Andesteg med rødkål og brun sovs

Det kan virke frygtindgydende at skulle tilberede en andesteg, men faktisk er det ikke så slemt. I hvert fald er opskriften her ganske nem og tilforladelig og så giver den dig dejlig andesteg til jul med god smag, mørt kød og sprødt skind. Lige som det skal være!

Som du måske ved, spiser vi næsten altid confiterede andelår (andelår, der er langtidstegt i andefedt) og så griller vi skindet sprødt på grillen til sidst. Det giver ultramørt andekød og jeg vil gerne indrømme, at det er min foretrukne måde at spise and på – også juleaften.

Men skal I have andesteg til jul, kommer jeg dig alligevel til undsætning her. Skal I have flæskesteg, kom jeg dig til undsætning i går. Find opskriften på flæskesteg her: Flæskesteg med sprøde svær

Nederst i indlægget under opskriften, finder du desuden links til en lækker lun hjemmelavet rødkål og til den obligatoriske brune sovs.

Andesteg - opskrift på and med rødkål og brun sovs

Andesteg med rødkål og brun sovs

Udskriv Pin
5
|
3 t

Ingredienser

  • 1 hel and min. 3 kg
  • godt med salt
  • 2 æbler
  • 8 svesker

Sådan gør du

  • Fjern rester af indvolde i anden og skyl den godt indvendigt.
  • Drys en god håndfuld salt indeni.
  • Skær æblerne i tern og bland med sveskerne.
  • Kom æbler og svesker ind i anden, luk evt. med et par kødnåle.
  • Gnid anden med salt hele vejen rundt.
  • Opvarm ovnen til 140 grader varmluft og kom anden i en bradepande med rist. Giv den ca. 1 time pr. kilo den vejer, dvs. ca. 3 timer i alt.
  • Efter ca. 2 timer skruer du dog ovnen op på 160 grader. Lad den blive her i den sidste time.
  • Tag anden ud ca. en gang i timen og hæld lidt af stegefedtet over den med en ske.
  • Når anden er mør og gennemstegt, skruer du ovnen op på 250 grader, til skindet er sprødt over det hele.
  • Gå ikke fra anden imens – pludselig går det stærkt!
Andesteg - opskrift på and med rødkål og brun sovs

Find opskrifter på tilbehøret her:

Hjemmelavet rødkål – opskrift på klassisk lun rødkålssalat

Brun sovs (yes mand!)

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

17 kommentarer til “Andesteg med rødkål og brun sovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg kommer nok aldrig til at tilberede and på anden måde en den langtidsstegte, jeg lærte som barn. Min far havde hørt Torvedrengene i radioen (en fiskemand, en grønthandler og slager fra daværende Grønttorvet) – og slagteren havde en guddommelig opskrift på langtidsstegt and. Hos os får den ca. 6 -7 timer ved lav temperatur og er mør, saftig og med lækkert skind.

    Svar
    • Det ved jeg ikke. Prøver en anden enhed eller browser? Jeg ved at der er nogle android-brugere, der har haft problemer med chrome. Ved ikke om det har noget at sige? Jeg bruger chrome fra både Macbook og iPhone uden problemer.

      Og du er altid velkommen til at sende screenshot med detaljer om enhed, browser osv. til [email protected] Så kan vi bedre fejlmelde det nemlig..

      Svar
  2. Hej Jane. Nu er jeg meget ny i det her lchf, men vil gerne prøve at lave den her opskrift på and og rødkål. Men når man nu ikke må spise kartofler til, hvad er der så af andre muligheder for tilbehør? Kan man lave de opskrifter du har til mortensaften?
    Mvh. Gitte

    Svar
    • Jeg ville bare serverer nogle grøntsager til, fx dampet eller ovnbagt broccoli eller andet enkelt. Lige juleaften ville jeg dog servere kartofler eller bagte rodfrugter til. Og ja, du kan fint bruge opskrifterne til Mortens aften.

      Svar
    • Jeg laver altid en lækker rødkålssalat når vi spiser and, flæskesteg eller lignende.
      Frisk rødkål, valnødder, appelsin og lidt dressing af olivenolie, æblecidereddike, citron, salt og peber

      Svar
    • Jo egentlig! Hvis man har en, der er stor nok. Jeg er ikke sikker på, jeg kan presse en hel and ned i min. Men jeg confiterer andelår i crockpotten og så plejer vi at stege skindet sprødt på grill. Det bliver såååå godt!

      Svar
  3. Tusind tak – er i tvivl hvert år, hvordan jeg skal lave ænderne – lægger du dem med brystet ned og vender eller hvordan ligger anden i ovnen?

    Svar