne). Letkogte grønne bønner er også godt til det meste.

  Enebærgryde - lækker low carb gryderet - perfekt til en blæsende efterårsdag Enebærgryde - lækker low carb gryderet - perfekt til en blæsende efterårsdag

Enebærgryde - lækker low carb gryderet - perfekt til en blæsende efterårsdag

Enebærgryde

Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

  • 600 g svinekød i tern
  • 30 g smør
  • 400 g svampe i kvarte
  • 1 løg finthakket
  • 15 enebær
  • et par stilke timian eller rosmarin
  • 4 dl fløde
  • 2,5 dl cremefraiche 38%
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft

Sådan gør du

  • Smelt halvdelen af smørret i en gryde og brun svampene heri.
  • Tilsæt løget og lad det svitse med, til det er blevet klart i farven. Læg hele blandingen til side et øjeblik.
  • Brun kødet godt i resten af smørret og krydr med salt og peber.
  • Kom svampe og løg tilbage i gryden.
  • Hæld fløde og cremefraiche på.
  • Kom enebær og timian/rosmarin i og kog op.
  • Lad det simre i ca. 30 minutter og smag til med salt og peber.
  • Server med blomkålsmos eller letkogte grønne bønner.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Enebærgryde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det har jeg faktisk ikke så meget erfaring med. Jo lavere fedtprocent, jo større risiko for at det hele skiller. Om græsk yoghurt 10% kan gøre det, tør jeg ikke sige…

      Svar