Gazpacho

Gazpacho er jo indbegrebet af sommermad. Hvis du ikke kender gazpacho, er det den let stærke, kolde spanske tomatsuppe. Den er kold og læskende og er nogle gange det eneste, man synes, man kan spise, når temperaturen bliver høj.

Gazpacho smager dejligt både som en let forret her om sommeren eller som en let frokost eller aftensmad. Spis evt. et stykke af de gode hvidløgsflutes til, så retten får lidt mere fylde. Hvis suppen skal mætte lidt mere skal du lægge noget protein til. Fx grillede rejer ville være lækkert eller noget andet let fisk eller skaldyr.

Gazpacho i små serveringsglas

Det er også helt oplagt at hælde suppen i små serveringsglas og servere den som en del af et tapasbord fx. Så kan den være et lidt lettere alternativ til de ofte tungere tapasretter.

Og netop tanken om et stort tapas-bord minder mig om, at vi ikke har fået holdt en sommerfest for vennerne i år og det er da egentlig skørt. Men hvis jeg husker helt rigtigt, var vi vist også inde i september sidste år, før vi fik den holdt.

Se hvad vi fik at spise der: Menu til sommerfest

Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppeGazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe

Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe

Gazpacho

Udskriv Pin
6 personer
|
10 min

Ingredienser

  • 1 rød peber
  • 3 stilke bladselleri
  • 700 g tomater
  • 3/4 agurk
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk urtesalt
  • friskkværnet peber
  • et skvæt tabasco
  • 2 spsk god olivenolie ekstra jomfruolivenolie
  • saft fra ½-1 citron

Topping ideer

  • ¼ agurk
  • 4 forårsløg
  • god olivenolie ekstra jomfruolivenolie
  • evt. avokado
  • evt. stegte eller grillede rejer og avokado
  • evt. lidt smuldret frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Skær peberfrugt, tomat, agurk og selleri i grove stykker. Kom dem i blenderen sammen med hvidløg, olie og krydderier og blend til suppen er glat.
  • Fordel suppen i portionsglas og stil på køl til den skal serveres.
  • Skær resten af agurken i fine tern og forårsløg i tynde skiver og fordel ovenpå suppen. Slut af med friskkværnet peber og et godt skvæt olivenolie.

Noter

Server gerne med de lækre hvidløgsflutes for et mere bastant måltid.
Gazpacho serveres kold men hvis du vil, kan du også opvarme den, og så har du bare en varm tomatsuppe i stedet!

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Gazpacho”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?