Hjemmelavet chokolade med hindbær og hassselnødder

I går lavede jeg en portion hjemmelavet chokolade og de blev guddommelige. Og jeg nød dem i fuldstændig stilhed i et tomt hus. Men hvorfor er det vigtigt? Lad mig lige starte med forhistorien.

Introvert og familieferier

Flere af jer har spurgt, hvordan jeg som introvert klarer at være på en længere familieferie, og mit svar har næsten altid været, at det faktisk går fint, så længe, der er tale om min egen familie, dvs. Søren, Silas og Vega.

Vores familieliv er egentlig så roligt, at jeg fint kan slappe af i det. Silas og Vega er generelt rolige og nemme, meeeen….

… teen-alderen banker på nu med alt, hvad der hedder humørsvingninger, nærtagenhed, konstante småprovokationer, småskænderier eller prikken til de ømme punkter de to imellem.

Og jeg må indrømme, at det stjal lidt energi fra mig.

Jeg er vildt følsom overfor den der bagvedliggende dårlige stemning, og jeg suger den til mig som en svamp og jeg har virkelig svært ved at abstrahere fra den.

Og det kan jeg godt mærke, at jeg lige skal lære at være lidt bedre til.

Så generelt vil jeg sige, at ferier stadig giver mere, end de tager, men også at det er lidt anderledes i øjeblikket.

Helt alene hjemme

Siden vi kom hjem, har vi så haft en uge, hvor jeg har arbejdet halv tid eller hvad der nu kunne lade sig gøre, og ungerne har været lidt hjemme og lidt på klub eller sammen med vennerne. Og det har været fint nok.

Men jeg har virkelig godt kunne mærke, at jeg har haft brug for noget tid helt for mig selv. Min normale hverdag indebærer jo 7-8 timer helt alene, så jeg har har fået indrettet mig i ret så meget stilhed, kan man sige.

Så da jeg i går sendte dem afsted i sommerhus med farmor og farfar og kom hjem og sad i et stille hus, blev jeg helt lettet over et vide, at jeg nu havde et par dage med al den stilhed, jeg kan ønske mig.

Hjemmelavet chokolade – ja tak!

Og så gjorde jeg det eneste rigtige, nemlig lavede en portion hjemmelavet chokolade.

Og så spiste jeg af den uden på milimeterdemokratisk vis at skulle dele med nogen. Fordi det fortjente jeg faktisk.

Og opskriften vil jeg selvfølgelig gerne dele med dig.

Hjemmelavet chokolade - opskrift på hjemmelavet chokolade med hindbær og hasselnødder - sukkerfri opskrift

Hjemmelavet chokolade med hindbær og hassselnødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
20 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt kakaosmør og kokosolie i en kasserolle ved lav varme.
 • Rør sødning, kakaopulver og salt ind i massen. Rør indtil du har en jævn masse.
 • Hak hasselnødder og hæld dem i en form beklædt med husholdningsfilm eller bagepapir sammen med de frysetørrede hindbær. Hæld chokolademassen over og stil formen i køleskabet i nogle timer, til den er helt fast.
 • Skær den i firkanter og læg dem tilbage i formen. Opbevar på køl, indtil de skal spises.

Hjemmelavet chokolade - opskrift på hjemmelavet chokolade med hindbær og hasselnødder - sukkerfri opskrift Hjemmelavet chokolade - opskrift på hjemmelavet chokolade med hindbær og hasselnødder - sukkerfri opskrift
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

*eksperimenter gerne med mængden af sødning. Jeg synes, mine blev lidt for søde men jeg kan også virkelig godt lide bitterheden fra chokoladen og spiser jo normalt 100% chokolade, så der ramte jeg lidt forbi mine smagsløg.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle Madbandittens opskrifter, egen favoritside, færdige madplaner med indkøbsliste og slip for forstyrrende annoncer.

Start 7 dages gratis prøveperiode nu

 

17 kommentarer til “Hjemmelavet chokolade med hindbær og hassselnødder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Mange tak for dit svar vedr protein, det giver fint mening :) :) Jeg blev i tvivl om jeg lå alt for højt på protein for der er jo stor forskel på 70g og 350 g (stor smiler).

  Jeg må indrømme, at jeg ikke har læst ‘Dit kompetente barn’ men kan godt huske den fik en del kritik…
  Ja, den bog du nævner er interessant, og også i forbindelse med teenagere ‘Hallo er der hul igennem’ af Ann-Elisabeth Knudsen som er neuropsykolog og skriver så humoristisk og samtidig er kniv skarp på forståeligt dansk i forhold til at forklare hvorfor ‘direktøren’ nogle gange bare ikke er tilstede i en teenagers hjerne pga ombygning.
  Noget giver mening for den ene, og for den anden ikke – og sådan er vi heldigvis forskellige. Så (måske) god læselyst.
  Godaften :) – Trine L.

  Svar
  • Ej fedt, tak for endnu en læseidé. Jeg tror jeg får lidt at arbejde med med tvillinge-teens så jeg har brug for al den hjælp, jeg kan få :)

   Svar
 2. Hej Jane
  Tak for endnu et godt indlæg, din ærlighed gør godt for mange tror jeg. Så vigtigt og ofte svært – at turde stå ved egne behov, også i forhold til sine elskede børn.
  Jeg har fuldt din blog de sidste 4 år, og du øser og øser til begrejstring for alle os herude :)
  Så bare lige lidt retur hvis jeg kan inspirere med et sandkorn:
  I forhold til dit indlæg, har jeg fundet det meget interessant, at læse Jesper Juel’s bøger, bla ‘Den kompetente familie’ og ‘Nej – et kærligt svar’. Det er meget tankevækkende læsning, og handler om netop at mærke sine egne personlige grænser, som vi først får defineret, når vi får børn, som overskrider dem.

  Jeg ledte efter din mail, men fandt kun den til journalister ;) Så det blev her…
  Ha’ en god dag – Trine L.

  Svar
  • Ej hvor fint, tak for anbefalingen. Jeg læste Dit Kompetente Barn, da mine børn var helt små, og jeg må indrømme, at Jesper Juul og jeg ikke gik specielt godt i spænd. Men det kan være, jeg skal give ham en chance til.

   I min ferie læste jeg faktisk en børn/familiebog for første gang siden mine børn var små. Den hed ‘Din teenager skal coaches, ikke opdrages’ eller noget i den retning. Og det var ikke lige relateret til det at være introvert men bare generelt til det at leve med teenagere. Og den synes jeg virkelig havde meget at byde på, selvom det også er en ældre bog.

   Svar
 3. Hej Jane
  Tak for et rigtig godt indlæg, kan genkende det så godt.
  Mon du vil svare mig på følgende:
  Jeg har spist LCHF i 4 år og trives med det, og er nu igang med at tabe de 5 kg jeg længe gerne har ville af med, spørgsmålet er:
  Når jeg ca skal indtage 1-1 1/2 g protein pr kg kropsvægt, hvis det for mig er 1 g, vil det være ca 70 g protein.
  Er det så om dagen?
  Og de 70 g er det så som kødet vejer?
  For som du skriver er der jo kun ca 20 g protein i 100g kød ( så i madlog bliver 2 pølser på 130 g måske kun til 50 g protein)
  Håber virkelig det giver mening…
  På forhånd mange tak ;)
  Vh Trine

  Svar
  • Hvis jeg forstår dig ret, så nej, det er ikke 70g ‘proteinkilde'(=kød), det er 70 g ‘protein’ og netop kød indeholder måske 20 g protein pr. 100 g, så dvs. det svarer til 350 g kød pr. dag (og sådan kan man ikke helt gøre det op, for du får jo protein fra andre ting end kød også men bare for eksemplets skyld).

   Med protein synes jeg, det gælder, at det er bedre at få ‘for meget’ end ‘for lidt’, så jeg ville ikke bekymre mig over at gå over 70 g pr. dag.

   Håber mit svar giver mening :)

   Svar
 4. Hvor er det befriende at høre, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan med familieferier :) Jeg synes det er super hyggeligt, men jeg trænger simpelthen til små pauser undervejs, hvor jeg lige kan være alene og ikke blive påvirket af evt. underliggende dårlig stemning, som jeg slet heller ikke kan abstrahere fra.

  Svar
 5. Kære Jane – det ser dejligt ud med det hjemmelavede. Du nævner desuden 100% mørk chokolade; hvad kan du anbefale af mærker?

  Svar
  • Jeg kan rigtig godt lide AMMA 100% chokolade. Den er mild og frugtig. Den er dog lidt svær at skaffe. Ofte køber jeg derfor Seed&Bean 100%, som de har i min lokale helsekost. Den er lidt ‘tørrere’ i konsistensen men har udmærket smag.
   I den mildere ende er der jo Lindt 90% som er utroligt lækker. Lidt ‘for lækker’ for mig og den har kort levetid herhjemme :)

   Svar