Glutenfrie julesmåkager til småkagefigurer

Hvis du mangler en god basis-dej til julesmåkager til at lave småkagefigurer med ungerne, så se med her.

Denne småkagedej er nemlig dejligt medgørlig, og det gør den nem at bruge til at udstikke figurer, som I kan dekorere bagefter med glasur. Nå ja, og så er den glutenfri og (valgfrit) sukkerfri/low carb og med det mener jeg, at du selv kan vælge, hvad du søder småkagerne med.

Jeg har lavet dem helt basis, dvs. ret neutrale i smagen, men du kan selvfølgelig fint peppe dem op med kanel eller med brunkagekrydderi, eller hvad du nu har lyst til.

Det er altid et hyggeligt familieprojekt at lave småkagefigurer, og selvom mine unger er 12, er det noget af det, vi stadig kan samles om. De andre år har dejen, jeg har brugt, været noget sværere at arbejde med og jeg vil sige, at det er blevet sjovere nu, hvor jeg har fået lavet en bedre basis-dej.

De bliver jo selvfølgelig ikke helt sprøde, som almindelige småkager gør, men jeg synes, de har en rigtig fin konsistens og det er nogle af de bedre Low Carb julesmåkager, jeg har smagt.

Sukrin eller sukker?

Personligt har jeg det stramt med bismagen af Sukrin, og at bruge Sukrin for hele mængden af sødme vil måske nok være mit førstevalg kulhydratmæssigt men altså ikke smagsmæssigt. Her synes jeg, man bedre kan slippe afsted med at bruge halvt af hvert, dvs. halvt sukrin, halvt flormelis.

Glasuren laver jeg altid med almindeligt flormelis, men det er igen en smagsssag.

Vil du have flere juleopskrifter uden korn og sukker?

Så synes jeg, du skal hente min e-bog med mine bedste juleopskrifter. Der er alt, du skal bruge til julemåneden.

Find den her: Madbandittens Juleopskrifter

Julesmåkager - opskrift på god og medgørlig glutenfrie småkager, der fungerer supergodt til udstik til figurer etc. Julesmåkager - opskrift på god og medgørlig glutenfrie småkager, der fungerer supergodt til udstik til figurer etc.

Julesmåkager - opskrift på god og medgørlig glutenfrie småkager, der fungerer supergodt til udstik til figurer etc.

Glutenfrie julesmåkager til småkagefigurer

Udskriv Pin
25 stk
|
1 t 20 min

Ingredienser

 • 1 æg
 • 250 g mandelmel reklamelink
 • 50 g kokosfibermel reklamelink
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 100 g blødt smør
 • 100 g flødeost
 • 50-100 g SukrinMelis reklamelink
 • valgfrit: tilsæt selv julekrydderier for mere smag

Sådan gør du

 • Pisk alle ingredienserne i en skål, til du har en sammenhængende masse.
 • Form dejen til en kugle og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.
 • Rul dejen ud til en tykkelse på ca. ¼ cm, evt. imellem to stykker bagepapir.
 • Udstik dejen i den ønskede form og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
 • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag småkagerne i 12-15 minutter, til de er let gyldne.
 • Pynt dem evt. med glasur lavet af æggehvide og SukrinMelis (eller flormelis).

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

22 kommentarer til “Glutenfrie julesmåkager til småkagefigurer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Det vil jeg tro, du fint kan, men jeg har ikke prøvet det, for jeg spiser slet ikke gluten. Om det giver den ønskede sprødhed er jeg lidt i tvivl om…

   Svar
 1. Tak for en god opskrift på glutenfri julesmåkager…hvis man kunne se det hele ?
  Jeg mangler det halve af “hvordan man gør”

  Venligst Jette ???

  Svar
  • Hvorfor kan du ikke se hele opskriften?

   Hvis du vil sende et screenshot til [email protected] med info om hvilken enhed (mobil, tablet, computer), du besøger siden fra og hvilken browser (chrome, safari etc.) du bruger, vil det hjælpe os meget til at fejlsøge.

   Svar
   • Det sker på Android-telefoner i Chrome i hvert fald. Jeg løste det ved at kopiere teksten over i et andet vindue. Bare hvis andre også står og planlægger småkager sent om aftenen ;)

    Og tak for opskriften, Jane ?

    Svar
 2. Hej Jane. Måske du kan hjælpe mig. Jeg vil gerne bage fedtebrød med glasur, men jeg mangler en opskrift uden mel, men gerne med mandelmel
  Tusind tak for det store arbejde du gør for os
  Mvh MonaKlara

  Svar
 3. Kan sukrin gold også bruges? Er i øvrigt superglad for al den inspiration, du giver. Det er skønt med eeeeeen hjemmeside, hvor de fleste af mine spørgsmål om keto og lchf kan besvares ?? Dog savner jeg viden om keto og hashimoto for lavt stofskifte. Har spist keto i 3 måneder og kun smidt 3 kg, hvilket er dybt frustrerende. Jeg træner hårdt og lever ret sundt, men alt sker så trægt, at jeg bruger monstermange kræfter på at vedholde modet til at klø på og holde humøret oppe. Vil sige mange tak for god energi af at læse og bruge dine opskrifter ?

  Svar
  • Hej Linda
   Jeg ved ærligt talt ikke med de sødemidler. Jeg har ikke så stor erfaring med dem. Men bare kast dig ud i det og prøv dig frem. Jeg tror, de fleste ting går helt fint.

   Jeg laver jo med vilje ikke sygdomsrådgivning for jeg er ikke læge. Men jeg har efterhånden haft mange kursister på Kickstart med hashimotos og min erfaring er at de altså klarer sig rigtig fint :)

   Svar
 4. Har nogen prøvet at tilføje Guargummi for at gøre dem mere sprøde? Jeg har ikke bagt endnu, men overvejer disse eller dine gingerbread figurkager…bare med ren vanillesmag? Har endnu ikke prøvet guargummi men det ER købt??

  Svar
 5. Nøj de ser fine ud. Dem kan jeg vist godt tillade mig, at tage med i vuggestuen, når min dreng bliver 2 om 3 uger. Hvor længe kan de holde sig?

  Svar