Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • SHOP
    • International publications
  • LCHF Kickstart
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Kager
    • Desserter
    • Lækkerier
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • FAQ om LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • KETO
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til Keto – striks LCHF
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO Living
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
  • Maveproblemer
    • Fordøjelse og maveproblemer
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Jægergryde

Jægergryde

21. februar 2018 af Jane Faerber 12 kommentarer

Jægergryde - opskrift på lækker gryderet med svinemørbrad og pølser i en dejlig cremet flødesovs

Denne lækre jægergryde bliver en skarp konkurrent til den ellers meget populære vikingegryde, tror jeg. I hvert fald er den et værdigt alternativ. Nu får vikingetemaet dog nok en renæssance med tanke på Danmarks bidrag til Eurovision, men lad os alligevel prøve at give jægergryden en chance.

Apropos Eurovision var jeg så den eneste, der var lidt forvirret over, at vikinge-Rasmussens dansere mere lignede nogle fra Pirates of the Caribbean end nogle nordiske vikinge? Det forvirrede mig lidt. Måske sørøvergryde skal være næste gryderet, jeg skal lave. Det virker jo helt oplagt!

Men hvad er en jægergryde egentlig? Helt ærligt, jeg ved det ikke. Men faktum er, at retter, der har seje navne klarer sig meget bedre i børnefamilien.

Se fx her:

Barn: Hvad skal vi have at spise?

Mor: Jægergryde

Barn: nå okay, fedt nok!

I modsætning til:

Barn: Hvad skal vi have at spise?

Mor: Vi skal have sådan en gryderet med kød og pølser og lidt svampe.

Barn: Jeg kan ikke lide svampe… æv!

Jeg sværger, at det er sådan det foregår. Og siden det er en jægergryde (og den i øvrigt smager virkelig lækkert), så ryger det hele ned, inkl. de forhadte svampe.

Min jægergryde her minder en del om mørbradgryden, men siden den smager virkelig dejligt, har jeg besluttet, at det ikke skal ligge den til last.

Jægergryde - opskrift på lækker gryderet med svinemørbrad og pølser i en dejlig cremet flødesovsJægergryde - opskrift på lækker gryderet med svinemørbrad og pølser i en dejlig cremet flødesovs

JÆGERGRYDE – CA. 6 PERSONER

  • 150 bacon i tern
  • 1 svinemørbrad, skåret i tern
  • 3 tsk paprika
  • 2 løg i skiver
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 500 g svampe, fx markchampignon
  • ½ l piskefløde
  • 150 g cocktailpølser (fås øko i bl.a. Irma og Brugsen)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • evt. 1 spsk tomatpure
  • 2 tsk sennepspulver (kan udelades)
  • ½ tsk cayennepeber (kan udelades)
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. lidt citronsaft

SÅDAN

1. Steg baconen sprød i en gryde, og læg det til side.

2. Brun kødet i baconfedtet med paprika, salt og peber og læg til side med bacon.

3. Kom løg og hvidløg i gryden og svits, til løgene er klare i farven, tilsæt svampene og svits videre, til de har smidt noget af væsken.

4. Kom svinekødet tilbage i gryden og tilsæt fløde og hakkede tomater (+ tomatkoncentrat) og kog op.

5. Lad retten simre i ca. 15 minutter.

6. Kom bacon og cocktailpølser i og lad det simre videre i ca. 20 minutter.

7. Smag til med salt, peber og evt. citron.

Server med dampede eller letkogte broccolibuketter eller med de grønne bønner med brunet smør og mandler.

Måske vil du også læse

  • Kyllingelasagne - LCHFKyllingelasagne med solsikkespirer
  • Raw lasagne og tirsdagsbobler
  • Nem italiensk kylling-pølse-ret med oliven og parmesan --> madbanditten.dkNem italiensk kylling-pølseret med oliven og parmesan
  • Fyldt kyllingebryst med ost og jalapenos - opskrift på den lækreste hverdagsmad. LCHF, low carb, keto.Fyldt kyllingebryst med ost og jalapeños

Skrevet i: Aftensmad, Keto, STRIKS LCHF

Skriv et svar Annuller svar

Kommentarer

  1. J skriver

    4. marts 2018 ved 16:08

    Hvad er forskellen til vikingegryde? Her er vi to voksne, så gryderet med … sælger bedre 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. marts 2018 ved 07:37

      Det er bare to forskellige gryderetter. Forskelligt kød, forskellig smag. Måske denne kan sælges som “gryderet med svinemørbrad, bacon og svampe”

      Svar
  2. annette andreasen skriver

    1. marts 2018 ved 15:23

    hej Jeg er ret ny på lchf har lige lavet din jægergryde.Den smagte fantastisk heldigvis er der også til i morgen

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. marts 2018 ved 17:03

      Håber den smager i morgen også 🙂

      Svar
  3. Mona Dall skriver

    24. februar 2018 ved 13:18

    man kan altid finde gode opskrifter her 🙂 kan retten fryses? eventuelt uden pølserne?

    Svar
    • Mona Dall skriver

      24. februar 2018 ved 13:19

      ok….så oppe i tråden at det kan den godt 😉

      Svar
  4. LineJ skriver

    21. februar 2018 ved 20:49

    Ser rigtig lækkert ud! Har du en god ide til et alternativ til svampe? Hvis man ikke tåler dem:)

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. februar 2018 ved 07:45

      Måske lidt squash skåret i tern? Ellers ville jeg bare udelade svampene og lave retten helt uden 🙂

      Svar
  5. Pia J. Ray skriver

    21. februar 2018 ved 17:18

    Puha det lyder nemt og lækkert – det skal vist på næste uges madplan. Jeg har vist endda et par svinemørbradder i fryseren!

    Tror du at dette er en ret der fryser godt? Jeg er stor fan af at lave kæmpeportioner og så fryse i mindre portioner til travle hverdage!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. februar 2018 ved 07:45

      Lyder jo perfekt! Og ja, jeg tror, den fryser fint. Nogle synes, at flødesovs kan blive lidt grynet efter at have været frosset men det har jeg aldrig rigtigt spekuleret over 🙂

      Svar
  6. Laura Strøm skriver

    21. februar 2018 ved 11:52

    Uh den skal prøves i weekenden! Og det er nok nemmere at overtale manden til smørstegte bønner end blomkålsris 😉

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      21. februar 2018 ved 14:13

      Haha ja, det er det helt sikkert! 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD DIG NYHEDSBREV

signup

KETO LIVING

keto

POPULÆRE INDLÆG

  • Opskrifter
    Opskrifter
  • Aftensmad
    Aftensmad
  • Keto opskrifter
    Keto opskrifter
  • Brunkål
    Brunkål

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

INSTAGRAM

Indlæs mere...Følg på Instagram

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved