Alt-i-et-fad: Kyllingelår med bønner og grønt

Denne ret her er noget af det lækreste, jeg har spist længe. Virkelig simpelt og nemt. Virkelig god smag. Og så elsker jeg bare alt i et fad retter.

Idéen er ikke min egen. Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Emma Martinys dejlige bog Herlig&Ærlig Mad (reklamelink). Opskriften var dog beregnet til at være alt-i-en-pande, da den kun var til to personer, men da vi er fire i husstanden herhjemme, røg den i et stort fad i stedet.

Det er så dejligt, selv for en, der arbejder med mad, at blive inspireret af andres opskrifter og smagssammensætninger. Og denne her vinder måske ingen skønhedskonkurrencer, men jeg siger dig: Det, den ikke har i look, har den i den grad i smag!

Og så er der bønner i. Jeg er jo ikke verdensmester i bønner, men her havde de simret med i retten og havde taget smag fra simresovsen. Og det var så meget okay! Spiser du ikke bønner, kan de dog bare udelades.

Alt i et fad med kylling, bønner og grøntsager
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Alt i et fad med kylling, bønner og grøntsager

Alt-i-et-fad: Kyllingelår med bønner og grønt

Udskriv Pin
4 personer
|
45 min

Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår
  • 1 dåse limabønner/butterbeans reklamelink
  • 200 g aspargesbroccoli
  • 1 god håndfuld cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g kalamata oliven uden sten
  • 2-3 spsk rød balsamico
  • 1-2 tsk sukrinsirup eller honning
  • smør eller kokosolie til stegning
  • godt med frisk timian til drys

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Brun kyllingelårene på begge sider i smør eller kokosolie på panden. Læg dem i et stort, smurt ovnfast fad.
  • Skær aspargesbroccoli i mindre stykker og halver cherrytomaterne.
  • Rist hvidløg i stegeskyen fra kyllingen (eller tilsæt lidt ekstra smør/kokosolie) og tilsæt aspargesbroccoli, limabønner, oliven og cherrytomater. Vend det hele godt rundt på panden. Krydr med salt, peber og frisk eller tørret timian.
  • Hæld bønne-grøntsagsblandingen over kyllingelårene i fadet.
  • Bland balasamico og sirup/honning og dryp det over både kylling og grøntsager. Drys med timian og salt og peber.
  • Steg i ovnen i ca. 40 minutter eller indtil kyllingelårene er gennemstegte.
  • Server gerne en let grøn salat til. Vi fik bare lidt rucola med olivenolie og ungerne fik søde kartofler.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

17 kommentarer til “Alt-i-et-fad: Kyllingelår med bønner og grønt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane

    Jeg er vild med det her LCHF-univers :-)

    Der bruges en del ost, fløde og smør i dine opskrifter, hvilket familien elsker, men er disse ingredienser ikke fyldt med MÆTTET fedt, som er den type fedt Sundhedsstyrelsen anbefaler man ikke får så meget af ?

    Svar
    • Jo, det er. En af grundstenene i LCHF er på mange måder en accept af at mættet fedt ikke var den fjende, som den er blevet gjort til i de sidste 40-50 år. Nyeste forskning viser at mættet fedt er neutralt for hjertet.

      Med det sagt kan man helt selv vælge i hvilken grad, man spiser det og er man mere tryg ved at bruge olivenolie, gør man bare det.

      Svar
  2. Jeg elsker din nye bog Keto ?

    Jeg har lige et par spørgsmål.
    Jeg troede der var for mange kulhydrater i butterbeans ? Vil prøve at lave denne ret i morgen.
    Jeg er stadig ny i denne verden ( keto) så undskyld det dumme spørgsmål.

    Elsker Baked beans måske du har en opskrift ? ?
    Kan du anbefale en olivenolie som ikke smager af for meget. Jeg har prøvet en del mærker men har svært ved at finde en jeg kan lide uden for meget smag .
    Håber du har tid til at hjælpe.

    Mange hilsner Line Nedergaard

    Svar
    • Hej Line

      Dejligt at høre med bogen :)

      Bønner og bølgfrugter er generelt lidt for høje i kulhydrat ift. KETO. Derfor finder du dem heller ikke i KETO-bogen.

      Vil du gerne spise dem, skal du tilpasse det til dit daglige kulhydratindtag-

      Jeg spiser ikke selv bønner så det er ikke hos mig, du finder mange opskrifter på det. Heller ikke baked beans.

      Jeg bruger en olivenolie fra urtekram, som jeg synes smager dejligt men jeg kan generelt ret godt lide smagen af olivenolie.

      Svar
  3. Det var den dejligste ret. Har virkelig prøvet dine aftenopskrifter af de sidste 14 dage og vi elsker også Asiatisk oksekød med nudler og Mexicansk Tacofad. Næste gang bliver det hele lavet i dobbeltportioner, for det er jo overlækkert dagen efter også – og jeg har ellers aldrig kunnet spise det samme 2 dage i træk. Tak for de lækreste opskrifter til både morgen, frokost og aftensmad. :-)

    Svar
    • Sikke en dejlig besked. Tak :)
      Og enig, det er genialt at lave dobbeltportioner. Vi spiser tit det samme flere dage eller fryser ned til en anden god gang. Elsker at kunne tage en lækker ret op af fryseren og varme den til hurtig aftensmad :)

      Svar
  4. Mega hit herhjemme både hos store og små. Og hvor genialt er det lige med mad som passer sig selv mens man kan nå at dække bord og rydde op i køkkenet og skænke rødvin ikke mindst?! :-)

    Svar
  5. Overraskende godt! Tak for opskriften. Og jeg havde endda hverken limabønner eller aspargesbroccoli, men kikærter og porre og gulerod fungerede også ganske udmærket. Blandingen af sødt og salt og fylden fra bønner/kikærter var godt og anderledes.

    Svar
  6. Ser super lækkert ud dette skal prøves i aften –

    Lavede noget tilsvarende forleden dag til gæster – hertil serverede jeg hasselbagte grøntsager bestående af gulerødder delt i 2 dele, bladselleri i stykker på ca. 10 cm og masser af rød peber. i små tern – vendt i olivenolie og drysses med timian og saften af en citron. Bages i ovnen 30 min. ved 200 gr.

    Ja, gerne opskrifter til noget i stegeso. Har en til fisk og en til kød

    Tak for din gode opskrifter!

    Svar
    • Jeg synes at det, der virkelig gjorde denne helt vildt velsmagende var at den var dryppet med god balsamico tilsat lidt sødme. Sammen med den salte smag fra oliven var det bare virkelig lækkert. Vi skal have det igen i aften :)

      Svar