Jægergryde

Denne lækre jægergryde bliver en skarp konkurrent til den ellers meget populære vikingegryde, tror jeg. I hvert fald er den et værdigt alternativ. Nu får vikingetemaet dog nok en renæssance med tanke på Danmarks bidrag til Eurovision, men lad os alligevel prøve at give jægergryden en chance.

Apropos Eurovision var jeg så den eneste, der var lidt forvirret over, at vikinge-Rasmussens dansere mere lignede nogle fra Pirates of the Caribbean end nogle nordiske vikinge? Det forvirrede mig lidt. Måske sørøvergryde skal være næste gryderet, jeg skal lave. Det virker jo helt oplagt!

Men hvad er en jægergryde egentlig? Helt ærligt, jeg ved det ikke. Men faktum er, at retter, der har seje navne klarer sig meget bedre i børnefamilien.

Se fx her:

Barn: Hvad skal vi have at spise?

Mor: Jægergryde

Barn: nå okay, fedt nok!

I modsætning til:

Barn: Hvad skal vi have at spise?

Mor: Vi skal have sådan en gryderet med kød og pølser og lidt svampe.

Barn: Jeg kan ikke lide svampe… æv!

Jeg sværger, at det er sådan det foregår. Og siden det er en jægergryde (og den i øvrigt smager virkelig lækkert), så ryger det hele ned, inkl. de forhadte svampe.

Min jægergryde her minder en del om mørbradgryden, men siden den smager virkelig dejligt, har jeg besluttet, at det ikke skal ligge den til last.

Jægergryde - opskrift på lækker gryderet med svinemørbrad og pølser i en dejlig cremet flødesovs

Jægergryde

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
6
|
30 min

Ingredienser

  • 150 g bacon i tern
  • 1 svinemørbrad skåret i tern
  • 3 tsk paprika
  • 2 løg i skiver
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 500 g svampe fx markchampignon
  • ½ l piskefløde
  • 150 g cocktailpølser fås øko i bl.a. Irma og Brugsen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpure kan udelades
  • 2 tsk sennepspulver kan udelades
  • ½ tsk cayennepeber kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. lidt citronsaft

Sådan gør du

  • Steg baconen sprød i en gryde, og læg det til side.
  • Brun kødet i baconfedtet med paprika, salt og peber og læg til side med bacon.
  • Kom løg og hvidløg i gryden og svits, til løgene er klare i farven, tilsæt svampene og svits videre, til de har smidt noget af væsken.
  • Kom svinekødet tilbage i gryden og tilsæt fløde og hakkede tomater (+ tomatkoncentrat) og kog op.
  • Lad retten simre i ca. 15 minutter.
  • Kom bacon og cocktailpølser i og lad det simre videre i ca. 20 minutter.
  • Smag til med salt, peber og evt. citron.

Noter

Server med dampede eller letkogte broccolibuketter eller med de grønne bønner med brunet smør og mandler.
Jægergryde - opskrift på lækker gryderet med svinemørbrad og pølser i en dejlig cremet flødesovs
Jægergryde - opskrift på lækker gryderet med svinemørbrad og pølser i en dejlig cremet flødesovs

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

20 kommentarer til “Jægergryde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Hvad bruger du som pint på toppen på dine billeder? Skal bruge den til en familiefest og vil gerne få den til at se lidt extra ud :D

    Svar
    • Jeg bruger som regel bare lidt bredbladet persille. Enten bare de hele blade eller grofthakket. Det pynter gevaldigt :)

      Svar
  2. Jeg ville kalde det mørbrad gryde, det er næsten de samme indigrenser der er i, men er ved at lave den efter din opskrift
    ❤️

    Svar
    • Det tror jeg da egentlig godt. Jeg gar lavet andre gryderetter i min men har ikke testet med denne..

      Svar
    • Det er bare to forskellige gryderetter. Forskelligt kød, forskellig smag. Måske denne kan sælges som “gryderet med svinemørbrad, bacon og svampe”

      Svar
  3. hej Jeg er ret ny på lchf har lige lavet din jægergryde.Den smagte fantastisk heldigvis er der også til i morgen

    Svar
  4. Puha det lyder nemt og lækkert – det skal vist på næste uges madplan. Jeg har vist endda et par svinemørbradder i fryseren!

    Tror du at dette er en ret der fryser godt? Jeg er stor fan af at lave kæmpeportioner og så fryse i mindre portioner til travle hverdage!

    Svar
    • Lyder jo perfekt! Og ja, jeg tror, den fryser fint. Nogle synes, at flødesovs kan blive lidt grynet efter at have været frosset men det har jeg aldrig rigtigt spekuleret over :)

      Svar
  5. Uh den skal prøves i weekenden! Og det er nok nemmere at overtale manden til smørstegte bønner end blomkålsris ;-)

    Svar