Sunde og grønne spisesteder i Paris

Her får du min guide til grønne og sunde spisesteder i Paris.

Det er ikke spor svært at spise sundt og low carb i Paris. Det synes jeg, du kan de fleste steder. Brasserier og bistroer har altid salater, omeletter og kød- og fiskeretter på kortet.

Hvis du vil, kan du bede om at få une salate verte à la place des frites/pommes de terre (en grøn salat i stedet for pomfritter eller kartofler). Det vil de fleste steder gerne lave. Eller du kan nyde den gode mad, som den er.

De grønne og sunde spisesteder i Paris, jeg har fremhævet her, er mest frokostegnede, synes jeg. Flere af dem er veganske, andre øko (bio), glutenfrie, mælkefrie, sukkerfrie. Ikke nødvendigvis low carb dog men “real food”-baseret.

Jeg spiser sjældent helt veganske måltider derhjemme men det pudsige er, at det gør jeg gerne, når jeg er på storbyferie. Jeg tror, det er fordi jeg efter nogle dage længes efter lidt flere grøntsager og så virker det frisk og rart. Man kan spise vegansk på de fleste af nedenstående og to af dem er rent veganske restauranter.

GRØNNE OG SUNDE SPISESTEDER I PARIS

De steder, jeg gerne vil fremhæve, er disse:

Ono Poké

Ono Poké, Paris

Dette var et af de steder, jeg havde glædet mig virkelig meget til at prøve. Et helt sted dedikeret til Poké Bowls.

Poke Bowls er sådan en hawaiiansk ting med mad i skåle, ris i bunden, så grøntsager, så fisk, ofte rå, eller kød, og så aaaalll the toppings i form af dressinger og drys.

Stedet var lille og travlt. Jeg troede, jeg kom tilpas sent (13.30-14-tiden) men der var helt proppet, køen var lang og personalet en anelse stresset. Det smittede lidt af på oplevelsen.

Men jeg fik min skål – jeg fik en med quinoa i bunden, grøntsager, laks, avokado og wasabimayo, og den smagte dejligt. Jeg spiste derinde og da der faldt ro på stedet efter frokost-rushet, var det dog et rigtigt dejligt sted.

TIP: portionerne er ret store. Jeg bestilte min “grand” og levnede det meste af bunden. Det var så der, quinoaen lå, så godt det samme men tip hermed videregivet.

Poke Bowl, Ono Poké, Paris

Ono Poké, 167, rue Saint-Jacques, 75005 Paris

Pinson

Pinson har jeg skrevet om før (her), og det er sådan et dejligt, grønt og bio/øko-alternativ til sund frokost i byen. Mange vegetarretter, salater og juices, glutenfrie ting (kager) og fx chiagrød, og enkelte ting med lidt æg.

Masser af helseingredienser som chia, matcha, spirulina, den slags.

Alle retter er uden hvedemel og uden mælkeprodukter. Og alt er økologisk.

De har to adresser i Paris. Jeg kan bedst lide den i det 10. arr.

Pinson - trendy lille spisested i Paris med sund mad.

Café Pinson, 58 Rue du Faubourg Poissonnière, 75010 Paris

Café Pinson, 6, rue du Forez, 75003 Paris

5 Lorette

Dette sted syntes jeg faktisk var super hyggeligt. Det er rent vegansk med “raw veganske” alternativer på menuen også.

Indretningen er hyggelig, betjeningen venlig og jeg synes, at de virkelig gjorde noget ud af det.

Jeg spiste deres “formule”, en frokostmenu, hvor jeg kunne vælge forret + hovedret eller hovedret+dessert.

Jeg valgte sidstnævnte og fik en salat i alle regnbuens farver med masser af avokado, gurkemejedressing, dehydrerede grøntsagschips og kerneknækbrød og en lille men meget rich raw chokoladekage til dessert.

Det hele var virkelig lækkert.

5 Lorette - raw og vegansk restaurant i Paris

5 Lorette, 5 rue Notre Dame de Lorette, 75009

Wild & the Moon

Wild & the Moon, Nord Marias, Paris

Wild & The Moon er en plantebaseret (og vegansk, tror jeg) restaurant i det nordlige Marais. De har sådan en fin grøn profil med at råvarer skal være lokale, og at vi skal give mere til naturen, end vi tager.

Og maden smager virkelig dejligt. Selv for en kødspiser som mig.

Jeg fik en “bowl” (fordi alting er bowls), og der var fuld smæk på smagen. Det var noget quinoa i tomatsovs med hakkede nødder og oliven, noget salat og bagte auberginer. Utroligt lækkert.

Og så var der hyggeligt. Inde bagerst var et lille overdækket atrium med et bord, hvor jeg sad sammen med nogle andre solospisere. Det var sært hyggeligt.

Wild & The Moon, Paris

Wild & The Moon, 55 rue Charlot, 75003 Paris

Season

Season er Instagrammernes yndlingssted. Eller var, for de har fået konkurrence i de seneste år.

Her får du bowls, grønne bowls, acai bowls, infused waters og selvfølgelig avokado-toast (glutenfri toast, hvis du vil).

Og det er fint og pænt.

Men altså.. det er ikke verdens lækreste mad. Det er det altså ikke. Og deres kaffe er halvdårlig. Nu ved du det!

Season ParisSeason Paris

Season, 1 Rue Charles-François Dupuis, 75003 Paris

(bemærk at de også har en take-away i Rue Dupetit Thouars og en “Market” på rue de Turenne. Sidstnævnte er dog mest til kaffe og til at købe porcelæn og skærebrætter og er ikke specielt interessant)

Le bio d’Adam et Eve

Dette er et lille godt gemt helseagtigt spisested med både sund færdigmad i quinoa-genren i montren og frisklavede juices med superfoods. Der er enkelte pladser til at sidde og spise, men ellers er det mest take-out.

Montren er fuld af helseting og drikke med spirulina og trendy kolde isteer med grøn te og matcha.

Og alt er økologisk. Kvaliteten er udmærket. Jeg købte en salat med hjem en dag.

Pt. ligger de gemt bag en kæmpe ombygning bag Les Halles, så de kan være lidt svære at finde.

Le Bio d'Adam et Eve, Paris

Le Bio d’Adam et Eve, 41 Rue Saint Honore, 75001 Paris

Causses

Causses, Paris

Et sidste sted, som jeg synes fortjener en omtale, selvom det ikke er et spisested som sådan er Causses. Det er en købmandskæde med lækre, lækre sager i montren og masser af frisk frugt, grønt og dagligvarer, nødder, kvalitetschokolade og meget mere.

Det er virkelig lækkert. Lidt som Irma på speed sat trendy op i sådan lækker drop-in stil.

Fx har de lækre portionsanrettede ting i montren. Fx friskrørt mascarpone og ricotta, overlækre oste, syltede citroner, marineret blæksprutte, du ved, den slags dagligvarer du lige står og mangler til at tage med hjem. Vi er højt på skalaen her, kan du nok høre.

Men du finder også lækre dagligvarer, som er helt almindelige. Bare lækre.

I montren finder du også færdige salater, udskåret frugt og grønt, små portionspakker med skinkestykker og andet kød Jeg købte skinke og grøntsager en dag og satte mig ned i det grønne område ved Saint Eustache og spiste det i solen.

Og for en etiket-lover som mig er byde hylderne og kølemontren fulde af ting med smukke etiketter.

Causses, Paris

Det var lidt tips til sunde spisesteder i Paris fra mig. Brug dem, hvis du kommer forbi og husk også bare at droppe ind på en bistro/fortovscafé, bestil en lækker omelet fyldt med ost og med en grøn salat og spis den imens du sidder og ser verden passerer forbi. Det er det absolut bedste ved Paris.

Læs også: Guide til gode restauranter i Paris

Læs også: Guide til gode kaffebarer i Paris

Sunde spisesteder i Paris - guide til hvor du kan spise sundt, grønt, vegansk, økologisk, glutenfrit, mælkefrit og sukkerfrit i Paris

Sunde og grønne spisesteder i Paris

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • Ono Poké
 • Pinson
 • 5 Lorette vegansk
 • Wild & the Moon vegansk
 • Season
 • Le Bio d'Adam et Eve
 • Causses

Sådan gør du

 • Lad os tage dem en efter en.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

En kommentar til “Sunde og grønne spisesteder i Paris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Må snarest til Paris! Min kæreste og jeg overvejer en tur derned den sidste uge i juli. Hvad tænker du om det tidspunkt? Det har forresten været så hyggeligt med dine indlæg fra Paris.

  Svar