Kakaomousse

Denne kakaomousse er et ret lækkert bekendtskab. Meget kulhydratfattig (2-3 g pr. portion) og tung, fed og fyldig smag med diskret sødme og et strejf af kaffe. Namme!

Den tårnhøje fedtprocent kan vi jo godt lide på LCHF, og det betyder også, at man bliver tilfreds med ganske lidt. Faktisk syntes jeg kun, det tog et par skefulde virkelig at føle, at jeg havde fået noget lækkert.

Den naturlige stopklods har jeg slet ikke med sukkerholdige desserter. Her oplever jeg omvendt, at jeg for hver bid får lyst til mere og mere. Og så spiser jeg mere, end jeg egentlig gerne ville, og det gider jeg ikke.

Sukkerfri = sundt (nej)

Det er så nemt at lave den fejlslutning, at fordi noget er sukkerfrit, er det automatisk sundt. Og sådan hænger det ikke sammen.

Særligt når vi taler desserter som denne kakaomousse og LCHF, er det en fælde, mange falder i.

Jamen, den indeholder jo nærmest ingen kulhydrater, så den kan jeg lystigt spise løs af!

Mjaaah, men ikke hvis du gerne vil gå ned i vægt…

Så hvor tit man man egentlig spise LCHF-desserter og lækkerier?

Mit svar plejer at lyde i retning af, at det kan du gøre lige så tit, som du ville gøre det på enhver anden kost.

Kage er kage og dessert er dessert. Uanset hvilke bogstaver, du sætter foran.

Et andet svar kunne være: Når det passer til din kontekst. Læs mere om det her: Hvad er din kontekst?

Eller læs mit uddybende indlæg her: Hvor mange søde sager må jeg spise på LCHF?

Men lad os nu komme til den lækre kakaomousse.

Kakaomousse - sukkerfri og perfekt til dig, der spiser LCHF, Low Carb eller ketoKakaomousse - sukkerfri og perfekt til dig, der spiser LCHF, Low Carb eller keto

Kakaomousse - sukkerfri og perfekt til dig, der spiser LCHF, Low Carb eller keto

Kakaomousse

Udskriv Pin
6 personer
|
30 min

Ingredienser

  • 2 dl double cream fløde 50% - du kan også bruge almindelig piskefløde
  • 100 g flødeost naturel
  • 3 spsk fibersirup gold reklamelink
  • ½ tsk vanillepulver
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk kakaopulver en anelse mere, hvis du bruger raw kakaopulver (reklamelink)
  • 1 spsk espressokaffe/stærk kaffe kan udelades

Sådan gør du

  • Pisk fløden til let skum med vanillepulveret.
  • Pisk flødeosten i en skål for sig (evt. med en sjat fløde) sammen med kakaopulver, kaffe, salt og fibersirup og vend eller pisk flødeosteblandingen ind i flødeskummet.
  • Lad moussen hvile et par timer på køl inden servering. Server gerne med lidt friske bær for at give et lidt frisk modspil til den fede mousse.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Kakaomousse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    I indlægget skrev du bl.a.:
    “For det handler ikke om hvor meget sukker, du spiser. Det handler om, hvor meget sukker, du har i blodet. Og det er højst individuelt!”
    Jeg tænker, at det for nogle også handler om insulin. Selvom man har normalt blodsukker kan et højt indtag af sukker (eller hvide ris, hvidt mel, kartofler, juice, tørret frugt osv) medføre rigeligt af insulin i blodet, som så kan give overvægt, PCO, for meget triglycerid og andre uønskede ting.

    Svar
    • Ja det er rigtigt, at insulin er vigtigt, det er jo hele idéen bag at spise LCHF. Men blodsukker og insulin følges næsten altid ad. Og har du god glukosetolerance vil det oftest være et tegn på god insulinfølsomhed. Og har du god glukosetolerance og god insulinfølsomhed kan du spise kulhydrater og sukker uden at det bliver i blodet særligt længe. I virkeligheden handler det om, at hverken niveauerne sukker (glukose) eller insulin skal være forhøjet i blodet hele tiden.

      Bogen berører kun insulin kort men fokuserer på sukkeret i blodet. Jeg har skrevet mere om bogen men det kommer først på bloggen i løbet af weekenden :)

      Svar
  2. Jeg har prøvet den og den er virkelig lækker, vi fik lidt friske blåbær til ?
    Portionen vil jeg synes kan række til 6 voksne ???

    Svar