Salatruller med kylling og peanutbutterdip

Hvis man gerne vil lave friske forårsruller med få kulhydrater, kan man rulle dem i salatblade i stedet for rispapir. Det er selvfølgelig ikke helt det samme, men hvis man nu laver en lækker dip, når man altså virkelig langt.

Når alt kommer til alt sidder den gode smag jo ikke i de gummiagtige rispapir.

Jeg har marineret kyllingen her for ekstra smag men det, som rigtigt bærer oplevelsen, er jo den lækre peanutbutterdip. Sjældent bliver jeg så populær hos mine unger, som når jeg laver den.

Og den er også virkelig god. Ungerne er mest vilde med den sammen med satay spyd, hvilket jo dybest set bare er det, vi kaldte ‘kylling på pind’, da de var yngre.

Her kører vi lidt salat ned sammen med den gode dressing.

Prøv selv de friske salatruller her. Det er en dejlig, let frokost-idé eller en hurtig aftensmad på en dag, hvor der skal  noget let indenbords.

Friske salatruller med kylling og peanutbuttersovs - lækker LCHF / Keto opskrift på friske forårsruller

Friske salatruller med kylling og peanutbuttersovs - lækker LCHF / Keto opskrift på friske forårsruller

Salatruller med kylling og peanutbutterdip

Udskriv Pin
2
|
30 min

Ingredienser

  • 280 g kyllingebryst
  • 3 spsk tamari glutenfri soja
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk limesaft
  • salatblade romaine for store ruller, hjertesalat for små hapsere
  • 1 avocado i skiver
  • 1 håndfuld hakket mynte
  • 2 forårsløg i skiver
  • 1/4 agurk i tynde stave
  • ristede sesamfrø

Peanutbutterdip

  • 2 spsk peanutbutter
  • 1-2 spsk tamari glutenfri soja
  • ca 1 dl vand
  • ca 1 spsk limesaft
  • 1 tsk chilipulver
  • evt. lidt sødning fx lidt Fibersirup Gold eller Sukrin Gold

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mindre tern.
  • Lav en marinade af tamari, sesamolie og limesaft.
  • Kom kyllingen i en skål, hæld marinaden over, lad det gerne marinere i mindst 30 minutter Gerne længere, hvis du har tiden til det.
  • Steg kyllingen til den er gennemstegt sammen med marinaden.
  • Tag nogle af de store salatblade fra, fordel kylling, avokado, mynte, forårsløg og agurk i midten på bladet, og rul dem sammen så stramt som muligt.
  • Lav en dip af peanutbutter, tamari, vand, limesaft, chili og evt. lidt sødning for afrunding
  • Server rullerne med dippen - drys evt. lidt tørristede sesamfrø over inden servering.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Salatruller med kylling og peanutbutterdip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. hej kan man ik få low cab high fat mad leveret til døren nogle steder fra, så man kan få leveret alle varene som skal bruges samt opskrifter som årstiderne gør, da jeg ellers syntes det er meget uoverskueligt ,og da vores hverdag i forvejen hænger dårligt sammen helle

    Svar
    • Nej det kan man vist desværre ikke. Aarstiderne har en low carb kasse men den er ikke sådan helt low carb. Og high fat er den slet ikke. Det skal man selv sørge for…

      Jeg forstår godt at det kan virke uoverskueligt fordi det er andeledes end normen. Men i virkeligheden er det meget simpelt. Spis grøntsager, kød og fedt??

      Svar
    • Hehe, der var været sååååå tomt i dag. Det er altid virkelig mærkeligt :)

      Umiddelbart tænker jeg at denne er ret kulhydratfattig, så det burde gå fint på striks.

      Svar
  2. Det lyder SÅ godt, og nemt! Denne her opskrift bliver skrevet ud og gemt i samlingen, og så skal jeg vist lave den snarest! :D

    Svar
    • Kan mandelsmør gå eller måske tahin? Det bliver jo en anden dressing men stadig lækker, tænker jeg :)

      Svar