Frugt ispinde med chokoladeovertræk – Frozen Fruit Pops

Frugt ispinde overtrukket med chokolade eller frozen fruit pops, som de hedder i udlandet, er næsten et must i denne hede, vi har i øjeblikket, hvor børn (og voksne) plager om is hver dag.

Jeg har det normalt lidt stramt med det her is-hver-dag-koncept, som ofte er reglen mere end undtagelsen om sommeren, for det bliver saftsuseme til mange is. Bare tre ugers ferie giver 21 is. Det er alligevel noget, hvis du forestiller dig, at du lige lagde dem samlet i en bunke på gulvet. Og for de fleste er sommeren jo også mere end tre uger lang.

Samtidig så lider jeg i den her varme, og jeg har faktisk ikke rigtigt lyst til at spise andet end is. Også uholdbart sådan på den lange bane.

Mine unger er ingen engle, og jeg har dem pt. mistænkt for at gå på omgang sammen med vennerne og spise ‘dagens is’ hvert sted, de kommer hen. Herhjemme kører vi en blanding af hjemmelavede ispinde, de populære banan-is, frosne vindruer på spyd og de klassiske Sun Lollies.

Og nu også disse frozen fruit pops, altså frugt ispinde, som jo bare er frossen frugt overtrukket med chokolade.

Jeg synes, de smager fremragende. Og ja, når det er så varmt her, spiser jeg også gerne en.

De kan laves med al slags frugt men de søde tropefrugter fungerer bedst, synes jeg. Her har jeg brugt ananas, vandmelon, mango, kiwi og banan.

Snyd ikke dig selv for vindruerne også. Put dem på et spyd eller lad være. Jeg fryser dem nogle gange bare løse og så spiser mine børn dem som slik. De smager i øvrigt også af slik.

Frozen fruit pops - frugt ispinde med chokoladeovertræk Frozen fruit pops - frugt ispinde med chokoladeovertræk

Frozen fruit pops - frugt ispinde med chokoladeovertræk

Frugt ispinde med chokoladeovertræk - Frozen Fruit Pops

Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

  • blandet sød frugt fx ananas, vandmelon, mango, kiwi og banan
  • 150 g mørk chokolade

Drys

  • kokosmel
  • hakkede hasselnødder eller prøv hakkede saltede peanuts som drys på banan-isene
  • frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Skær frugten ud i den ønskede form og stik ispinde eller grillspyd i den ene ende. Nogle gange kan det være nødvendigt lige at skære et hul først med en lille urtekniv. Det gælder især der hvor der er en tyk skal, som ispinden skal igennem.
  • Du kan vælge om du vil fryse frugtisene først og så overtrække dem med chokolade bagefter eller om du bare hopper direkte til chokoladen.
  • Smelt chokoladen over vandbad og dyp frugten i den.
  • Pynt med nødder, frysetørrede hindbær og kokos.
  • Læg de overtrukne frugter på et fad beklædt med bagepapir og frys dem i nogle timer inden servering.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Frugt ispinde med chokoladeovertræk – Frozen Fruit Pops”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg vil gerne lave vandmelon-udgaven og tage med på tur i morgen. Men spekulerer på, om frugten måske bliver slatten, hvis de når at tø op inden der skal spises?

    Svar