Kylling i svampesauce

Hvor lækkert lyder det lige med kylling i svampesauce på en kold dag? Mør kylling simret i hvidvin, smørstegte svampe og en cremet flødesovs. Jamen, jeg er solgt. Den smagte så godt og var virkelig mega nem at lave.

Det giver god smag at bruge hvidvin i saucen her, men er det ikke lige dig, kan en god kyllingefond/bouillon gøre det.

Det er vigtigt, at du husker at brune kyllingen godt af først så skindet ikke bliver slattent. Slattent kyllingeskind er bare ikke specielt spændende.

NEDTÆLLING TIL EFTERÅRSFERIE

Her i huset er vi begyndt at tælle ned til efterårsferie. Søren og jeg har jo lige været i Barcelona, men ungerne glæder sig til en uges pause fra det hele.

De er vildt glade for skolen, men de har nogle lange dage. De går i skole de fleste dage til kl. 15.00, Silas træner fodbold tre gange om ugen (+ kamp i weekenden), og Vega er hjælpetræner på et dansehold for små piger og danser selv på to hold. Jeg kan nogle gange blive helt forpustet af deres program. Så en uges pusterum er velkomment.

Men lad os nu se nærmere på den lækre kylling i svampesauce. Uhm, jeg kan næsten dufte den!

Kylling i svampesauce - opskrift på mør kylling med svampeKylling i svampesauce - opskrift på mør kylling med svampe

Kylling i svampesauce - opskrift på mør kylling med svampe

Kylling i svampesauce

Udskriv Pin
4 personer
|
35 min

Ingredienser

  • 1000-1200 g kyllingelår
  • 500 g svampe fx markchampignon
  • rosmarin og timian frisk eller tørret
  • 3 dl hvidvin alternativt kyllingebouillon
  • 3 dl fløde
  • smør eller smagsneutral kokosolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • godt med bredbladet persille

Sådan gør du

  • Brun kyllingelårene godt af på alle flader i lidt smør eller kokosolie i en sauterpande, til skindet har taget godt med farve. Læg kyllingen til side.
  • Skær svampene i kvarte og brun dem i smør.
  • Hæld hvidvin på panden og kom kyllingelårene tilbage på panden med skindsiden opad.
  • Tilsæt krydderurter, salt og peber og lad kyllingen simre i 20 – 30 minutter.
  • Hæld fløden på og lad det simre ydereligere 15 minutter til saucen er tyknet en smule, og kyllingen er gennemstegt.
  • Server med masser af bredbladet persille.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

14 kommentarer til “Kylling i svampesauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane ?

    Tak for god inspiration, men er det muligt at erstatte hvidvin med hvidvinseddike ?
    Hilsen Janni endnu engang ?
    Du er genial og giver GOD inspiration og hjælp til os på LCHF ?

    Svar
    • Jeg tror hellere jeg ville bruge ekstra bouillon. Og så evt. bare lige en sjat hvidvinseddike.

      Og taaak, det er sødt af dig at sige :)

      Svar
  2. Super lækker ret :-) Vi spiste den med din gule mos og det var et stort hit, også hos den yngste på knap 3 år (dog ikke svampene – tror det er noget med konsistensen, sådan havde jeg det i hvert fald selv, da jeg var lille).
    Tak for altid gode og inspirerende opskrifter.

    Svar
  3. Lækker opskrift! Hvis man nu som jeg liige har taget en svinemørbrad op af fryseren og erstatter kyllingen med dén, hvor længe tror du så hele herligheden skal have?

    Tak for utrolig inspirerende artikler og opskrifter – er på lchf på 5 uge nu og elsker det!

    Svar
    • Åh jeg tænker måske halvdelen af tiden eller deromkring.

      Og tak for de pæne ord. Det bliver jeg glad for at læse <3

      Svar
  4. Sjovt du laver den opskrift, lige som jeg var i gang med at finde ud af, om vin i maden er okay på striks LCHF. Det er jo så lækkert! Kan du svare på det?

    Svar
    • Godt spørgsmål egentlig. Jeg ved det faktisk ikke. Jeg tænker, at det hos mig ville falde under bagatelgrænsen. Alkoholen vil være kogt væk og tilbage vil være en smule restsukker afhængigt af vinens sødme. Hvad tænker du?

      Svar
  5. Det ser så lækkert ud og svampe lige mig, ved godt det ikke er så meget dig men måske bit by bit. Du har jo også krereret de ultimative lækre svampe pakker ned brie i en af dine bøger, den laver jeg så tit som total lækker tilbehør. Denne her skal prøves lige nu, følte forøvrigt det samme for din chokolade kage i weekenden, men holder lige en periode med strikt så den har jeg tilgode.
    Lækkert efterårsvejr i Norge nyder en uges ferie. Kan så godt forstå at dine unger ser frem til en uge uden planer. Da min den yngste var på idræts efterskole elskede hun at der ikke var planer, de weekender hun var hjemme. Jeg tror det er sundt med de travle og skønne hverdage, at der også er brug for og plads til absolut ingenting.

    Svar
    • Uh sjovt du nævner de der brie-pakker. Lige netop dem elsker jeg! :)

      God ferie til dig, Heidi. Det lyder dejligt med Norge og efterårsvejr!

      Svar