Avocadotatar med stenbiderrogn

Denne avocadotatar med stenbiderrogn er simpelthen den fineste lille anretning, som passer perfekt som en let (luksus-)frokost eller som forret til gæster her i foråret. Eller til date night med et koldt glas hvidvin. Perfekt!

De friske stenbiderrogn, som lander hos fiskehandlerne her i foråret, sætter jo virkelig streg under, at nu er vinteren forbi. Efter en lang vinter skal vi altid lidt ind i foråret, før jeg mærker min vante energi komme tilbage. Det føles virkelig som at have halvflade batterier. Og de batterier bliver i mit tilfælde ladet op ved sollys og de længere dage og rigtig meget ved at sidde i en solstråle og mærke at solen også er begyndt at give lidt varme af sig.

Så ikke mere sne nu! Hører du!

Og til forår hører jo så stenbiderrogn.

Skulle der sidde en derude, som endnu ikke har smagt det, vil jeg bare sige: smag det.

Kan du ikke forene dig med tanken om stenbiderrogn kan du lave avocadotatar med fx rejer i stedet. Det ville også være virkelig lækkert.

Opskriften her er virkelig nem, men nogle gange er råvarerne så gode, at der ikke skal pilles særligt meget ved dem. Sådan er det her, synes jeg.

Hvis du gerne vil nærme dig den lidt mere traditionelle anretning med stenbiderogn på blinis, kan du i stedet for avocadotatar lave den lille sjove anretning med vafler i stedet for blinis.

Find den her: Stenbiderrogn på vafler med fed cremefraiche og rødløg

Selvom avocadotataren er lækker, skal man heller ikke kimse af sådan en lille lækker vaffelhapser. Ej faktisk skal de to slet ikke sammenlignes. Prøv begge. De er virkelig lækre begge to!

Avocadotatar med stenbiderrogn og cremefraiche. Opskrift på den nemmeste og lækre forret til gæster eller date night

Avocadotatar med stenbiderrogn

Udskriv Pin
2
|
10 min

Ingredienser

  • 1 avocado skåret i fine tern
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ finthakket rødløg
  • 1 spsk hakket persille
  • salt og friskkværnet peber
  • en klat cremefraiche 38%
  • frisk stenbiderrogn

Sådan gør du

  • Bland avocado med citron, løg, persille, salt og peber i en skål.
  • Anret på en tallerken med masser af stenbiderrogn og fed cremefraiche på toppen. Drys med lidt ekstra persille og rødløg inden servering også.
Avocadotatar med stenbiderrogn og cremefraiche. Opskrift på den nemmeste og lækre forret til gæster eller date night
Avocadotatar med stenbiderrogn og cremefraiche. Opskrift på den nemmeste og lækre forret til gæster eller date night

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Avocadotatar med stenbiderrogn”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Er så enig i det med lys, dagslængde, livslyst – og stenbiderrogn ? Tak! Købte 200 gr i dag. Tænkte at jeg nok skulle få en god idé til anvendelse ?

    Svar