Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Nytår » Oksemørbrad med svampesauce

Oksemørbrad med svampesauce

26. december 2017 af Jane Faerber 11 kommentarer

Oksemørbrad - opskrift på perfekt stegt oksemørbrad med svampesauce og friterede jordskokker

Helstegt oksemørbrad er nemt at tilberede og kræver ikke de store krumspring, da kvaliteten af kødet er så høj. Personligt foretrækker jeg kød med lidt mere fedtmarmorering, men jeg går såmænd ikke af vejen for et godt stykke oksemørbrad heller.

Helstegt oksemørbrad – prøv langtidsstegning

Når jeg skal helstege kød, bruger jeg altid enten intervalstegning eller langtidsstegning. Det giver ubetinget det bedste resultat.

Her har jeg langtidsstegt oksemørbrad, og så har jeg serveret den med en rodfrugtmos, svampesauce, lidt frisk og knasende fennikelsalat og friterede jordskokker.

Og det er faktisk mit bud på en lækker hovedret til nytår eller til en anden gang, hvor du skal have gæster, og hvor maden gerne må være nem og imponerende på samme tid.

Skal det være rigtigt klassisk, starter I med en lækker jomfruhummersuppe.

Se alle nytårsopskrifter her: Nytårsmenuen – idéer og opskrifter

Oksemørbrad - opskrift på perfekt stegt oksemørbrad med svampesauce og friterede jordskokkerOksemørbrad - opskrift på perfekt stegt oksemørbrad med svampesauce og friterede jordskokker

OKSEMØRBRAD MED SVAMPESAUCE, RODFRUGTMOS OG FRISK FENNIKELSALAT

4-6 personer

  • 1 hel oksemørbrad
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt smagsneutral koksolie eller smør til stegning

SVAMPESAUCE

  • 600 g svampe skåret i kvarte
  • 1 finthakket løg
  • 4 dl fløde
  • 2 dl fond (fx hjemmelavet oksebouillon eller grøntsagsbouillon)
  • frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

RODFRUGTMOS

  • 400 g knoldselleri
  • 400 g pastinak
  • 400 g blomkål
  • ½ dl fløde
  • 1 god spsk smør
  • salt og friskkværnet peber

FRISK FENNIKELSALAT

  • 1 ½ fennikel
  • saften fra 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille håndfuld frisk estragon

SÅDAN

1. Brun mørbraden godt på alle sider på en varm pande i lidt kokosolie eller smør.

2. Kom den i et ovnfast fad og drys godt med salt og peber.

3. Lad mørbraden stege ved 90 grader i ovnen (ikke varmluft) til den er ca. 50-55 grader indeni. Det tager ca. 2 timer, afhængig på tykkelsen af mørbraden.

4. Tag den ud og lad den hvile. Nogle gange gør jeg det omvendt og sætter den ind på 50 grader i mange timer før og så griller vi den på grillen til sidst, så den er perfekt stegt indeni og får dejlig grillskorpe udenpå.

5. SVAMPESAUCE: Smelt smørret i en gryde og svits løget heri

6. Tilsæt svampene og lad dem svitse med til de smider noget af væden

7. Hæld fond og fløde på og kom frisk timian i

8. Kog op og lad saucen simre til den har den ønskede konsistens

9. Smag til med salt og peber

10: RODFRUGTMOS: Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand til de er akkurat møre

11.Hæld vandet fra og blend grøntsagerne med smør og fløde

12. Smag til med salt og peber.

13: FENNIKELSALAT: Snit fennikel fint, gerne på et mandolinjern

14: Kom det i isvand eller meget koldt vand for at bevare sprødheden

15: Ved servering blandes det med olivenolie, citronsaft og hakket estragon.

16: Anret hele herligheden på tallerkener inden servering eller anret det på fade og i skåle til høflig selvbetjening.

Glem ikke jordskokkechipsene ovenpå! De er både dekorative og giver lidt salt og knas.

Nysgerrig på at prøve Keto?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men tør du prøve selv?

Giv Keto et ærligt skud i 4 uger og mærk selv, hvor godt det føles at have en fedtforbrændende krop🔥

Start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Intervalstegning - sådan steger du det perfekt kød - hver gang!! --> Madbanditten.dkIntervalstegning – sådan steger du det perfekte kød!
  • Cuvette - steg din cuvette perfekt mør med langtidsstegningLangtidsstegt cuvette – sådan steger du den perfekte cuvette
  • Jomfruhummersuppe - den klassiske nytårsforret. Så lækker og velsmagende og temmelig nem at lave selv.Jomfruhummersuppe
  • Blomkålsnachos - opskrift på low carb nachos med blomkål. KETO & LCHF.Blomkålsnachos

Skrevet i: Aftensmad, Gæstemad, Nytår

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Asta skriver

    30. december 2020 kl. 20:57

    Hvor længe lader du fennikel ligge i koldt vand?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      31. december 2020 kl. 09:24

      Det er ikke så afgørende. Det er mere hvis jeg har gjort den klar i forvejen og først skal anrette den på tallerkenen senere, så den ikke bliver slatten af at ligge og vente 🙂

      Svar
  2. Linda Sibbern skriver

    7. december 2019 kl. 18:53

    Hvilke svampe bruger du til saucen?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. december 2019 kl. 10:19

      Jeg bruger som regel bare champignoner men nogle gange østerhatte eller hvad jeg nu lige kan få fat i..

      Svar
  3. Sonja Skov skriver

    1. januar 2018 kl. 18:23

    Kan man varme resten af sovsen dagen efter?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. januar 2018 kl. 19:45

      Yes man kan!

      Svar
  4. Ditte skriver

    27. december 2017 kl. 23:15

    Nøj det ser lækkert ud.. Kan man også lave kødet i sous vide og ved du hvor lang tid den så skal have cirka?
    Og ville du stege den af før eller efter sous vide?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      28. december 2017 kl. 07:49

      Jeg bruger slet ikke sous vide, så det har jeg desværre ingen erfaring med…

      Svar
  5. Bente Vind skriver

    26. december 2017 kl. 20:46

    Uhmm det tror jeg bestemt er den menu jeg vil servere nytårsaften.

    Svar
  6. Sara Palmqvist skriver

    26. december 2017 kl. 17:09

    Det lyder lækkert! Det der fond – er den hjemmelavet eller købt – og i så fald, hvilken?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. december 2017 kl. 08:42

      Jeg er jo sådan en, der lige har hjemmelavet oksefond i fryseren til den slags – haha. Men du kan sagtens købe en færdig. Irma har deres egen serie med øko-fond. Det er meget koncentreret så det skal blandes med vand op til de 2 dl 🙂

      Du kan også bruge grøntsagsbouillon, fx den fra herbamare men jeg synes sovsen bliver bedst med noget kraftsmag fra oksefond.

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler