Lynstegt tun med sesam

Lynstegt tun med sesam smager simpelthen fremragende i al sin enkelthed. Det er så sjældent, jeg spiser tun, af mange forskellige årsager, men når jeg gør, elsker jeg den lynstegt, så den er helt rød/rå i midten. Der er bare ikke noget kedeligere end et stykke gennemstegt tun.

Der skal ikke meget til for at gøre sådan et stykke lynstegt tun til en virkelig lækker servering. Her har jeg fx bare vendt den i sesam og serveret den på en lidt snittet salat og rørt en hurtig mayo med chili. Andre gode bud til dyppelse kunne være en wasabi-mayo, dvs. mayo rørt med wasabipasta eller mayo rørt med Miso.

OM FÆRDIGSNITTEDE SALATER OG CONVENIENCE

Salaten er den dovne version købt færdigsnittet i Kvickly. Yes, cutting corners here!

Forleden så jeg en story på Instagram fra en af de amerikanske paleo-bloggere, jeg følger, og hun var ude og handle. Stort set alle grøntsager, hun købte, var forberedt i en eller anden form. Snittet eller bare rengjort og klar til brug.

Jeg husker det godt fra da vi var i New York, Søren og jeg, og gik på opdagelse i supermarkederne derovre. Så utroligt mange nemme convenienceløsninger.

Og hør her. Hele den her tanke om at lave al mad fra bunden, jamen jeg elsker den højt, det gør jeg virkelig. I praksis elsker jeg dog lige så højt, at nogen har gjort noget af arbejdet for mig. Og jeg betaler også gerne for det.

Jeg køber fx poser med spinat og rucola, som er skyllet og klar til brug. Det hænder, at jeg køber færdiglavet blomkålsris, selvom det jo vitterligt tager ét minut at lave, og grønkål køber jeg stort set altid snittet (selvom det vist ikke er øko).

Og var der endnu flere snittede muligheder, er jeg sikker på, at jeg ville købe dem også. Sikkert ikke altid, men ofte.

Ja, men grøntsagerne taber vitaminer, når de snittes og opbevares, siger internettet så. Ja, sådan er det med kompromiser. Det er svært at vinde 100% over hele linjen. De bedste grøntsager er dem, der bliver spist. Det er mottoet herhjemme.

FOODPREP I WEEKENDEN

Jeg øver mig virkelig i foodprep i weekenden. Altså at forberede ting i større portioner, så jeg skal lave så lidt mad som muligt i ugens løb, hvor vi er trætte og fortravlede.

Indtil videre er jeg bedst på kødfronten, men det letter også meget. Kartofler (til ungerne) øver jeg mig på at blive bedre til at forberede i store portioner også. Det gør altså bare madlavning så nemt.

Men en lang snak om noget så simpelthen som en færdigsnittet salat. Men lad mig præsentere: Lynstegt tun med sesam og chilidip på færdigsnittet salat. Yes.

Lynstegt tun med sesam - lækker og delikat forret til gæsterLynstegt tun med sesam - lækker og delikat forret til gæster

Husk at frisk tun ikke anbefales til gravide og børn under 3 og at børn i andre aldre ikke anbefales at spise frisk tun ofte. 

Lynstegt tun med sesam - lækker og delikat forret til gæster

Lynstegt tun med sesam

Udskriv Pin
4
|
15 min

Ingredienser

 • 600 g fersk tun
 • salt og friskværnet peber
 • evt. wasabipasta hvis du er i det humør
 • 2 dl sesamfrø gerne både sorte og hvide
 • smagsneutral kokosolie til stegning
 • tilbehør: snittet salat min blanding indeholdt spidskål, grønkål og rødbede
 • mayo rørt med enten chili wasabi eller Miso

Sådan gør du

 • Krydr tunen med salt og peber og smør evt wasabipasta på hvis det ønskes
 • Hæld sesamfrøene ud i en tallerken, der er stor nok til tunen.
 • Paner tunen på alle sider i sesamfrøene, gentag evt. så der kommer mange sesamfrø på.
 • Steg tunen ved middel varme i kokosolie på alle sider, ca. 1 minut på hver side, alt efter størrelse, og hvordan man foretrækker, at den er stegt. Den skal altså bare helst være rå i midten
 • Server med dip af mayonnaise rørt op med chili, wasabi eller lignende.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Lynstegt tun med sesam”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?