Ramen, den populære japanske nudelsuppe her i en low carb version til dig, der gerne vil spare på kulhydraterne men stadig have den lækre suppe med den gode smag.
Hvis du ikke har smagt ramen før, synes jeg, du skal prøve denne her.
En stor del af den gode smag sidder i den bouillon, du bruger som base. Jeg har prøvet både med min oksebouillon kogt på kraftben og med min hjemmelavede kyllingebouillon.
Og selvom det måske er lidt skørt at bruge kyllingebouillon i en suppe med oksekød, synes jeg måske, at det smagte bedst. Oksebouillon, i hvert fald den, jeg laver, har en meget maskulin smag. Men det er jo en smags sag.
Hvis du slet ikke koger din egen bouillon, så synes jeg først og fremmest, du skal komme i gang!
Hvis du er helt modstander af det, kan du i suppen her bruge en god grøntsagsbouillon (fx den hjemmelavede HER) og du kan med fordel røre lidt Miso (adlink) i. Det giver en virkelig god umamismag.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
RAMEN NUDELSUPPE – 2 personer
- 250 g oksekød
- 1 l bouillon (se ovenfor)
- 3 spsk sesamolie
- 1 spsk risvineddike
- ca. 4 spsk tamari (glutenfri soja)
- 2 æg
- 50 g babyspinat
- 2 gulerødder
- 1 chili hakket eller i skiver
- 1 spsk fintrevet ingefær
- 3 fintsnittede forårsløg
- 1 pakke shiratakinudler (kulhydratfrie nudler af Konjac-roden)
- evt. sorte sesamfrø, bønnespirer og lime til drys
- smør eller kokosolie til stegning
SÅDAN
2. Kog æggene i 6-8 minutter til de er smilende.
3. Kog bouillon op og tilsæt ingefær, chili, eddike, sesamolie og tamari.
4. Skær gulerødderne i fine stænger.
5. Tilsæt grøntsagerne til bouillonen.
6. Skyl nudlerne under koldt vand og tilsæt dem til suppen.
7. Lad suppen koge op og smag den til, når den er gennemvarmet.
8. Hæld i skåle og server med kødet, sesamfrø og halverede æg.
Hej,
Kan man bruge almindelige nudler og soya i stedet for?
Ja helt sikkert! 👍🏼