Shepherd’s pie med blomkålsmos

Shepherd’s Pie kan nemt laves i en low carb version. Du udskifter bare kartoffelmosen med blomkålsmos og det er lige før jeg vil sige, at denne opskrift smager bedre end originalen. Men jeg har så heller aldrig været helt tosset med kartoffelmos. Så jeg er måske ikke den rette at spørge.

I min bog MADGLAD (reklamelink), som er mit bud på en bog fyldt med sund og nem familiemad, har jeg en opskrift på shepherd’s pie. I opskriften har jeg brugt en mos af blomkål og søde kartofler som låg. Den smager virkelig godt og er super børnevenlig.

I denne opskrift har jeg brugt ren blomkålmos, og på den måde bliver den mere low carb/LCHF venlig. Blomkålsmosen har jeg gjort cremet og lækker i konsistensen ved at blende den med smør, flødeost og en smule revet mozzarella. Namme siger jeg bare!

Det er ikke, fordi jeg nødvendigvis synes, at Shepherd’s Pie er det mest interessante i verden. Men det smager altså faktisk ret lækkert i al sin enkelthed. Den der bagte blomkålsmos på toppen kan altså bare et eller andet. Og så er det en super nem ret, som hele familien kan lide. Og jeg kan godt lide, at grøntsagerne, i det her tilfælde blomkålsmosen, er i et med kødet. Det ryger nemmere ned hos ungerne, synes jeg.

Shepherd's Pie med blomkålsmos. Low carb opskrift på den populære engelske kødtærte

Shepherd’s pie med blomkålsmos

Føj til favoritter Udskriv Pin
5
|
35 min

Ingredienser

 • 7-800 g hakket oksekød eller lammekød
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2-3 dl oksebouillon gerne en med lidt kraftig smag
 • 2 spsk koncentreret tomatpuré
 • 1-2 spsk worchestershiresauce kan udelades
 • 2 tsk timian
 • salt og friskkværnet peber
 • smør eller kokosolie til stegning

Blomkålsmos

 • 800 g blomkål
 • 50 g smør
 • 50 g flødeost naturel men Pikantost kunne også være pivfrækt!
 • 100 g revet ost med mild smag fx mozzarella
 • salt
 • en smule timian

Sådan gør du

 • Hak løg og hvidløg fint og rist det i smør eller kokosolie til løgene er klare.
 • Brun kødet ned oveni løg og hvidløg og steg det til det er gennemstegt.
 • Tilsæt oksebouillon og tomatpuré og rør det hele sammen. Lad kødet simre i ca. 20 minutter.
 • Kog blomkålsbuketter i ca. 10 minutter i letsaltet vand.
 • Dræn vandet fra og tilsæt smør og flødeost, lidt salt og timian og blend mosen i gryden med stavblenderen, til den er helt lind.
 • Rør det meste af den revede ost ud i den.
 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Hæld kødet i et smurt ovnfast fad og fordel blomkålsmosen ovenpå. Drys resten af den revede ost ovenpå.
 • Bag fadet i ovnen i ca. 20 minutter eller indtil blomkålsmosen har taget lidt farve i toppen. Hvis du er rigtig kæk, giver du den lige et par minutter under grillen.
 • Lad den gerne lige køle af i en 10 minutters tid, inden du skærer af den. Så sætter den sig lige.
 • Server med noget let og grønt tilbehør, fx en grøn salat eller lidt dampet broccoli.
Shepherd's Pie med blomkålsmos. Low carb opskrift på den populære engelske kødtærte

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

11 kommentarer til “Shepherd’s pie med blomkålsmos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Bare for at være vildt krakilsk :-)
  Hvis der bruges oksekød, er det Cottage Pie… og worchester sauce skal kun udelades, hvis man overhovedet ikke kan skaffe det. Det gør noget magisk ved maden…

  Men ellers – så er det på menuen her i dag – dog efter den opskrift, jeg brugte som au pair engang i forrige årtusinde :-)

  Svar
 2. Hej Jane.

  Jeg er helt ny i det her Keto halløj, men meget vild med konceptet. Til dine opskrifter mangler jeg dog en fortegnelse over antal kcal. antal gram af fedt, proteiner og kulhydrater pr. portion.
  Har du det til at stå et sted?

  Ellers en fin blog du har med mange lækre opskrifter :)

  Svar
  • Ja det opgiver jeg ikke i opskrifterne her på bloggen. Det gør jeg til gengæld i min online guide til striks LCHF eller mit 28 dages online forløb :)

   Svar
 3. Hele to bøger i støbeskeen, nu kan jeg næsten ikke få hænderne ned.
  Jeg er ret “kræsen” med opskrift/kogebøger, de skal have det rette format, sider der er lidt blanke, flotte billeder og nemme opskrifter hint hint, dine har det hele og de ligger alle på rad og rækker under sofabordet, engang imellem bliver det taget med i seng. Har ofte fået af vide at det er mærkeligt at læse opskrifter som godnat læsning, det er noget sludder og dine bøger indeholder jo også en masse andet. Jeg glæder mig.
  Irma har ofte hakket lam på frost, tit er det også økologisk.

  Svar
  • Åh jeg er så enig. Kogebøger skal virkelig være indbydende! Jeg har heldigvis dygtige folk til at sikre den slags :)

   Og tak for tippet med lam! Det vil jeg kigge efter næste gang jeg handler!

   Svar
 4. Mums hvor lækkert Jane. Men det du har her, er ikke en Shepherd´s pie. Det er en Cottage pie, forskellen ligger i at Shepherdens laves med hakket lam hvorimod Cottagen laves med hakket okse. Men visse vasse den skal prøves og jeg er vild med alle de lækre opskrifter du har gang i for tiden, det er så motiverende og inspirerende. Ville elske den der bog om hakkekød opskrifter du havde i tankerne på et tidspunkt.

  Svar
  • Er det sandt? Jeg troede faktisk de to var det samme. Jeg ville så gerne bruge hakket lam, men det er så svært at få fat i.

   Og bogen om hakket kød SKAL realiseres en dag. Jeg har bare nok lige en anden bog, jeg skal lave inden jeg kommer dertil :)

   Svar