Blåbær-cheesecake

Blåbær-cheesecake er en dejlig variant af den populære cheesecake, og så er den bare så utroligt fin med sin lilla farve.

Denne lilla farve kommer fra de ægte blåbær og ikke de der søde blåbær, vi køber i supermarkederne i den tro, at det er blåbær. Ægte blåbær er blåsorte indeni, hvor de store, søde blåbær er hvide indeni. De ægte blåbær fås mig bekendt kun på frost. Eller jeg har i hvert fald ikke haft held med at finde dem friske (har du?).

Kagen er utroligt lidt sød, da jeg bedst kan lide at bruge sødemidler meget sparsomt. For mere sødme kan du fint skrue lidt op. Smag evt. til, inden du laver fyldet færdigt.

Blåbær-cheesecake - opskrift på cheesecake med blåbær - glutenfri, sukkerfri og Low Carb

Blåbær-cheesecake

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
5 t

Ingredienser

Bund

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 150 g smør smeltet
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk Sukrin Gold reklamelink

Fyld

  • 400 g flødeost naturel
  • 2 dl fløde
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 250 g blåbær brug de ægte blåbær, man kan få på frost for fineste farve
  • 0,5 dl vand
  • 2-3 spsk SukrinMelis reklamelink
  • 5 blade husblas

Sådan gør du

  • Hak nødderne til groft mel og bland med smør, Sukrin Gold og salt.
  • Fordel massen i en smurt springform (20-22 cm) og pres det godt sammen så du får en jævn overflade.
  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag bunden i ca. 20-25 minutter.
  • Lad bunden køle helt af i køleskabet.
  • Kog blåbær og vand op og lad det simre i et par minutter.
  • Blend til en homogen masse
  • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 minutter.
  • Knug overskydende vand fra husblassen og smelt den i den varme blåbærsaft. Lad det herefter køle af.
  • Pisk fløden til let skum i en skål.
  • Pisk flødeosten sammen med SukrinMelis og vaniljepulver og vend den med flødeskummet.
  • Vend eller pisk blåbærmassen i flødeskummet, når den er afkølet.
  • Hæld massen over bunden og stil kagen på køl i mindst fire timer, gerne natten over.
  • Pynt fx med ekstra blåbær og skovsyre.

Blåbær-cheesecake - opskrift på cheesecake med blåbær - glutenfri, sukkerfri og Low Carb
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

14 kommentarer til “Blåbær-cheesecake”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hvad sker der, med bunden hvis jeg har glemt at smøre min springform og bare lagt bagepapir i bunden? Plus hvor længe skal den stå på køl, inden cremen kommer ovenpå.

    Svar
    • Hej Helene
      Jeg tror sagtens, den vil slippe, selvom du ikke har smurt siderne. Jeg gør det nogle gange bare for en sikkerheds skyld. Bagepapiret i bunden er det vigtigste, fordi det tillader dig at flytte kagen ud af formen.

      Hvis bunden er helt afkølet, er den nemmere at fordele fyldet på, men du kan fint bare lade den være på køl, imens du laver fyldet. Det vigtigste er at fyldet får lov at stivne :)

      Svar
    • Nej aldrig. Rabarber er lidt svære, da de kræver en del tilsat sødme. Det stopper mig nogle gange i at bruge dem i desserter.

      Svar
  2. Lavede den her til nytårsaften, bare med hindbær i stedet for blåbær. Det kan bestemt også anbefales.
    Og min springform er ellers hele 25 cm, men det gik nu fint ?

    Svar
  3. Man kan generelt finde blåbær på de magre, sandede jorde såsom Vestjylland. Jeg er vokset op tæt på Legoland, og her kan man finde dem på hederne og i plantagerne. De skal som regel plukkes i juli.

    Svar
  4. Er der en speciel grund til, at der er både hasselnødder og mandler i, eller vil man kunne nøjes med én af tingene? Min mand kan ikke tåle hasselnødder, derfor spørger jeg.

    Svar