Ostetærte med soltørrede tomater

Denne ostetærte er så sprød og lækker, at det er svært at begribe, at den er lavet uden mel. Eller i hvert fald uden mel i traditionel forstand.

Jeg er ret begejstret for den nye og forbedrede tærtebund, som både er glutenfri og low carb/LCHF, men som stadig er sprød (ja sprød sgu!), og faktisk minder ret meget om en helt almindelig tærtebund.

Denne ostetærte lavede jeg, da vi kom hjem fra sommerhus og ikke lige havde tænkt på aftensmad. Den består af ingredienser, som er ret basic i mit køleskab, så jeg havde alt til at lave den uden at skulle købe ind først.

Fyldet kan man selvfølgelig variere efter lyst og køleskabsindhold men denne dobbelte ostetærte fungerede også super fint.

Tærten indeholder dobbelt op på ost og indeholder derved en del protein, selvom den faktisk er kødfri.

PROTEIN OG ALDERDOM

Apropos protein, vil jeg sige tak for jeres mange gode og søde kommentarer til mit indlæg forleden om de 7 ting, jeg gør i håb om en sund alderdom.

Det er pudsigt, for det er et indlæg, jeg har skrevet på længe men tøvet med at trykke send på.

Jeg tænkte egentlig, at I ville synes, det var irrelevant, fordi hele her-og-nu-kulturen er så herskende. Tab 10 kg på 10 uger og ikke lev sådan her i dag for måske at få et godt liv, når du bliver 70.

Men jeg undervurderede jer på det punkt, og det var ufint af mig. Så tak. Især tak fordi I godt gider læse den slags indlæg også. Jeg har mere af den slags liggende i min kladder, og nu har jeg fået endnu mere lyst til at skrive dem færdig.

Men nu til den lækre ostetærte. Den smager både godt varm, men er faktisk også lækker kold næste dag, hvor jeg spiste den til frokost.

Jeg brugte i øvrigt bunden fra den lækre mexicanske tacotærte men jeg gengiver den lige herunder.

Ostetærte med soltørrede tomater - opskrift på den lækreste glutenfrie og LCHF tærte med sprød bund
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Ostetærte med soltørrede tomater - opskrift på den lækreste glutenfrie og LCHF tærte med sprød bund

Ostetærte med soltørrede tomater

Udskriv Pin
4 personer
|
40 min

Ingredienser

Tærtebund

  • 2 dl mandelmel reklamelink
  • 2 dl Pofiber reklamelink
  • 80 g smør skåret i mindre tern
  • 1 stort æg
  • 1 tsk guargummi kan udelades men gør virkelig noget for krummen - fås bl.a. i Meny
  • 1 nip salt

Fyld

  • 3 æg
  • 100 g cremefraiche 38%
  • 100 g hytteost 4%
  • 100 g revet ost fx cheddar
  • en god håndfuld soltørrede tomater i olie gerne de hjemmelavede
  • 1-2 tsk tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Bland mandelmel, Pofiber og guargummi i en skål sammen med smør og æg og salt. Brug varmen fra dine hænder til at ælte smørret ind i dejen, til du har en lille fast kugle.
  • Smør en springform eller tærtefad (22 cm) med smør og fordel dejen ud heri. Jeg gør det med hænderne, men dejen kan også rulles ud med kagerulle først. Masser den godt op ad kanterne. Stik huller i dejen med en gaffel.
  • Opvarm ovnen til 180 grader og forbag tærtebunden i ca. 10 minutter, eller indtil den har fået lidt farve.

Fyld

  • Pisk æggemassen sammen i en skål og hæld den i den forbagte tærte. Fordel de soltørrede tomater heri.
  • Bag i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil tærten er gennembagt i midten. Lad den lige hvile 10 minutter, inden du skærer den ud og spiser den. Så er den bedst.
  • Server gerne med en grøn salat med vinaigrette eller med en god, knasende råkost.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Ostetærte med soltørrede tomater”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. mmms. Den ser god ud. Jeg skal snart i sommerhus og vil gerne have lavet noget på forhånd, der lige kan varmes op på ankomstdagen, og jeg har længe haft lyst til tærte. Tak for det!

    Svar
  2. Hej Jane

    Tærten minder om den i “Spis dig mæt og glad”, ikke? Der kan jeg se, at der står, at man selv skal lave mandelmelen. Nu griner du sikkert af mit dumme spørgsmål, men er det virkelig bare at kværne mandler, og så har man mandelmel? Skal de ikke koges og smuttes først, eller…? :-) :-)

    Bare svar efter din ferie. Jeg har vist forstyrret dig rigeligt allerede.

    Mange hilsener Mai

    Svar
    • Ja du kan blende/kværne mandler til mandelmel. Da jeg skrev Mæt&Glad i 2012 var det svært at skaffe mandelmel. I dag har alle supermarkeder det :)

      Svar
  3. Har lige lavet denne lækre tærte, med skinke i stedet for tomaterne, da det var det jeg havde i køleskabet, og hold op hvor er den lækker. Mums. Selv min meget kræsne mand synes den er super lækker. Så tusind tak for opskriften :-)

    Svar
  4. Øj, hvor var det bare en fantastisk lækker tærte! Jeg smed et par håndfulde frisk spinat i ægge-ostemassen (både for syns og lækkerheds skyld), hvilket fungerede rigtig godt?
    Lækkert vegetarisk indslag, tak Jane!

    Svar
  5. Tak for opskriften på ostetærten. Jeg savlede over dine billeder på Instagram, da du viste tærten der. Den ser så lækker ud og sprød ud.

    Sådan et stykke tærte vil vække stor lykke i min madpakke.

    Svar