Frappé iskaffe – forfriskende iskaffe med masser af skum

Sådan en frappé iskaffe drikker jeg næsten daglige i øjeblikket. Den er lavet på nul-komma-fem og smager fuldstændig fantastisk. Jeg elsker ellers at lave iskaffe med koldbrygget kaffe, men det kræver jo, at jeg er tjekket nok til at lavet den koldbryg.

Og hvor nemt det end er også, glemmer jeg det bare tit.

Den dovne iskaffe

Vi kan derfor kalde denne frappé iskaffe for den dovne model. Den er nemlig lavet med instant kaffe, der bare røres ud i vand. Nemt.

I modsætning til de helt utroligt sukkerfyldte iskaffedrinks, man kan købe på populære kaffebarer, indeholder denne ingen sukker overhovedet.

Jeg har skrevet ind i opskriften, at man kan smagssætte med stevia, hvis man synes, men hvis man til daglig drikker sin kaffe uden sødning, ved jeg ikke, hvorfor man skulle vælge at ændre på det her.

Frappé – den lækre iskaffe fra Grækenland

I mellemtiden drikker jeg iskaffe og frappé i lange baner. Frappé kender jeg mest som den græske iskaffe. I hvert fald har jeg drukket den, hver gang vi har været på ferie i Grækenland, og det passer jo fint med den forkærlighed for græsk salat, som jeg har i øjeblikket.

Frappé iskaffe og græsk salat. Ja tak!

Og se selv hvor glad man bliver af sådan en i sommervarmen ;-)

Frappé iskaffe - sådan laver du den dejligste iskolde frappé i sommervarmen

FRAPPÉ ISKAFFE – 1 PERSON

SÅDAN

Andre iskaffer finder du her:

Iskaffe med koldbrygget kaffe

Kaffeshake

Frappé iskaffe - shaket iskaffe med masser af skum

Frappé iskaffe - forfriskende iskaffe med masser af skum

Udskriv Pin
1
|
5 min

Ingredienser

 • 3-4 tsk neskaffe/instant kaffe
 • 2,5 dl vand
 • en sjat fløde eller lidt mælk hvis man er ok med det
 • isterninger
 • evt. 3 dråber stevia fx med vaniljesmag reklamelink

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienserne i din cocktailshaker.
 • Shake som Tom Cruise i Cocktail.
 • Hæld det hele i et højt glas og hæld til sidst isterninger og skum oveni.
 • 4.  (du kan også blende hele baduljen, hvis du ikke er indehaver af en cocktailshaker)

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

22 kommentarer til “Frappé iskaffe – forfriskende iskaffe med masser af skum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Tak for en fantastisk side om LCHF. Når man gerne vil tabe sig med LCHF, er det så ok at drikke iskaffe hver dag? Den jeg laver er magen til din og med 1/4 tsk sødemiddel i. Forsinker det vægttabet at drikke sødt, selvom der hverken er sukker eller kulhydrater i? Kh Lise

  Svar
  • Det tror jeg mere er et spørgsmål, du skal stile dig selv i stedet for mig :)

   Det er meget individuelt.

   Min erfaring er, at sødemidler/sød smag roder med appetitreguleringen, så den appetitdæmpende effekt bliver mindre. Derved bliver det sværere at lykkes med kalorieunderskuddet og vægttabet.

   Men det gælder ikke for alle. Nogle oplever, at det netop er udsigten til en gang imellem at kunne nyde noget sødt, som gør at de holder ved og i det tilfælde fungerer det fint.

   Så vurder med dig selv, hvad der fungerer bedst. Og står du stille i en periode eller får du ikke de resultater, du havde håbet på, er sødemidlerne det første du tager væk.

   Svar
 2. Når man laver Frappé i Grækenland, kommer fløden eller mælken i TIL SIDST ;) Det skal ikke rystes med.. Og har du en lille elpisker fra Ikea, du ved, ikke større end en finger med piskeris, batteridrevet, er det den bedste måde lige at piske en Frappé op på. Hemmeligheden til masser af tykt skum (hvis man kan lide det? ), er MEGET KOLDT vand og kun lidt vand sammen med kaffen.. Pisk med piskeriset og kør gerne lidt op og ned. Fyld på med isterninger, mere vand og top med fløden. Στην (Υ)γεια σας !! (= stin jia sas = For jeres helbred = SKÅL !! )
  Tak for en KANON side Jane!! Manden og Jeg elsker KETO!!
  Hav en rigtig god sommer!!
  Knus fra Athen Grækenland ;)
  Helena Constantinou

  Svar
  • Ej hvor godt med ægte græsk tip. Tusind tak!

   Elsker Grækenland og håber snart at kunne komme på besøg igen :)

   Svar
 3. Hej Jane
  Glæder mig til at prøve din frappé.?
  Når du skriver skum, så mener du, at du har pisket fløden eller sødmælken med en lille pisker, ikke? Når det er en frappé, så skal isterningerne knuses helt små, ikke? Modsat en iskaffe, hvor isterningerne er i almindelig str. Er ikke helt sikker.
  Venligst Susanne

  Svar
 4. Hej Jane
  Hvorfor har du betænkeligheder ved Stevia til børn – men ikk til voksne?
  Hvordan med Sukrin Gold? Har du samme betænkeligheder til børn? Og hvis ja, hvorfor?
  Vi bruger Sukrin Gold som rigtig fint alternativ til rørsukker – så derfor vil jeg gerne høre om jeg skal stoppe med dette i relation til min 12 årige søn, som dagligt får ca 1/2 tsk ..
  Tak – Dorthe

  Svar
  • Det er også svært at svare på men det hænger overordnet sammen med en generel skepsis overfor sødemidler. Brugen af dem er formentlig ufarlig, især i minimal brug, som du beskriver med 0,5 tsk, men sødemidler har ikke noget med rigtig mad at gøre og set i evolutionsperspektiv eller hvad vi skal kalde det, er det ikke noget mennesket som art har spist nogensinde.

   Omvendt kan man jo så også argumentere for at de frugter, vi spiser i dag, er så forædlede ift. de frugter, vores forfædre spiste, så måske er det samme sag.

   Det stevia, vi køber, er et kunstigt sødemiddel modsat Sukrin som er et såkaldt ‘naturligt sødemiddel’. Jeg bruger begge dele i begrænset mængde til mig selv og i endnu mere begrænset mængde til mine børn. Men det valg bør altid være styret af kontekst, synes jeg og med kontekst mener jeg, hvem man er og hvad man har som årsag til at træffe de valg.

   Så jeg gør det ikke op i, hvad der er rigtigt og forkert. Det er mere bare mit personlige valg, og hvad jeg har det bedst med.

   Kender du denne oversigt over sødemidler og hvilke jeg bruger/ikke bruger? https://www.madbanditten.dk/soedemidler/

   Svar
   • Tak for super hurtigt svar..
    Det er netop ud fra din oversigt, jeg bruger Sukrin Gold:-)
    Vi bruger det som et lille drys på jordbær m/fløde eller på FEKS græsk yoghurt m/bær og valnødder – både min søn og jeg indtager fiskeolie ifb med morgenmåltidet og derfor er det vigtigt for mig at vi ikke indtager sukker i samme forbindelse, da jeg har læst undersøgelser om at alm sukker påvirker den positive virkning af fiskeolien.

    Svar
 5. Hej Jane, hvis man ikke har en shaker skriver du det hele kan blendes … blender du så isterningerne med, eller tilsættes de efter? Mvh Nina

  Svar
 6. jeg elsker Frappe som det laves í Grekenland, var nylig i Spanien og det jeg fik der kan ikke sammenlignes det græske. Pröver din opskrift ved lejlighed. Desvære er vejret í island ikke som i den övrige Skandinavien. Hilsen.P.s til lykke med nye huset.

  Svar
  • Ja netop, grækenland kan bare det der! Vi bestilte en frappé i Italien og det var heller ikke nogen succes. Det var mere sukker end kaffe.

   Og nej, jeg har godt set, at Island ikke har været helt så heldige som os. Visse dage har jeg dog ønsket mig en tur op til jer :)

   Svar
 7. Hej Jane.
  Jeg er ikke så bekendt med stevia – har primært brugt sukrin som sødemiddel.
  Hvornår bruger du hvad og er begge dele okay at bruge i børnenes mad/drikke?
  Har en rigtig “sukkergris” som jeg jo gerne vil tilbyde lidt sundere alternativer☺️.
  Tak for din fantastiske hjemmeside – har på 6 mdr. fået et nyt og 15 kg lettere liv, takket være dig!

  Lisa

  Svar
  • Godt spørgsmål. Stevia bruger jeg i flydende ting, da de er i dråbeform og det er nemmere.

   Jeg er forsigtig med at bruge dem til mine børn. I hvert fald i støre mængder. Her søder jeg hellere med frugt, tørret frugt, etc. men det er jo på nogle måder at sidestille med sukker. Mine børn er normalvægtige og meget aktive og ingen af dem er ‘sukkergrise’, så det har selvfølgelig også betydning for mit valg.

   Der sker formentlig ingenting ved at bruge sukrin og stevia til børn men jeg er bare generelt skeptisk med dem. Du kan læse lidt mere om mine holdninger til forskellige sødemidler her: https://www.madbanditten.dk/soedemidler/

   Og stort tillykke med dit flotte resultat! Hvor er det godt gået!

   Svar