Sådan laver du den bedste roastbeef

For at lave den bedste roastbeef skal du behandle den lidt nænsomt. Den indeholder jo ikke meget fedt, sådan en fætter, så den bliver hurtigt tør og lidt kedelig. Men når du langtidssteger den ved lav temperatur, får du den møreste og bedste roastbeef, du kan forestille dig.

Den bedste roastbeef med langtidsstegning

Roastbeef er blevet en del af min foodprep. Dvs. det er en af de ting, jeg ofte laver i weekenden og spiser af i ugens løb. Det er så nemt. Så spiser jeg den ‘carpaccio-style’ med rucola og parmesan eller jeg laver en god gammeldags mad med masser af remoulade (protip: Eriks remoulade er meget kulhydratfattig – du kan også røre din egen her: Hjemmelavet remoulade)

Roastbeef bliver måske aldrig min favoritudskæring og det er måske ikke gourmet, vi taler om her. Jeg foretrækker kød med mere fedtmarmorering. Men når vi skal fremtrylle den bedste roastbeef og forvandle dette magre stykke kød til noget mørt og lækkert, så brug opskriften herunder.

Bedste roastbeef opskrift - sådan får du den absolut bedste og møreste roastbeef

Sådan laver du den bedste roastbeef

Udskriv Pin
5 personer
|
1 t

Ingredienser

  • 800 g roastbeef
  • salt og peber
  • smør til stegning
  • stegetermometer

Sådan gør du

  • Brun roastbeefen grundigt på panden i smør og krydr den godt med salt og peber.
  • Opvarm ovnen til 100 grader (alm. ovn).
  • Læg roastbeefen i et smurt ovnfast fad med stegetermometer i og tag den ud, når har en centertemperatur på 50-52 grader. I min nuværende ovn tager det 30-40 minutter. I min gamle ovn ca. 1 time. Så meget kan det altså variere fra ovn til ovn så brug det termometer!
  • Tag ud, lad hvile lidt og skær så lækre skiver af den.

Roastbeef, der er perfekt stegt hver gang

Med denne opskrift bliver din roastbeef perfekt stegt hver gang. Selve kvaliteten på kødet kan dog svinge meget, men når du langtidssteger din roastbeef, ved du i hvert fald, at det ikke er din tilberedning, den er gal med, hvis kødet er sejt eller kedeligt.

Når du langtidssteger får du denne helt røde farve, der trækker helt ud til kanten og det ser enormt indbydende ud. Kødet kan se næsten råt ud, men er det ikke.

Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten

Hvad serverer man til roastbeef?

Alverdens grønne salater kan være lækkert tilbehør. Men skal du spise roastbeefen til en dejlig sommerfrokost, vil jeg anbefale denne den lækre blomkålssalat med estragoncreme. ‘Wannabe kartoffelssalat’ har vi også kaldt den. Den smager så godt!

Er det vinter er en god gammeldags omgang bønnefritter altid et godt bud.-

Bedste roastbeef opskrift - sådan får du den absolut bedste og møreste roastbeef

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Sådan laver du den bedste roastbeef”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mums!
    Perfekt roastbeef efter din opskrift Jane, Der var også estragoncreme wannabe kartoffelsalat samt en lille grøn salat til.
    Manglede bare rødvinen…

    Svar
    • Jeg går som regel efter roastbeef lavet af okseinderlår. Selve tilberedningsmetoden kan du bruge på alle stykker steg.

      Svar
  2. Tak for mad!? Har aldrig lavet en steg før i mit (38-årige) liv indtil vi fik roastbeef her til aften. Og det smagte SÅ godt! Min øko steg fra Thise vejede kun 1100 gram, men fik samme tid som du angav og det var super lækkert – og kan anbefales med flødekartofler og broccolisalat. Igen, tak for skøn opskrift Jane?

    Svar
  3. Ser superlækkert ud, og rimelig enkel opskrift. Lige noget der passer mig ;-) Er faktisk igang med at koge noget oksebouillong efter din opskrift.
    Du er totalt min guru :-D Har tabt 15 kg på LCHF. Synes det er nogle dejligt opskrifter du lægger op og er totalt hooked.

    Svar
    • Sådan Margrethe, hvor er det superflot gået af dig! Virkelig!
      Og sejt med bouillon! Det giver en fantastisk smag i gryderetter osv.

      Svar
  4. Ser lækkert ud. Du anbefaler ofte øko slagteren på Kultorvet. Må sige at jeg for år tilbage også yndede at købe mit kød der.
    Jeg har det dog noget stramt med at han ofte gør sig uheldig bemærket. Ulovlig arbejdskraft og her i foråret med at have en sød uskyldig kalv han kaldte Tabitha stående udenfor han butik midt i København i alt andet end dens rette element.
    Fuldstændig forkert signal at sende på begge fronter. Jeg syntes ikke øko gør det alene, anstændighed over for både mennesker og dyr vægter mindst lige så højt på min vægtskål.

    Svar
      • Tak for det og for de mange udråbstegn. Jeg ved ikke rigtigt lige hvad du vil sige med din kommentar. Måske vil du uddybe?

        Bloggen her har 350.000 unikke besøgende hver måned. Jeg prøver at svare på de fleste kommentarer men du kan finde mange steder, hvor det er glippet rundt omkring.

        Svar
  5. Det ser virkelig lækkert ud det kød!
    Jeg pønser på at genskabe en carpaccio med citron mayo, som vi fik her i sommer -og tænker om det her kød mon kan bruges, eller ville du anbefale noget andet?

    Svar
    • Det lyder da også så lækkert! Til en ægte carpaccio ville jeg vælge råt oksemørbrad. Til en alternativ (stegt) version synes jeg godt at tynde skiver roastbeef kunne gøre det :)

      Svar