Scones med citron og birkes

Forleden bagte jeg scones. Vaskeægte glutenfrie, low carb scones. Og de blev vildt gode!

Jeg bager simpelthen så sjældent. Og jeg spiser bagværk cirka lige så sjældent. Men forleden bagte jeg både kernebrød (det gode gamle med ost i – namme) og disse scones. Scones’ne puttede jeg i fryseren og så har jeg taget dem op her til weekenden.

Kernebrødet endte også i fryseren, skåret i skiver med madpakkepapir imellem. Det holder forevigt herhjemme.

Er scones egentlig kage eller brød? Mest kage, ikke? I hvert fald er de lidt søde i det men uden sådan at være kagesøde. De passer perfekt til den lille sult om eftermiddagen eller hvis man får gæster og vil servere lidt “blødt brød” til kaffen.

Inspirationen til opskriften her fandt jeg i Emma Martinys bog Herlig & Ærlig Mad (adlink). Emmas version var med chokoladestykker, men jeg havde ikke noget chokolade (ja, I know!!) så jeg lavede Vegas yndlings-kombi: citron og birkes.

Opskriften her fungerer fint som en grundopskrift, som du selv kan tilsætte din egen smagsvariant.

Scones med citron og birkes - lækreste opskrift på glutenfrie scones

Scones med citron og birkes

Udskriv Pin
8 stk
|
35 min

Ingredienser

  • 200 g mandelmel helt almindeligt – ikke fedtreduceret!
  • 1 spsk fiberhusk
  • 2 spsk Sukrin Gold
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 øko-citron revet skal herfra
  • 1 spsk blå birkes
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hytteost
  • 1 æg
  • 30 g smeltet smør

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Bland mandelmel, FiberHusk, Sukrin Gold, vaniljepulver, kardemomme, citronskal, birkes og bagepulver i en skål.
  • Blend hytteost med æg og smør til en lind masse.
  • Rør hytteostblandingen ind i melblandingen og form en kugle med hænderne.
  • Form kuglen flad, så den cirka er 2 cm høj på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Skær den igennem fire gange, så du har 8 lige store scones. Træk dem lidt ud, så de ikke rører hinanden.
  • Bag i ca. 20-25 minutter eller til de er let gyldne. Server med en dejlig kop te om eftermiddagen eller brug dem på morgenbordet.

Noter

Pr. stk: 3 g kulhydrat – ca. 200 kcal.

Scones med citron og birkes - lækreste opskrift på glutenfrie scones Scones med citron og birkes - lækreste opskrift på glutenfrie scones
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Scones med citron og birkes”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • God idé. Jeg ville fjerne citronskallen, birkes og evt. kardemomme, medmindre man elsker det i bagværk. Det gør jeg fx :)

      Svar
  1. Super lækker opskrift. Jeg ruller dem til 8 boller, som jeg trykker lidt flade. Serveret med en sukkerfri lemoncurd – så er det rent luksus.
    De kan også puttes i fryseren, hvis man ikke spiser dem alle.

    Tak Jane for god inspiration og lækre opskrifter
    Mange hilsner Charlotte

    Svar
      • Jeg fandt en opskrift på ravfood.com. Der skal agar agar i, det havde jeg ikke – men den blev god alligevel.

        Jeg tror jeg skal igang i dag, så der er lidt hygge til at afslutte efterårsferien med i eftermiddag.

        / Charlotte

        Svar