Denne lækre jægergryde bliver en skarp konkurrent til den ellers meget populære vikingegryde, tror jeg. I hvert fald er den et værdigt alternativ. Nu får vikingetemaet dog nok en renæssance med tanke på Danmarks bidrag til Eurovision, men lad os alligevel prøve at give jægergryden en chance.
Apropos Eurovision var jeg så den eneste, der var lidt forvirret over, at vikinge-Rasmussens dansere mere lignede nogle fra Pirates of the Caribbean end nogle nordiske vikinge? Det forvirrede mig lidt. Måske sørøvergryde skal være næste gryderet, jeg skal lave. Det virker jo helt oplagt!
Men hvad er en jægergryde egentlig? Helt ærligt, jeg ved det ikke. Men faktum er, at retter, der har seje navne klarer sig meget bedre i børnefamilien.
Se fx her:
Barn: Hvad skal vi have at spise?
Mor: Jægergryde
Barn: nå okay, fedt nok!
I modsætning til:
Barn: Hvad skal vi have at spise?
Mor: Vi skal have sådan en gryderet med kød og pølser og lidt svampe.
Barn: Jeg kan ikke lide svampe… æv!
Jeg sværger, at det er sådan det foregår. Og siden det er en jægergryde (og den i øvrigt smager virkelig lækkert), så ryger det hele ned, inkl. de forhadte svampe.
Min jægergryde her minder en del om mørbradgryden, men siden den smager virkelig dejligt, har jeg besluttet, at det ikke skal ligge den til last.
JÆGERGRYDE – CA. 6 PERSONER
- 150 bacon i tern
- 1 svinemørbrad, skåret i tern
- 3 tsk paprika
- 2 løg i skiver
- 2 fed hakket hvidløg
- 500 g svampe, fx markchampignon
- ½ l piskefløde
- 150 g cocktailpølser (fås øko i bl.a. Irma og Brugsen)
- 1 dåse hakkede tomater
- evt. 1 spsk tomatpure
- 2 tsk sennepspulver (kan udelades)
- ½ tsk cayennepeber (kan udelades)
- salt og friskkværnet peber
- evt. lidt citronsaft
SÅDAN
2. Brun kødet i baconfedtet med paprika, salt og peber og læg til side med bacon.
3. Kom løg og hvidløg i gryden og svits, til løgene er klare i farven, tilsæt svampene og svits videre, til de har smidt noget af væsken.
4. Kom svinekødet tilbage i gryden og tilsæt fløde og hakkede tomater (+ tomatkoncentrat) og kog op.
5. Lad retten simre i ca. 15 minutter.
6. Kom bacon og cocktailpølser i og lad det simre videre i ca. 20 minutter.
7. Smag til med salt, peber og evt. citron.
Server med dampede eller letkogte broccolibuketter eller med de grønne bønner med brunet smør og mandler.
Hvad er forskellen til vikingegryde? Her er vi to voksne, så gryderet med … sælger bedre 🙂
Det er bare to forskellige gryderetter. Forskelligt kød, forskellig smag. Måske denne kan sælges som “gryderet med svinemørbrad, bacon og svampe”
hej Jeg er ret ny på lchf har lige lavet din jægergryde.Den smagte fantastisk heldigvis er der også til i morgen
Håber den smager i morgen også 🙂
man kan altid finde gode opskrifter her 🙂 kan retten fryses? eventuelt uden pølserne?
ok….så oppe i tråden at det kan den godt 😉
Ser rigtig lækkert ud! Har du en god ide til et alternativ til svampe? Hvis man ikke tåler dem:)
Måske lidt squash skåret i tern? Ellers ville jeg bare udelade svampene og lave retten helt uden 🙂
Puha det lyder nemt og lækkert – det skal vist på næste uges madplan. Jeg har vist endda et par svinemørbradder i fryseren!
Tror du at dette er en ret der fryser godt? Jeg er stor fan af at lave kæmpeportioner og så fryse i mindre portioner til travle hverdage!
Lyder jo perfekt! Og ja, jeg tror, den fryser fint. Nogle synes, at flødesovs kan blive lidt grynet efter at have været frosset men det har jeg aldrig rigtigt spekuleret over 🙂
Uh den skal prøves i weekenden! Og det er nok nemmere at overtale manden til smørstegte bønner end blomkålsris 😉
Haha ja, det er det helt sikkert! 🙂