Tiramisu mousse

Tiramisu mousse er en lækker dessert, der smager af tiramisu, men som er både nemmere og hurtigere at lave. Og da jeg helt har udeladt ladyfingers, er den tilmed ret kulhydratfattig.

De smager så englene synger, men det er altså en tung omgang. Jeg ville nok foretrække at dele portionen op i seks små desserter. Også selvom portionerne kommer til at virke små, men fordi den er så utrolig fyldig og fed i smagen, er det mere passende. Især hvis den følger efter en middag, hvor man lige har spist godt.

Herhjemme blev den dog lavet på en hel almindelig mandag. Men efter fire dage i Barcelona med lækreste mad, masser af cava og dejligt voksenselskab, trængte jeg til noget, der kunne bøde faldet tilbage til hverdagen. Tiramisu mousse virkede helt oplagt her.

Tiramisu mousse - lækker LCHF dessert uden raffineret sukker og med uhørt god smagTiramisu mousse - lækker LCHF dessert uden raffineret sukker og med uhørt god smag
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Vil du gerne lave en “rigtig” low carb tiramisu, har jeg en opskrift med tilhørende hjemmebagte ladyfingers i Mæt & Slank med LCHF (reklamelink).

Tiramisu mousse - lækker LCHF dessert uden raffineret sukker og med uhørt god smag

Tiramisu mousse

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
6 personer
|
20 min

Ingredienser

  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk SukrinMelis
  • 1-2 spsk neskaffe/instant kaffe
  • 1 spsk vand
  • evt. 1-2 tsk Marsala kan udelades
  • 1 dl piskefløde
  • 50-100 g mørk chokolade jeg brugte 100%*

Sådan gør du

  • Pisk mascarpone med SukrinMelis i en skål.
  • Rør neskaffe ud i vand. Pisk kaffen lidt efter lidt ind i mascarponeblandingen. Tilsæt Marsala her, hvis du vælger at bruge det.
  • Pisk fløden stiv i en anden skål og vend den herefter forsigtigt ind i mascarponeblandingen.
  • Riv chokoladen på den fine side af rivejernet.
  • Hæld tiramisublandingen i små serveringsglas, evt. ved at hælde blandingen i en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet.
  • Fyld et lag i bunden af glassene, læg et lag revet chokolade og ovenpå et lag tiramisumasse igen. Lad dem gerne stå i køleskabet i en times tid eller mere inden servering. Det hjælper dem lige med at sætte sig.
  • Drys revet chokolade eller sigt usødet kakaopulver over inden servering.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Tiramisu mousse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Jeg kan anbefale at smide en håndfuld friske blåbær ovenpå. Det giver lige et frisk pust til en lidt tung, men utrolig lækker dessert

    Svar
    • Årh hvor skønt at høre. Jeg har altid været tilbageholdende med at blande kaffe og frugt, men nu kan jeg godt høre, at jeg må overgive mig :))

      Svar
    • Jeg elsker også tiramisu men orker sjældent hele balladen med ladyfingers, som jeg først skal bage. Dette var virkelig en kærkommen mulighed :)

      Svar