Vegetarbøffer – opskrift på linsebøffer med bid

Disse vegetarbøffer var et forsøg på at kopiere nogle meget lækre linsebøffer, som et takeout-sted her i Valby laver. Men det er altså lidt svært at få helt samme konsistens, når man ikke vil fylde dem med mel og heller ikke er så tosset med friturestegning. Så måske skal jeg bare undgå sammenligning og sige, at de blev anderledes men stadig rigtig gode.

Herhjemme er vi glade for bøffer sådan generelt, men vi kan faktisk også godt spise vegetarbøffer, hvis det skal være. Og disse er gode og milde i smagen og kan fint spises både varme og kolde. Sprøde er de ikke, men smagen er fin alligevel.

Vegetarbøffer - opskrift på lækre linsebøffer med bid, som selv kødspisere vil kunne lide
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Vegetarbøffer - opskrift på lækre linsebøffer med bid, som selv kødspisere vil kunne lide

Vegetarbøffer - opskrift på linsebøffer med bid

Udskriv Pin
10 stk
|
20 min

Ingredienser

  • 4 dl kogte grønne linser
  • 4 æg
  • ½ dl fløde
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stort finthakket løg
  • 1 revet squash
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk cayennepeber
  • 3 spsk Pofiber
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 1 tsk guargummi kan udelades
  • 1 tsk chiliflager
  • godt med salt og friskkværnet peber
  • Smagsneutral kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen og lad dejen hvile i 10 minutter, til den tykner en anelse.
  • Varm en pande med rigelig olie op
  • Kom klatter af dej på panden og steg et par minutter på hver side, til de er gyldne.
  • Server med en god kålsalat og måske en lækker dip so aioli eller chili-mayo eller hvad med fx den lækre dip lavet af grillet blomkål og hvidløg?

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Vegetarbøffer – opskrift på linsebøffer med bid”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. super lækkert med en vegetarisk opskrift – jeg undlod fløden, og puttede lys tahin i istedet for. Det bliver alt for lækkert.

    Jeg er meget interesseret i at høre om, hvad dit syn er på klimaforandringerne og det store forbrug af animalske produkter, som er en del af LCHF?

    Svar
    • Ej hvor en lækker variant.

      Klimadebatten er svær, synes jeg, for den er så fuld af misinformation, bias og følelser baseret på Netflix-dokumentarer og skræmmekampagner. Den slags tager jeg generel afstand fra.
      Jeg synes, det er svært at finde troværdig information, og det skyldes måske, at ganske få eller måske slet ingen har overblikket over klimabelastningen ift. kød fx. Og at det er de nemme og simplificerede budskaber, der derfor får plads i pressen.

      Udregningerne med Co2 udslippet er også af meget forskellig karakter, og nogle byder den nu langt under, hvad vi hidtil har troet eller fået fortalt. Men jeg har helt ærligt ikke overblik over de udregninger. Har du?

      Og hvad betyder det fx i regnestykket at det kød, man spiser kommer fra græsfodret kvæg, dvs. fra køer, der har spist deres naturlige kost? Det synes jeg også er svært at finde svar på.

      Så mit bedste svar er nok, at jeg forholder mig nysgerrigt og åbent til debatten om klima og kød.

      I øvrigt synes jeg, det er en misforståelse, at vi spiser meget kød på LCHF. Vi spiser kød, yes, men det er især fedt, vi spiser meget af(High Fat).

      Og til sidst synes jeg, det er pudsigt, at jeg ofte får spørgsmål til min holdning til kød og klima, mens ingen virker til at interessere sig for, om jeg kører bil eller cykler, flyver på ferie, køber lokale varer, bruger plastik, sorterer mit affald, bor i et miljøvenligt hjem etc. Hvorfor er det mon sådan?

      Svar
      • Det kan jeg godt svare på. Det er fordi, du har en blog primært om mad. Og opskrifterne opfordrer implicit til et højt kødforbrug, så det er da interessant.
        Tak for en rigtig god blog.

        Svar