Græskarsuppe med ingefær og chili

Efteråret er jo oplagt til at servere denne lækre græskarsuppe med ingefær og chili. Den smager skønt, er lidt stærk og varmende i det og så har den en dejlig, cremet konsistens. Lige som jeg godt kan lide min suppe.

Vi har sendt to snart 12-årige på lejrskole i dag. Og det kan da godt være, at man snart bliver 12, men derfor kan det så sandelig godt være svært at skulle undvære sin mor og far. Eller dvs. det går jo som regel så fint, men tanken om, at man skal undvære sin mor og far kan være lidt svær, og afskeden i morges var da heller ikke helt uden tårer.

Jeg ved dog, at de er i gode hænder, så jeg har ingen formodning om, at de går rundt på lejren og græder, til vi genforenes igen.

Det, som er lidt utjekket, er, at Søren og jeg rejser væk på forlænget weekend. Vi kendte ikke eller havde ikke tjekket datoer for lejrskolen, inden vi bookede vores, så når ungerne kommer retur fredag, går der lige to dage, før vi kommer hjem. Det kunne godt have været smartere planlagt men sådan er det nu engang.

Men altså ja. Pause til mig og stilhed her på bloggen de næste par dage. Jeg har med vilje valgt at trække stikket nogle dage, og det glæder jeg mig faktisk til.

Imens synes jeg, du skal lave denne lækre græskarsuppe med ingefær og chili. Fordi suppe og efterår hører så fint sammen.

Græskarsuppe med ingefær og chili - opskrift på den lækreste efterårssuppe med græskar

Græskarsuppe med ingefær og chili - opskrift på den lækreste efterårssuppe med græskar

Græskarsuppe med ingefær og chili

Udskriv Pin
4 personer
|
30 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ca. 3-4 cm ingefær friskrevet
  • 1-2 røde chili udkernede og fintsnittede
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1-2 hokkaidogræskar eller butternut squash ca. 1 kg
  • 5 dl kyllingefond eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl fløde eller kokosmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • smagsneutral kokosolie til stegning
  • frisk koriander til drys
  • gerne: fx kylling eller anden kødrest for ekstra mæthed

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg groft og skær græskarkødet* i skiver.
  • Opvarm kokosolie i en sauterpande og steg løg og hvidløg heri sammen med chili, til løgene er klare.
  • Tilsæt krydderier, ingefær og tilsæt græskarternene. Rod det hele rundt på panden.
  • Tilsæt bouillon og lad det hele koge op. Skru ned for varmen og lad det simre, indtil græskarternene er møre. Måske ca. 25-30 minutter, hvis du bruger hokkaido og 30-40 minutter, hvis du bruger butternut squash.
  • Blend suppen med stavblender, til den er helt fint. Tilsæt fløden/kokosmælken og giv suppen et opkog igen.
  • Smag til med salt og godt med peber.
  • Put stegte kyllingestykker i suppen for et komplet måltid med god mæthed og lad dem varme med til sidst. Og drys med godt med koriander (yndlingsurt) inden servering.

Noter

*har du købt øko-græskar, kan du sagtens lade skrællen sidde på. Det plejer jeg at gøre med hokkaido, som hurtigt får en blød skræl. Med butternut squash er skrællen lidt hårdere, så den skærer jeg oftere fra.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Græskarsuppe med ingefær og chili”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?