Græskarvafler med røget paprika

Forleden stod jeg indendøre og lavede græskarvafler, imens solen bagte udenfor og det var 30 grader varmt. Faktisk lavede jeg ikke bare græskarvafler men også både kålvafler og bananvafler.

Grunden til at jeg kastede mig ud i det det store vaffelbageri, var dels, at jeg synes det var aaaalt for varmt til  at være udendøre men også at jeg tidligere på ugen havde holdt fotoshoot (med mig som model – resultatet skal jeg nok vise jer inden længe) og derfor havde bunker af grøntsager i overskud.

Og jeg hader virkelig at smide mad ud, som du ved. Så i en erkendelse af at vi ville få svært ved at spise  det hele op, lavede jeg tre forskellige slags vafler.

Kålvafler (efter cirka denne opskrift) og bananvafler, som ungerne gerne spiser til morgenmad eller jeg spiser før træning. Og ja, så også græskarvafler.

Græskarvafler - opskrift på vafler med græskar - glutenfri og low carb

Græskarvafler med røget paprika

Udskriv Pin
8 stk
|
15 min

Ingredienser

 • 250 g butternut squash revet vægt
 • 4 æg
 • 1,5-2 dl vand
 • 2 tsk røget paprika eller 1 tsk cayennepeber
 • 2 dl Pofiber
 • evt. lidt ekstra Pofiber eller 1 spsk loppefrøskaller hvis dejen er for våd
 • 2 tsk salt

Sådan gør du

 • Riv butternut squash på den grove side af rivejernet.
 • Hæld det i en skål og bland det med alle de øvrige ingredienser. Lad dejen trække lidt.
 • Min dej var lidt våd i det, men den samlede sig fint alligevel i vaffeljernet.
 • Opvarm vaffeljernet og bag vaflerne. Mit vaffeljern lyser, når vaflerne er færdige, og de skulle altså have forholdsvist lang tid. 4-5 minutter måske. Jeg tog ikke tid, men det føltes som længe.
 • Lad vaflerne afkøle og opbevar dem i køleskab eller fryser med madpakkepapir imellem. Lun dem i ovn eller brødrister inden spisning.

Noter

Jeg har et Tefal Snack Collection, som jeg er meget tilfreds med. Her kan man købe forskellige plader til, bl.a. disse til belgiske vafler, som jeg har brugt her.

Glutenfrie vafler

Græskarvaflerne blev faktisk ret vellykkede, synes jeg.

Jeg brugte revet butternut squash, og det er jo sådan lidt fast i det. Men da det blev bagt i vaflen, fik det mindre bid men uden at smatte helt ud. Og det betød, at man faktisk ikke i det endelige resultat rigtigt havde fornemmelsen af at der var grøntsager involveret i dem.

Og samtidig gav græskar vaflerne en lidt sødlig smag og i selskab med røget paprika blev det ret lækkert.

Græskarvafler - opskrift på vafler med græskar - glutenfri og low carb

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Græskarvafler med røget paprika”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg vil bare sige : tak for mad!
  Vi har lige spist en portion græskarvafler, og det bliver ikke sidste gang? vi spiste dem med kryddersild og hjemmelavet karrysalat. Og nogle med pølser, hjemmelavet ketchup, stærk sennep og rucola. Nøj det var godt
  Jeg slagtede nemlig et hokaidolignende græskar fra haven idag, så der blev lavet dobbelt portion græskarfudge, svampet græskarkage, lille pumpkin pie, og så røg der en masse portioner pure i fryseren. Der har ialt været ca 4-5 kg dejlig gult græskarkød. Og når man står der med sådan en masse er det så DEJLIGT med inspirationen fra din hjemmeside, Jane.
  Så tak endnu engang!
  Mvh Lone

  Svar
 2. Hej Jane.
  Tak for dine skønne opskrifter. Jeg ville gerne høre hvilken vaffeljern du har lavet vaflerne på?

  Vh Tine

  Svar
  • Jeg bruger det Tefal Snack Collection, jeg nævner til sidst i opskriften. Det er jeg ret tilfreds med :)

   Svar