Pad Thai med spidskåls-nudler og peanutbuttersauce

Pad Thai, dvs. stegte nudler, er en af Silas’ yndlingsret, når vi rejser i Thailand. Det og så Chicken Cashew.

Og lige som jeg skriver det, får jeg sådan lyst til at rejse. Og det er egentlig lidt skørt, for vi holdt jo lang sommerferie i sydeuropa.

Måske er det, fordi sommeren lakker mod enden, eller måske fordi så meget af ferien gik med diffuse smerter. Det kan også være, det er udsigten til, at der er længe før vi skal holde ferie igen. Vi går jo i flyttetanker og med det i mente virker det smartest at bruge penge på istandsættelse end på vinterrejse (siger ham den økonomisk fornuftige).

Men så kan vi jo nyde den gode thai-mad herhjemme.

Pad thai i en sundere version

Pad Thai, eller stegte nudler, er jo ikke ligefrem en helbredsfremmende ret i sin originale form. Derfor har jeg lavet denne med spidskåls-“nudler”, hvilket jo bare er tyndt strimlet spidskål. Det giver ikke helt så meget bid som almindelige nudler, men smagen sidder i saucen og især i den lækre peanutbuttersauce.

Jeg tænker også, at man ville kunne lave denne med de kulhydratfrie shiratakinudler (adlink), hvis man kan lide dem. Selv har jeg et lidt anstrengt forhold til dem, men jeg ved, at mange synes, de er super.

Pad Thai - sund opskrift på stegte nudler lavet med spidskåls-nudler og lækker peanutbuttersauce

Pad Thai med spidskåls-nudler og peanutbuttersauce

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 500 g kylling
  • 800 g spidskål fintsnittet
  • 3-4 fed hvidløg
  • 100 g løg i fine skiver
  • 3 æg
  • 200 g bønnespirer
  • 200 g forårsløg fintsnittet i skiver

Sauce til stegning

  • 3 spsk fiskesovs
  • 1 lime saft herfra
  • 4 spsk tamari glutenfri soja
  • 1-2 spsk Fibersirup Gold reklamelink
  • 3-4 spsk risvineddike
  • kokosolie til stegning

Peanutbuttersauce

  • 4 spsk peanutbutter smooth
  • 4 spsk tamari
  • 1 lime saften herfra
  • 1 tsk fibersirup gold reklamelink
  • 1,5 dl vand

Drys

  • 20 g peanuts hakkede
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tern eller strimler og svits dem i kokosolie i ca. 1 minut på en varm pande.
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege med.
  • Tilsæt spidskål og rør godt, til det begynder at falde sammen.
  • Skrab det hele til den ene side på panden eller tag det af panden et øjeblik.
  • Tilsæt lidt mere kokosolie og slå æggene ud på panden, lad dem stege et øjeblik og rør så godt rundt i dem så de bliver ødelagt og bland dem så med kylling-spidskåls-nudlerne.
  • Tilsæt bønnespirer og forårsløg.
  • Rør ingredienserne til stegesaucen sammen og hæld på panden, vend godt rundt, til væsken er fordampet.
  • Rør ingredienserne til peanutbutterdressingen sammen og smag til.
  • Server pad thai med hakkede peanuts, koriander, limebåde og peanutbutterdressingen til selvbetjening.

Pad Thai - sund opskrift på stegte nudler lavet med spidskåls-nudler og lækker peanutbuttersauce Pad Thai - sund opskrift på stegte nudler lavet med spidskåls-nudler og lækker peanutbuttersauce
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

15 kommentarer til “Pad Thai med spidskåls-nudler og peanutbuttersauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Uh, det lyder lækkert!!
    Jeg kender ikke risvineddike, er det meget surt? Tænker om feks granatæbleeddike kunne bruges i stedet for ?

    Svar
  2. Jeg serverede retten for mine gæster. Det smagte fantastik! Det er var gæsternes og min nye favoritmad. Du er så dygtig???

    Svar
  3. Hej Jane.

    Det ser bare super lækkert ud!! Kan jeg bruge andet end risvinseddike og hvis ikke hvor kan det så købes henne? :)

    Svar
    • Jeg tror, jeg har købt min i et almindeligt supermarkede. Den står sammen med de asiatiske produkter. Ellers tænker jeg en sjat hvidvinseddike kan gøre det :)

      Svar
      • Jeg lavede det i går og manglede risvineddike. Jeg brugte to spsk hvidvinseddike. Det virkede fint. I øvrigt super lækker ret.
        Vh Susanne

        Svar
    • Mit svar er ja, hvis vi taler NAFLD (non alcoholic fatty liver disease), som er associeret med både overvægt, høje triglycerider og insulinresistens. LCHF adresserer alle disse ting, og der er også lavet enkelte studier på det. Men husk på, at jeg ikke er læge og derfor ikke kan rådgive ved sygdom.

      Svar