Sådan laver du det ultimative charcuterie bræt

Et charcuterie bræt fyldt med skinker, pølser og oste og andre gode sager er en nem måde at glæde dine gæster, uden at du behøver stå i køkkenet i timevis. Og faktisk behøver du ikke en gang at have gæster for at servere det. Det kan fint være en dagligdagsting, fx på en træt fredag, hvor du ikke gider lave mad.

Jeg lavede et tilsvarende charcuterie bræt til appetizer nytårsaften, og det falder bare altid i god jord.

Det er genialt, når du har brug for en appetizer, der gerne lige må fylde lidt i maven – fx til nytårsaften eller et middagsselskab, hvor børnene lige skal spise først inden de voksne kan sætte sig til bordet. Sådan gør vi tit, når vi holder middagsselskab. Så nipper vi af charcuterie brættet imens børnene hygger sig med deres mad, og så sætter vi os til bords og spiser forret, når der er faldet ro på ungerne.

Selvom det jo ikke ligefrem er raketvidenskab, tænkte jeg, at jeg i dette indlæg ville prøve at beskrive, hvordan jeg bygger sådan et charcuterie bræt op.

Charcuterie bræt - sådan laver du det ultimative bræt med oste, skinker og pølser

Sådan laver du det ultimative charcuterie bræt

Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

 • 1-3 oste fx Vesterhavsost, brie og emmentaler – jeg var nødsaget til at vælge oste fra en søndagshalvtom Brugsen og endte med Primadonna, Manchego og Port Salut
 • 2-3 slags skinke fx en parmaskinke eller Serrano og en almindelig. På mit bræt havde jeg almindelig skinke, Bresaola og en Coppa
 • 2-3 slags pølse jeg havde en spansk snackpølse (fuet) og en pølse med trøffel
 • lidt grønt fx peberfrugt, tomat og agurk
 • lidt frugt vindruer (på pind for ekstra festlighed), bær og oliven
 • noget knas fx chiaknækbrødsaltede mandler eller måske sojaristede mandler
 • noget dip fx humus, edamamedipærtedippestooliventapenade – 
 • lidt drys fx timian

Sådan gør du

 • Start med skinkerne og pølserne. Skær pølserne op og fold skinkerne og anret dem med mellemrum fra midten og ud.
 • Skær herefter ostene i mundrette bidder og placer dem på brættet også.
 • Resten af pladsen fylder du ud med grønt, frugt, nødder, oliven etc. Pres det gerne godt sammen, så det ligger helt tæt.
 • Drys til sidst med lidt timian, fordi det ser så pænt og indbydende ud.
Charcuterie bræt - sådan laver du det ultimative bræt med oste, skinker og pølser

Men det var sådan set det.

Når jeg har brødspisere på besøg, putter jeg tit lidt crackers eller grissinistænger på også. Er jeg supertjekket, laver jeg de gode Low Carb ostekiks med rosmarin.

Se fx brættet, jeg brugte som appetizer nytårsaften:

Fad med ost og pølser - Madbanditten.dk

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Sådan laver du det ultimative charcuterie bræt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det ser virkelig lækkert ud. I disse corona-tider skal vi kun være sammen med ét andet par til nytår. Selv om vi er omhyggelige med håndhygiejne, tag-tøj osv. tænker jeg, om det kunne se ligeså indbydende ud i 4 portionsanretninger?
  Eller har du bedre forslag, Jane?
  Mange tak for virkelig god inspiration og godt nytår, hilsen Hanne.

  Svar
  • Jeg har virkelig tænkt det samme. Jeg er landet på at jeg anretter fadet, som jeg plejer men så serverer jeg det med små tag-gafler og små skåle/tallerkener. Så i stedet for at man går og nipper af det, tager man noget over på sin egen lille tallerken og spiser derfra.

   Jeg overvejede portionsanretningen også men ville helst ikke bestemme hvad fra fadet, gæsterne hver især skulle spise. Så jeg kunne bedre lide den anden måde.

   Svar
 2. Hej
  Super lækkert tapas brædt. Det låner jeg :-)
  Flot fad/plade i øvrigt. Jeg har ledt efter et stort rundt som dette. Hvor har du fundet det?
  Godt nytår.
  Mvh Kirsten

  Svar