Oksemørbrad med svampesauce

Helstegt oksemørbrad er nemt at tilberede og kræver ikke de store krumspring, da kvaliteten af kødet er så høj. Personligt foretrækker jeg kød med lidt mere fedtmarmorering, men jeg går såmænd ikke af vejen for et godt stykke oksemørbrad heller.

Helstegt oksemørbrad – prøv langtidsstegning

Når jeg skal helstege kød, bruger jeg altid enten intervalstegning eller langtidsstegning. Det giver ubetinget det bedste resultat.

Her har jeg langtidsstegt oksemørbrad, og så har jeg serveret den med en rodfrugtmos, svampesauce, lidt frisk og knasende fennikelsalat og friterede jordskokker.

Og det er faktisk mit bud på en lækker hovedret til nytår eller til en anden gang, hvor du skal have gæster, og hvor maden gerne må være nem og imponerende på samme tid.

Skal det være rigtigt klassisk, starter I med en lækker jomfruhummersuppe.

Se alle nytårsopskrifter her: Nytårsmenuen – idéer og opskrifter

Oksemørbrad - opskrift på perfekt stegt oksemørbrad med svampesauce og friterede jordskokkerOksemørbrad - opskrift på perfekt stegt oksemørbrad med svampesauce og friterede jordskokker

Glem ikke jordskokkechipsene ovenpå! De er både dekorative og giver lidt salt og knas.

Oksemørbrad - opskrift på perfekt stegt oksemørbrad med svampesauce og friterede jordskokker

Oksemørbrad med svampesauce

Udskriv Pin
5
|
2 t 30 min

Ingredienser

  • 1 hel oksemørbrad
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt smagsneutral koksolie eller smør til stegning

Svampesauce

  • 600 g svampe skåret i kvarte
  • 1 løg finthakket
  • 4 dl fløde
  • 2 dl fond fx hjemmelavet oksebouillon eller grøntsagsbouillon
  • frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Rodfrugtmos

  • 400 g knoldselleri
  • 400 g pastinak
  • 400 g blomkål
  • ½ dl fløde
  • 1 god spsk smør
  • salt og friskkværnet peber

Frisk fennikelsalat

  • 1 ½ fennikel
  • saften fra 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille håndfuld frisk estragon

Sådan gør du

  • Brun mørbraden godt på alle sider på en varm pande i lidt kokosolie eller smør.
  • Kom den i et ovnfast fad og drys godt med salt og peber.
  • Lad mørbraden stege ved 90 grader i ovnen (ikke varmluft) til den er ca. 50-55 grader indeni. Det tager ca. 2 timer, afhængig på tykkelsen af mørbraden.
  • Tag den ud og lad den hvile. Nogle gange gør jeg det omvendt og sætter den ind på 50 grader i mange timer før og så griller vi den på grillen til sidst, så den er perfekt stegt indeni og får dejlig grillskorpe udenpå.

Svampesauce

  • Smelt smørret i en gryde og svits løget heri
  • Tilsæt svampene og lad dem svitse med til de smider noget af væden
  • Hæld fond og fløde på og kom frisk timian i
  • Kog op og lad saucen simre til den har den ønskede konsistens
  • Smag til med salt og peber

Rodfrugtmos

  • Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand til de er akkurat møre
  • Hæld vandet fra og blend grøntsagerne med smør og fløde
  • Smag til med salt og peber.

Frisk fennikelsalat

  • Snit fennikel fint, gerne på et mandolinjern
  • Kom det i isvand eller meget koldt vand for at bevare sprødheden
  • Ved servering blandes det med olivenolie, citronsaft og hakket estragon.
  • Anret hele herligheden på tallerkener inden servering eller anret det på fade og i skåle til høflig selvbetjening.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Oksemørbrad med svampesauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det er ikke så afgørende. Det er mere hvis jeg har gjort den klar i forvejen og først skal anrette den på tallerkenen senere, så den ikke bliver slatten af at ligge og vente :)

      Svar
  1. Nøj det ser lækkert ud.. Kan man også lave kødet i sous vide og ved du hvor lang tid den så skal have cirka?
    Og ville du stege den af før eller efter sous vide?

    Svar
    • Jeg er jo sådan en, der lige har hjemmelavet oksefond i fryseren til den slags – haha. Men du kan sagtens købe en færdig. Irma har deres egen serie med øko-fond. Det er meget koncentreret så det skal blandes med vand op til de 2 dl :)

      Du kan også bruge grøntsagsbouillon, fx den fra herbamare men jeg synes sovsen bliver bedst med noget kraftsmag fra oksefond.

      Svar