Grillede asparges med hvidløgssmør, parmesan og ristede mandler

At første middag hjemme indeholder grillede asparges, afbøder bestemt faldet for at have forladt Paris. Ej, det er dejligt at være hjemme også. Søren og ungerne hentede mig i lufthavnen, og jeg blev nærmest væltet omkuld, da jeg trådte ud i ankomsthallen

Hjemme ventede forsinkede mors-dags-gaver og en bølge af kys og kram.

Og det var jo rigtigt nok blevet helt sommer, imens jeg havde været væk. Haven stod i fuldt flor og loungemøblerne på terrassen var fremme igen.

Danmark er også virkelig skøn på den her årstid, og vores hus/lejlighed er pragtfuldt i godt vejr. Hvis jeg var kommet hjem til gråt, ruskende regnvejr, tror jeg måske nok mine følelser havde været anderledes. Jeg glæder mig til at få hele turen til at synke ind.

UFRIVILLIG KØDFEST MED GRILLEDE ASPARGES

Sidst på dagen opdagede vi, at vores fryser havde stået åbent, og alting i den var begyndt at tø. Suuuuk!

Så nu har vi taget alt kødet op og ladet det tø helt op i køleskab og så skal vi grille kødfest i aften. Jeg håber, der kommer grillede asparges på menuen igen! Og gæster!

Grillede asparges smager jo så dejligt. Her har jeg vendt dem i hvidløgssmør og toppet dem med ristede mandler og parmesan for ekstra lækkerhed. Det er virkelig lækkert og let tilbehør til grillmaden. Prøv det, hvis du skal grille her i den lange weekend.

Grillede asparges med hvidløgssmør, parmesan og ristede mandler - lækker, sommerlig opskrift. Perfekt grill-tilbehør

Hvad har I på grillen her i den lange weekend? Jeg kunne godt bruge lidt idéer. 

Jeg har en grill-kategori men den er lidt tynd. Find den evt. her: Grill-opskrifter

GRILLEDE ASPARGES MED HVIDLØGSSMØR, PARMESAN OG RISTEDE MANDLER

Udskriv
|

Ingredienser

  • 1 bundt asparges
  • 50 g blødt smør
  • 2 fed hvidløg finthakket eller revet
  • 50 g fintrevet parmesan
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld ristede hakkede mandler
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland smørret sammen med hvidløg og parmesan
  • Bræk den træede ende af aspargesene.
  • Fordel smørret på aspargesene og grill dem på grillen, gerne i en grillbakke, så de kan ligge og syde i smørret. Du kan også lave dem i ovnen: Fordel dem her på en bageplade beklædt med bagepapir og kom klatter af smørret ovenpå og steg dem i 5-10 minutter ved 200 grader til smørret er smeltet.
  • Dryp med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber og drys med parmesan og hakkede nødder inden servering.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Grillede asparges med hvidløgssmør, parmesan og ristede mandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.

    Jeg er startet på keto, da jeg ønsker varigt og lidt større vægttab.

    Du har en opskrift med laks og asparges, her på din hjemmeside.
    Jeg tænkte derfor på, om der er mulighed for, at man kan bytte aspargesen ud, med anden grøntsag, uden at overskride indtaget af kulhydrater.

    Tak for mega lækre opskrifter❤️

    Svar
    • Hej Line

      Jeg kopierer lige det svar ind, jeg har skrevet til dig andetsteds, da du spurgte om det samme:

      Du kan slå alle madvarer op i DTU Fødevareinstituttets database FRIDA og deri læse om kulhydratindholdet af alle grøntsager (og andre madvarer). Tag udgangspunkt i tallet for ’tilgængelig kulhydrat’.

      Svar
  2. Vi får gæster på søndag, og så skal der da startes op i grillen med en af årstidens lækkerier… Vi skal ha’ grillspyd med forskellige grøntsager og råge-bryster. (Lad være med at rynke på næsen, før du har smagt det… Brystkødet fra rågeunger er virkelig lækkert ?) Tilbehøret bliver blandt andet grillede majskolber med en masse smør, og så er dine grillede asparges også lige røget på menuen ?

    Svar
  3. Hej Jane
    Kunne jeg bruge aspargerserne (uden mandler), når jeg er en del af Kickstart 3 holdet? Vi vile gerne grille i dette vidunderlige vejr, og jeg tænkte: kryddersmør, ribeye og dine asparges samt danskvand ☺️.
    Jeg ville også spørge: jeg har haft dine bøger længe og læst dem grundigt. Jeg forstår principperne, men alligevel. Er det OK fx. at bruge nogle af striks LCHF opskrifterne herfra? Jeg har også tidligere hæftet mig ved, at du mener, man kan se bort fra at veje og måle maden?? Netop dette “vejetyranni” betyder en del for mig (negativt). Jeg har tidligere tabt mig rigtig fint ved hjølp af din første bog og netop opgøret med tidligere indlært praksis har betydet uendelig meget for mig. Nu er jeg ikke voldsom overvægtig(små 10 kg.) og har for længst sendt badevægten på pension. Jeg har det fint med om tøjet passer og et målebånd i ny og næ. Netop – som tidligere nævnt – fraværet af vægten(e) betyder uendelig meget for mig. Det her med at man vejer et halvt kg. mere eller mindre fra dag til dag afhængig af væskebalance osv.
    Derudover forstår jeg simpelthen ikke den begejstring for kokosolie i kaffen?? Olien lægger sig som et låg ovenpå – hvad gør jeg galt?
    Velkommen hjem til dejligt sommervejr – og god “kødfest” fra udkantsdanmark ☀️?.
    Hilsen Margit

    Svar
    • Hej Margit
      Du kan godt bruge asparges-opskriften her på striks. Den vil være superfint. Du kan også sagtens bruge strikse opskrifter herfra.

      Kokosolie i kaffen er 100% valgfrit. Selv elsker jeg det. Jeg synes, det afbøder kaffens bitre smag, når jeg nu ikke bruger mælk og så giver fedtmængden mig energi og mæthed. Olien lægger sig ovenpå men jeg rører bare lidt rundt inden jeg drikker.

      Og jeg deler fuldstændig din modstand mod måle-veje-delen. Hvad enten der er tale om madvejning eller kropsvejning. At lægge det bag sig er utroligt vigtigt.

      Svar