Glutenfrie æbleskiver

Disse glutenfrie æbleskiver er ikke bare uden gluten, de er faktisk helt uden mel og sukker i traditionel forstand. Og så ligner de helt almindelige æbleskiver.

Glutenfrie æbleskiver – Low carb

Det står jo lidt anderledes til med de Low Carb æbleskiver, jeg ellers har været højst begejstret for de seneste år, nemlig æbleskiverne med ægte æbler i. Jeg synes, de smager så dejligt og ganske æbleskiveagtigt, men når det, man forstår med en æbleskive, er en, der er kommet ud af en frostpose, så kan jeg godt se, at vi er lidt langt fra.

Så jeg ville gerne lave glutenfrie æbleskiver, der nemmere kunne forveksles med almindelige æbleskiver, og det gik rigtig fint her.

De er dog liiiidt svære at håndtere i den forstand, at de nemt brænder på, så vær ekstra opmærksom, når du bager dem og lad dem ikke få for længe.

Glutenfrie æbleskiver - opskrift på sukkerfrie og low carb æbleskiver uden mel og sukker

Glutenfrie æbleskiver

Udskriv Pin
20 stk
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Del æggene i hvider og blommer.
 • Pisk hviderne stive i en skål.
 • Pisk blommerne med Sukrin i en anden skål og tilsæt de resterende ingredienser. 
 • Pisk det hele godt sammen.
 • Vend de stive hvider i til sidst.
 • Kom en smule smør i hver af rummene i æbleskivepanden og lad det smelte.
 • Fordel ca. 1 spsk dej i hvert hul og steg til æbleskiverne er gyldne på den ene side. 
 • Vend dem med et grillspyd, eller en strikkepind og steg dem gyldne på den anden side også.
 • Server med SukrinMelis/flormelis og lidt sukkerfrit bærsyltetøj.

Vil du have flere juleopskrifter uden korn og sukker?

Så synes jeg, du skal hente min e-bog med mine bedste juleopskrifter. Der er alt, du skal bruge til julemåneden.

Find den her: Madbandittens Juleopskrifter

Glutenfrie æbleskiver - opskrift på sukkerfrie og low carb æbleskiver uden mel og sukker
Glutenfrie æbleskiver - opskrift på sukkerfrie og low carb æbleskiver uden mel og sukker

Personligt synes jeg, det smager dårligt at dyppe i SukrinMelis, så jeg foretrækker bærsylten eller evt. en smule almindelig flormelis, men det er selvfølgelig et personligt valg.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Glutenfrie æbleskiver”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane! Tusind tak for en skøn blog! Dine bøger er selvfølgelig også på ønskelisten i år ☺️
  Jeg kan se jeg har fat i en lidt ældre opskrift, men jeg håber du alligevel kan svare. Jeg er stadig lidt ny i lchf verdenen, og har lige fået købt kokosfibermel. Kan jeg bruge dette i stedet for mandelmel, så jeg ikke behøver købe alt muligt forskelligt?
  Venlig hilsen Trine

  Svar
  • Hej Trine

   Normalt vil jeg sige, at de to godt kan byttes til hinanden men jeg er lidt i tvivl i denne opskrift, da æbleskiver er lidt svære at bage. Så det tør jeg simpelthen ikke love.

   Jeg er dog ikke den store bager, så der kan fint være ting, jeg ikke lige har erfaring med her :)

   Svar
 2. Der er guragummi i flere af dine opskrifter er det det samme som xantumgum? Kan se på specifikationerne at det har nogle af de samme egenskaber ?

  Svar
 3. Kære madbandit :) tusind tak for opskriften, har ledt og ledt efter en lchf/keto æbleskive opskrift i evigheder! Jeg har dog et lille spørgsmål jeg håber du kan svare på: jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke- men! Jeg kan simpelthen ikke vende æbleskiverne! De slipper ikke hullerne i panden :( har du nogle råd?

  Svar
 4. Kan man bruge kokossukker, som man smelter (?), istedet for Sukrin Gold? Jeg vil gerne undgå de kunstige sødemidler nemlig.

  Svar
  • Jeg er sikker på, du sagtens kan bruge kokossukker, men jeg tror ikke, du skal smelte det. Jeg prøvede en gang at brænde kokossukker på en creme brûlée og det kunne man slet ikke. Det blev sort før det karameliserede. Du kan også bruge almindeligt sukker og mængden her er jo ret beskeden.
   Sukrin (erythritol) er ikke et kunstigt sødemiddel, men jeg forstår godt hvad du mener. Se evt. også min oversigt over sødemidler her:https://www.madbanditten.dk/soedemidler/

   Svar
   • Tak for dit svar :-) og tusind tak for lige at linke til sødemidlerne, det hjalp på forståelsen af de forskellige “kunstige” midler. Og af det kan jeg jo se, at lige præcis Sukrin nok godt kan bruges med god samvittighed, ifht. at det ikke fordøjes set med LCHF briller. Så tak :-)

    Svar