Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Kager » Chokoladeroulade

Chokoladeroulade

13. januar 2018 af Jane Faerber 13 kommentarer

Chokoladeroulade - opskrift på den lækre chokoladeroulade uden mel og sukker. Low carb, LCHF og glutenfri

Jeg kan ikke forestille mig noget bedre end en opskrift på chokoladeroulade til lige at skyde weekenden i gang. Hvad siger du?

Jeg har jo lavet roulade før, som du måske ved. Den lækre hindbærroulade og den lidt mere mærkelige lakrids-roulade.

Da jeg mødte Søren for snart 20 (!) år siden, var hans favoritkage chokoladeroulade. Jeg var et kaos i et køkken dengang og magtede ikke engang at prøve kræfter med den opskrift, han så listigt fik lokket ud af sin mor og ind i vores hjem.

Men nu har jeg altså lavet et comeback på chokoladerouladen.

Jeg oplever det nogle gange som en smule svært at få nok smag i kakao-bagværk, når man ikke er villig til at bruge store mængder sødning, og det samme gælder altså lidt her. Brug evt. opskriften som en slags grundopskrift og pift den op med fx smeltet chokolade eller måske endda lidt karamelsauce i cremen. Lidt kaffesmag ville heller ikke være af vejen.

Det var da i hvert fald et par idéer at prøve af til næste gang.

Bunden, som jo er en kæmpe oopsie, fungerer dog superfint og er nem og medgørlig. Og temmelig kulhydratfattig.

 Chokoladeroulade - opskrift på den lækre chokoladeroulade uden mel og sukker. Low carb, LCHF og glutenfri
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

CHOKOLADEROULADE – 1 STK

  • 4 æg
  • 100 g flødeost naturel
  • 2 spsk mandelmel (almindeligt)
  • 2 tsk loppefrøskaller
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk Sukrin Gold
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 4 spsk kakaopulver

FYLD

  • 2 dl piskefløde
  • 50 g flødeost naturel
  • 2-3 spsk Fibersirup eller SukrinMelis
  • 1/2 tsk vaniljepulver

 

SÅDAN

1. Del hvider fra blommer og pisk hviderne stive i en skål for sig.

2. Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser og vend forsigtigt i hviderne.

3. Opvarm ovnen til 150 grader.

4. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med dejskraber. Dejen skal fylde det meste af pladen. Bag i ovnen i 25 minutter i den forvarmede ovn.

5. Lad dejen afkøle helt. Du kan sagtens lave dejen dagen før og opbevare den i køleskab. Jeg lod den bare ligge i bagepladen og rullede den med husholdningsfilm og havde den i køleskab natten over. Men let lige dejen fra bagepapiret inden.

6. Fyld: Pisk fløden til let skum med fibersirup/SukrinMelis og vaniljepulver.

7. Rør flødeosten med en smule af fløden og rør det derefter sammen.

8. Skær kanterne af rouladebunden med en pizzaskærer, så den bliver pæn og lige i kanten.

9. Smør fyldet på rouladebunden og rul den sammen. Sigt evt. lidt kakaopulver eller SukrinMelis over inden servering.

Nysgerrig på at prøve Keto?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men tør du prøve selv?

Giv Keto et ærligt skud i 4 uger og mærk selv, hvor godt det føles at have en fedtforbrændende krop🔥

Start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • BØRNEFØDSELSDAG UDEN SUKKERCake pops – uden mel og (næsten) uden sukker
  • LCHF fastelavnsbollerFristende lavkarbo fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær
  • Biscotti - low carb og glutenfri opskrift på biscotti med mandelmelBiscotti med mandler og pistacienødder
  • LCHF rouladeLCHF-roulade med tre slags fyld

Skrevet i: Kager

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Mette Eghøj skriver

    20. februar 2021 kl. 09:43

    Hej Jane
    Har lavet denne med ekstra flødeost i cremen da jeg tilsatte limoncello og revet limeskal og kom chokolade over.
    Smagte skønt🤩
    Hilsen Mette

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. februar 2021 kl. 11:09

      Ej hvor godt at høre :))

      Svar
  2. Helle Brendholdt skriver

    17. februar 2021 kl. 08:48

    Hvor længe kan den holde sig i køleskab? Jeg er ene om at spise lchf her i huset og tænker ikke man skal spise mere end 1 stk 😂 kan den fryses?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. februar 2021 kl. 09:16

      Jeg er helt sikker på at din øvrige husstand gerne vil spise den, uanset hvilken kost de spiser til daglig.

      Jeg ved ikke hvor længe den holder men nogle dage i hvert fald. Og smart måske også at fryse den ned i portionsstykker 🙂

      Svar
      • Helle Brendholdt skriver

        17. februar 2021 kl. 12:03

        Den bliver lavet nu her og så frosset ned i portioner så der er en nem snack til søndag eftermiddag. Jeg er på kickstart 2.0 bonusuge pt og der er røget 7,7 kg indtil nu og 9 cm i talje så jeg fortsætter fremadrettet 🙂💪 det skal siges det udelukkende er ved kost- da jeg ikke kan træne pt pga piskesmæld i llnd/bækken og det tér sig voldsomt lige for tiden så er rimelig underdrejet.

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          17. februar 2021 kl. 12:53

          Ej hvor fedt, Helle. Sejt gået💪🏼

          Nu får jeg helt lyst til også at have portionsstykker kage i min fryser :))

          Svar
  3. stine kristensen skriver

    21. maj 2020 kl. 14:11

    Jeg er konditor og på år 2 med Keto ☺️
    Det her er den bedste lchf/Keto kage jeg nogensinde har smagt/lavet 😍😍😍😍

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. maj 2020 kl. 08:13

      Uj wow! Den ros tæller da lige en gang ekstra. Tusind tak :))

      Svar
  4. Laila jedig skriver

    7. marts 2020 kl. 10:10

    Hej
    Tror du den er fryse egnet?

    Svar
  5. May-Britt Sadolin skriver

    3. marts 2020 kl. 15:15

    Hej Jane.
    Her til formiddag har jeg bagt chokoladerouladen efter din opskrift.
    Chokoladebunden blev sten hård og knækkede i mange stykker, og kunne
    overhovedet ikke rulles🤔
    Min mand har sukkersyge og jeg har før bagt med sukrin gold, men kun
    brugt det, når det skulle erstatte sukkeret i dejen.
    Hvad har jeg mon gjort forkert?
    Hilsen May-Britt

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. marts 2020 kl. 15:26

      Hård? Det ved jeg godt nok ikke. Min dej har konsistens som en oopsies, som bedst kan beskrives som en slags fastere vandbakkelse.

      Kan du have brugt fedtreduceret mandelmel måske? Ikke at jeg tror, det vil gøre den hård men måske mere tør og smuldrene.

      Svar
  6. Janni skriver

    11. januar 2019 kl. 18:10

    Hej Jane 🙂
    Kan man bytte Loppefrøskaller ud med pofiber eller den gule fiber husk ?
    Er denne ikke under kategorien LCHF ?
    Tak for en FANTASTISK BLOG😍

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      11. januar 2019 kl. 20:32

      Ja den gule fiberhusk, men kun halv mængde.

      Jeg opfatter ikke opskrifter som LCHF. LCHF handler om at spise få kulhydrater samlet set over hele dagen. Primært grøntsager, kød og fedt. Kager vil altid være et kompromis, synes jeg…

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler