Julevafler med nougatskum

Hvad med at servere julevafler med nougatskum til julehyggen i stedet for æbleskiver? Jeg garanterer dig, at en klat af den lækre nougatskum på toppen gør, at du ingen klager får! Den er farlig – så er det sagt!

Julevafler til morgenmad eller julehyggen

Du kan også bruge julevaflerne her til luksusmorgenmad i juledagene. Eller i hele december faktisk.

Jeg synes nogle gange, at det er nemmere at opfinde noget nyt fremfor at lave Low Carb versioner af de traditionelle opskrifter.

Julen er dog en traditionsbundet tid, så det er nogle gange lidt begrænset, hvad man kan slippe afsted med, og derfor er det også mest Low Carb udgaver af traditionel julemad og -godter, jeg har puttet i min e-bog Madbandittens Juleopskrifter.

Men lige her med julevafler fik jeg lyst til at gå i den anden grøft, og det synes jeg personligt er ret vellykket. Så hvad siger du? Skal der julevafler med nougatskum på menuen hjemme hos dig?

Julevafler med nougatskum - glutenfri, sukkerfri og low carb juleopskrift

Julevafler med nougatskum

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Julevafler

 • 100 g mandelmel reklamelink
 • 1,5 dl fløde
 • 2 æg
 • 1 tsk guargummi kan udelades
 • 0,5 tsk vaniljepulver
 • 1 spsk julekrydderier kanel, kardemomme, nellike etc.
 • 30 g smeltet smør
 • 2-4 spsk Sukrin Gold reklamelink
 • 1 tsk bagepulver

Nougatskum

Sådan gør du

Julevafler

 • Pisk alle ingredienserne sammen til en homogen masse.
 • Steg vaflerne i vaffeljernet, til de er gyldne.

Nougatskum

 • Pisk fløden til skum.
 • Smelt nougaten over vandbad eller i microbølgeovnen og lad det køle en anelse af.
 • Vend den smeltede nougat i flødeskummet.
Julevafler med nougatskum - glutenfri, sukkerfri og low carb juleopskrift
Julevafler med nougatskum - glutenfri, sukkerfri og low carb juleopskrift

TIP: Jeg har et Tefal Snack Collection vaffeljern (reklamelink). Hertil køber du forskellige plader og kan på den måde lave hjertevafler, belgiske vafler (de firkantede), toast, panini etc. Måske en idé til ønskesedlen?

Server de lækre julevafler sammen med nougatskum – Namme!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Julevafler med nougatskum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Guar gummi var udsolgt, men vafler e blev lidt sprøde i det alligevel.
  Jeg havde ikke haft held med at lave nougat, men jeg piskende noget af bønnenutellaen ind i flødeskummet, det blev rigtig godt.
  Imorgen kommer mor så prøver jeg nok med flødeskum med lidt fermenteret appelsinskræl.

  Svar
 2. Jeg brugte Xanthan gum og det gik fint. Dog var jeg nødt til at bruge 4 æg. Så blev de til gengæld næsten som alm. vafler i konsistensen.

  Svar
  • Jeg ved faktisk ikke præcist hvad det er men der var nogle på FB-siden, der havde testet det på en anden opskrift med et så dårligt resultat, at hele portionen røg i skraldespanden. Så med udgangspunkt i det, bliver mit svar nej her – hellere udelade helt!☺️

   Svar
   • Jeg prøver at lave dem uden på søndag så. Men til en anden gang, hvor kan man så få guargummi henne? Det er jo nok ikke sidste gang jeg støder på en opskrift med det i.

    Svar
     • Okay, jeg har lige prøvet. Jeg halverede opskriften og udelod guargummiet og det var … en jævnt stor fiasko. Der var ingen sammenhæng i dem overhovedet, så når jeg åbnede jernet fulgte toppen af vaflen med op og jeg endte med sprødt smulder i stedet for vafler. Jeg fik ikke eneste spiselig vaffel ud af det. Jeg er dælme glad for at jeg kun lavede en halv portion, så billigt er det jo heller ikke xD Jeg prøver igen når jeg har anskaffet noget guargummi og håber det går bedre så.

     • Jeg er ret sikker på at udeladelsen af guargummi ikke er det springende punkt mellem en vaffel, der lykkes og en, der ikke gør.

      Mit gæt er i stedet en af to ting:
      1) du har brugt fedtreduceret mandelmel i stedet for det almindelige mandelmel
      2) du har ikke bagt vaflerne længe nok, før du åbnede vaffeljernet

      Især punkt 2 har jeg ødelagt uhyrligt mange vafler med. Hvis vaflerne ikke er gennembagte, hænger de ikke sammen og de skiller derfor, når du åbner vaffeljernet. Vafler skal bages meget længere end man tror. Mit vaffeljern har sådan en knap, der skifter farve, når de er færdige og jeg er lige overrasket hver gang over, hvor længe de skal bages.
      Og siden jeg opdagede det, er jeg faktisk ikke mislykkes med en eneste vaffel.
      Så det er mit aller-aller-bedste tip til vellykkede vafler.