Madmarkeder i Paris – Paris for Foodies

Vil du gerne besøge nogle af Paris’ madmarkeder på dit besøg i byen, så læs med her.

Paris’ madmarkeder er reelle madmarkeder. Dvs. det er rent faktisk der, pariserne går hen og handler. Måske især den lidt ældre generation.

Hvert område har 1-2 markedsdage om ugen, hvor landmænd kommer ind til byen med deres varer, og så er der ellers frugt og grønt og kød, fjerkræ og fisk og ost i lange baner. Og østers selvfølgelig. Aldrig gå ned på østers på de her kanter.

Madmarkederne i Paris giver sådan en landsbyfølelse midt i storbyen. Imens jeg snuste rundt på de forskellige markeder, var det ikke til at mærke, om jeg var i Paris, eller om jeg besøgte min far i Sydfrankrig. Samme følelse (og stort set også samme varer).

Der findes med garanti flere madmarkeder i Paris end dem, jeg har på min liste her. Men det er nogle af dem, jeg har besøgt, og som jeg synes er hyggelige. Dobbelttjek evt. dagene, inden du tager afsted. De kan have ændre sig, fra jeg var her.

Marché Bastille

Det store madmarked ved Bastillepladsen er en blanding af loppe- og madmarked. Man skal lige igennem et par gøglerboder, før man kommer til den lange – virkelig lange – stribe af madstader. Her er til gengæld alt!

Boulevard Lenoir, 75011 Paris – markedsdage torsdag og søndag.

Madmarkeder i Paris Madmarkeder i Paris

Marché Monge

Marché Monge ligger på Place Monge i det 5 arrondissement. Det er et lille marked, og det føltes virkelig lokalt (jeg var der kl. 9.30 en søndag morgen), og det var drønhyggeligt, synes jeg.

Til trods for at det ligger på den relativt lille plads, var der et fint udvalg, og det er nemt at forestille sig, at man lige kunne overstå dagens indkøb der.

Place Monge, 75005 Paris – markedsdage onsdag, fredag og søndag

Madmarkeder i Paris - Place Monge Madmarkeder i Paris - Place Monge Madmarkeder i Paris - Place Monge

Rue Mouffetard – Marché Mouffetard

Rue Mouffetard er en markedsgade og en gade, der holder marked. Dvs. at det er en gade med masser af madbutikker (ostehandlere, slagtere, fiskehandlere etc.) og så er der også markedsstader med frugt, grønt etc.

Rue Mouffetard er virkelig hyggelig i sig selv. Mest i dagtimerne, synes jeg. Om aftenen forvandler den sig til lidt af en turistfælde.

Madbutikkerne ligger i enden ned mod rue Censier. På pladsen ved kirken er selve madboderne.

Protip: Går du ned i den anden ende, ligger der en hyggelig og lækker lille kaffebar, hvor du kan få en ‘ordentlig’ kaffe Dose – dealer of coffee, hedder den (se også: guide til Paris’ bedste kaffebarer)

Rue Mouffetard, 75005 Paris.

Madmarkeder i Paris - Rue Mouffetard Madmarkeder i Paris - Rue Mouffetard Madmarkeder i Paris - Rue Mouffetard

Marché Saint-Eustache-Les-Halles

Dette marked har jeg besøg så mange gange, for jeg elsker området dernede. Eller jeg elsker handelsgaden ved siden af og at være så heldig, at der er marked på Rue Montmartre er bare en stor bonus.

Markedet består slet og ret af boder stillet op på hver siden af den lidt smalle vej, og der er alt, hvad du skal bruge af dagligvarer. Skal du ikke handle selv, er det også hyggeligt at snuse rundt.

Rue Montmartre, 75001 Paris – markedsdage torsdag og søndag

HUSK: at besøge rue Montorgeuil, som ligger lige ved siden af. Scroll ned og se..

Madmarked Paris - rue Montmartre Madmarked Paris - rue Montmartre

Rue Montorgueil

Rue Montorgeuil er ligesom rue Mouffetard en handelsgade, dvs. at den er fyldt med masser af madbutikker (ostehandlere, slagtere, fisk, tebutikker, chokoladebutikker etc.) og så er der en masse caféer og spisesteder.

Gaden er en fodgængergade, og den er så hyggelig, synes jeg. Jeg besøger den altid. Den emmer af stemning, altid. Det er også et festligt sted at tage en sjus før eller efter middagen.

Rue Montorgeuil, 75001 Paris

Rue Montorgueil - madmarkeder i Paris Rue Montorgueil - madmarkeder i Paris

Marché des Enfants Rouge

Modsat de andre markeder, er dette marked overdækket og permanent. Det ligger i Marais i det 3. arrondissement.

Det ser lidt anonymt ud udefra, og det er nemt at komme til at gå forbi det, men hvis man lige er opmærksom, åbner der sig et fint lille halvt-overdækket marked med frugt og grønt, øko-varer, blomster, små spisesteder etc.

Markedet har fået navn fra et børnehjem, som lå her tidligere, og hvor børnene gik i rødt tøj.

Markedet har flere indgange, fx fra rue Charlot, rue de Bretagne og rue de Beauce – 75003 Paris

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Madmarkeder i Paris – Paris for Foodies”

Skriv en kommentar

  1. Du kan da sælge Paris om nogen kan, til en foodie som mig. Jeg er ellers ikke helt til det franske, men nyder at følge med dig på turen. Sug til dig den sidste lille del der er tilbage, der er et helt år til næste gang.

    Svar