Ramsløg-pesto med ristede solsikkekerner og Manchego

Enhver madblogger med respekt for sig selv må have en ramsløg-pesto på sin blog! Det har jeg fortalt mig selv hvert år i mange år, imens jeg lykkeligt er fortsat med at lave basilikumspesto og persillepesto.

Der findes nemlig næsten ikke noget bedre end hjemmelavet basilikum- eller persillepesto og hvorfor begynde at ændre på noget, der fungerer så godt?

Well… ikke desto mindre får du her: ramsløg-pesto.

Og ved du hvad? Det smagte superdejligt også!

Ramsløg smager som en blanding af mild hvidløg og forårsløg. Lidt stærkt og lidt skarpt men også rigtigt dejligt.

Da jeg er virkelig glad for almindelig pesto og helst ville slippe for sammenligningen, prøvede jeg at gøre denne lidt anderledes ved at bruge ristede solsikkekerner i stedet for pinjekerner og Manchego (fåreost) i stedet for parmesan. Du kan selvfølgelig sagtens bruge både pinjekerner og parmesanost, hvis du foretrækker det.

HVAD KAN JEG BRUGE RAMSLØG-PESTO TIL?

Du kan bruge den fuldstændigt, som du ville bruge andre typer pesto. Du kan dryppe den ud over din salat eller dine grøntsager, du kan bruge den som grøn “sovs” til kartofler, hvis du spiser det, du kan bruge den som smørelse på en skive chiaknækbrød med en skive ost ovenpå eller som smørelse i en sandwich. Du kan også røre en skefuld ud i lidt fed cremefraiche, og på den måde har du en lækker dip til grøntsager.

Kun fantasien sætter grænser!

Ramsløg-pesto - opskrift på lækker pesto med ramsløg, ristede solsikkekerner og Manchego

RAMSLØG-PESTO

Udskriv
1 glas
|

Ingredienser

  • 1 bundt ramsløg dvs. ca. 20-30 stilke
  • evt. en lille håndfuld lidt friske urter som fx persille og basilikum
  • 1 dl solsikkekerner der er ristet på en tør pande
  • 1 dl revet Manchego
  • 1 spsk citronsaft
  • ca. 2 dl god ekstra jomfru olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rengør ramsløgene og fjern evt. stilkene. Hak evt. bladene i lidt grove stykker.
  • Blend hele baduljen i din blender. Smag til med salt og citron.
  • Hæld på glas og opbevar på køl. Hvis blandingen er dækket af olie, kan den holde sig pænt længe.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

2 kommentarer til “Ramsløg-pesto med ristede solsikkekerner og Manchego”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Lyder og ser utrolig lækkert ud. Syntes det er skønt du bruger andre nødder/kerner og ost til denne pesto, den tanke ville jeg aldrig selv have fået.
    Lavede ramsløg smør forleden og frøs ned i små isternings bakker også en af dine gode ideer og det er så nemt at smide på grøntsager og kød.

    Svar
    • Åh gud ja, ramsløgsmør! Også dejligt! I det hele taget er det længe siden jeg har lavet forskellige typer urtesmør. Det må jeg have på min liste snart igen! :)

      Svar