Kylling i karry – med den bedste karrysovs

Kylling i karry er jo en af de dejligste hverdagsretter og jeg vil vædde på at den er på menuen ude i børnefamilierne ofte. Alle elsker karrysovs men nogle oplever at det er svært at få den gode karrysmag til at trænge helt igennem.

Kylling i karry med den bedste karrysovs

Jeg kommer dig til undsætning her, for hvis du laver min opskrift på kylling i karry får du i tilgift opskriften på den bedste karrysovs. Den er krydret og fuld af smag men uden at være for stærk til de små. Og så har den en dejlig, cremet konsistens.

Jeg spiser kylling i karry med blomkålsris og det samme gør Søren som regel. Ungerne spiser enten almindelige ris eller almindelige ris blandet med blomkålsris.

Jeg laver altid en stor portion, så vi har til morgenmad/frokost næste dag. Ja, kylling og karry er også på morgenbordet herhjemme. Hvorfor ikke, tænker jeg? :)

Kylling i karry - med den bedste karrysovs. Opskrift på den bedste kylling i karry

Kylling i karry – med den bedste karrysovs

Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

  • 800 g kyllingefilet eller inderfilet
  • smør eller kokosolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Den bedste karrysovs

  • 80 g løg
  • 2 spsk karrypulver min er en helt klassisk fra Santa Maria
  • 3 dl kyllingebouillon meget gerne hjemmelavet
  • 4 dl fløde
  • 100 g flødeost naturel
  • kokosolie til stegning
  • salt og en smule peber

Blomkålsris

  • 800 g blomkål hakket til ‘ris’ i foodprocessoren

Sådan gør du

  • Hak løg fint.
  • Opvarm kokosolie i en sauterpande og rist løg og karrypulver heri. Hold temperaturen på middel eller lidt over, så løgene ikke branker, men så karrypulveret stadig ristes godt. Det fremhæver smagen. Lad det stege nogle minutter sådan.
  • Hæld bouillon og fløde på og lad sovsen koge op. Skru ned for temperaturen og lad sovsen simre ved lav varme.
  • Skær kyllingen i små mundrette bidder og steg dem i smør eller kokosolie på en separat pande. Drys med salt og peber.
  • Når sovsen har fået lov at koge lidt ind, smager du den til med salt og peber.
  • Rør herefter flødeosten ud i sovsen, så den får en endnu dejligere konsistens.
  • Hæld til sidst kyllingestykkerne op i sovsen og lad det hele simre, imens du gør tilbehøret klart.
  • Server med blomkålsris og evt. lidt friskhakket persille
Kylling i karry - med den bedste karrysovs. Opskrift på den bedste kylling i karry

TIP: Lidt sødme kan også være med til at fremhæve karrysmagen. Jeg river nogle gange et æble, som jeg rister med i punkt 2 sammen med løg og karrypulver. Jeg udelod det dog her og jeg synes, den smagte skønt stadig men tip hermed videregivet.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

5 kommentarer til “Kylling i karry – med den bedste karrysovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Den er også en favorit herhjemme, dog flænser vi kyllingen i strimler. Et godt fif er også at rive en squash i sovsen – ekstra grønt og ekstra fyld – win win ;-)

    Svar