Snickerskage

Denne Snickerskage var det søde punktum til min fødselsdagsfest i sidste weekend og så var den samtidig med til at eliminere mine tømmermænd næste dag. Ja, så god var den faktisk!

Jeg er vild med kombinationen af peanuts og chokolade. Og at tænke sig at jeg for få år siden slet ikke kunne lide peanutbutter, er jo helt svært at forestille sig.

Glutenfri og uden raffineret sukker

Kagen er glutenfri og uden raffineret sukker (well, teknisk set er der jo lidt sukker i den mørke chokolade), men kagen er ikke low carb, da den indeholder dadler.

Kagen er til gengæld super-rich og bare et lille stykke er enormt tilfredsstillende. Vi var 12 om at dele en hel kage, men jeg har sat opskriften nedenfor til 10 personer, så stykkerne er en my større.

Snickerskage - bedste opskrift på glutenfri Snickerskage uden mel og sukker

Snickerskage

Udskriv Pin
10
|
1 t

Ingredienser

  • 150 g mandler
  • 125 g dadler udstenede (jeg brugte de store medjool-dadler)
  • 100 g peanutbutter smooth + lidt ekstra
  • 4 store æg
  • 100 g saltede peanuts
  • 150 g mørk chokolade jeg brugte 70%

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Mal mandler til mel i foodprocessoren.
  • Tilsæt dadler, peanutbutter og æg og blend til du har en fedtet dej.
  • Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (20 cm) og smør siderne med kokosolie. Hæld dejen heri.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil du kan stikke en gaffel i midten uden at der kommer dej med på den.
  • Lad kagen afkøle.
  • Smør et tyndt lag peanutbutter over kagen og fordel de saltede peanuts herover.
  • Smelt chokolade i vandbad og hæld/fordel chokoladen over de saltede peanuts. Stil kagen på køl og lad chokoladen stivne inden servering.

Jeg har utroligt mange Snickers-opskrifter her på bloggen. Lad mig se. Der er de originale Snickers, Snickers-fudge, Snickerskonfekt, Snickers-stykker, mandelkage med Snickers-topping og nu også Snickerskage.

Snickerskage fra ‘Hverdagsfavoritter’

Opskriften på denne Snickerskage har jeg lavet med inspiration fra mine to søde og dygtige bloggerkolleger, Stinna og Julies nye bog, Hverdagsfavoritter (reklamelink), og jeg forstår godt, at de har taget denne med i bogen.

Den er ultranem at lave, og du har med 95% garanti alle ingredienser i huset allerede. Den smager godt, når den er friskbagt og den smager fuldstændig fortryllende dagen efter også.

Snickerskage - bedste opskrift på glutenfri Snickerskage uden mel og sukker
Snickerskage - bedste opskrift på glutenfri Snickerskage uden mel og sukker

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

32 kommentarer til “Snickerskage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Ikke noget hvis du vil have den skal smage af Snickers. Snickers er jo peanuts…

      Er Snickers-smagen ligemeget, er mandelsmør også lækkert.

      Svar
  1. Hej Jane ? Har spist efter LCHF i lange perioder og det er klart rigtig godt for min mave. Jeg oplever dog også stadig mavebøvl. Jeg er i gang med at undersøge lidt på Low Fodmap, men pyha det er en jungle ? Det vil være virkelig fedt hvis du har nogle bud på at kombinere LCHF og Low Fodmap ?
    – jeg er dog stadig fristet til at prøve din Snickerskage her, til trods for risikoen for ondt i maven ?

    Svar
    • Ja jeg har prøvet at lege med det men det er så utroligt svært fordi Low Fodmap er mængdebestemt. Så selvom noget indeholder fodmaps vil forskellige mennesker kunne tåle det i forskellige mindre mængder. Og hvordan pokker skriver man sig ud af det?
      Og fordi der findes så pokkers mange modsatrettede svar. Jeg har brugt app’en fra Monash med det der trafiklyssystem. Jeg synes desværre ikke, det havde nok effekt på mig ift. hvor besværligt det var. Mere effektivt har det været bare at sænke kulhydratindtaget over en kam.

      Jeg lavede engang en kategori med det men jeg kom ikke så langt. Jeg skal se om jeg kan genoplive den. Du finder den her:https://www.madbanditten.dk/ibslow-fodmap/

      Svar
      • Hej Jane
        Mange tak for dit svar ?Og ja jeg kan sagtens forstå vanskeligheden i at low Fodmap afhænger af mængderne. Det er meget omstændigt, jeg prøver mig lidt frem og vil lige bladre lidt i dit link til samlingen af opskrifter ? Tak for det, jeg håber da at kategorien kan genoplives ☺️☺️

        Svar
  2. Hej Jane

    Det er en rigtig lækker opskrift. Jeg oplevede dog at kagen blev lidt tør. Måske jeg gav den for meget. Har du et forslag til hvordan man evt. Kan høre den mere blød/ snasket

    Mvh Søren

    Svar
    • Nej det ved jeg ikke lige. Min blev næsten lidt for svabret. Du brugte ikke tilfældigvis fedtreduceret mandelmel?

      Svar
  3. Ser lækker ud! Kan man bare bruge 150 g mandelmel istedet for mandler der skal i foodprocessoren? Har nemlig ikke sådan en men tænkeren stavblender kan klare resten af arbejdet men ikke lige det at lave mandelmel.
    Hilsen Signe ?

    Svar
  4. Hej Jane, den ser lækker ud og jeg skal prøve den på Lørdag :-)
    Kan den laves dagen før ? -og stilles i køleskabet ?

    Svar
  5. Hej Jane. Har du et alternativ til mandlerne? Jeg har en allergiker i huset. Kan man fx erstatte med cashewnødder? Mvh Britt

    Svar
    • Ja, cashews lyder faktisk som en rigtig god idé! Vær dog opmærksom når du maler dem til mel, da de hurtigere bliver til “mos” end andre nødder. :)

      Svar
  6. Kære Jane. Jeg elskede snickerskage men har irritabel tyktarm og kan derfor ikke fordøje mel sukker og dadler/tørret frugt. Har du én ide til en kagebund der kunne bruges i stedet og som så måske kunne få lidt peanutbutter, peanuts og chokolade ovenpå ? Mangler så godt karamellen som er i den oroginale.

    Svar
    • Jeg sad lige og kiggede i arkivet efter det og kom frem til denne: https://www.madbanditten.dk/2016/05/17/banankage-med-chokoladeglasur/ Ved ikke lige hvor egnet den ville være i snickers-regi. Ellers er dette en af mine mest vellykkede kageopskrifter og måske kunne man tage udgangspunkt i den: https://www.madbanditten.dk/2016/03/19/appelsin-mandel-kage/

      MEN.. hvad med mandlerne? I min sarte IBS-mave er de et kæmpe problem også…?

      Jeg tror, det nemmeste er, hvis jeg sætter på min to-do liste at jeg skal udvikle en lækker Low Fodmap-kage grundopskrift :)

      Svar
      • Mange tak for svar Jane. Ja, mandler indholder også oligosakarider som er dem jeg reagerer kraftigst på. Mandler kan jeg godt tåle i små mængder ca. 25 g men dadler er helt no go. Jeg har testet de forskellige grupper af og bruger så Fodmap appen fra monash University til hjælp.

        Svar
  7. Den ser virkelig god ud :)

    Jeg lever efter Low Fodmap, og mange af de lækre kageopskrifter er jeg tit lidt udfordret på pga. f.eks. dadlerne. Jeg har ikke rigtig fantasi til at forestille mig, om man kunne bytte dem ud med noget andet -du skulle vel ikke have en idé til det? :) Ellers må jeg jo se, om jeg kan klare et lille stykke, selvom der er dadler i :D

    Tak for en altid inspirerende blog, Jane! Jeg har lige købt både Madglad og LCHF -Året rundt, og jeg glæder mig til at læse dem :)

    Svar
    • Hej Mille
      Ja, det er en udfordring. Det ved jeg (desværre) alt for godt.
      Jeg tænker to ting: mængder er afgørende også, når det kommer til low fodmap. Her er der brugt under 10 g dadel pr. person så måske kan det gå alligevel, ligesom du selv er inde på. Men mandler er også et problem, ikke? Det er det hos mig..
      Ellers tror jeg, du skal tænke i andre baner i stedet for i bytte-baner. Simpelthen finde en slags low fodmap-venlig kageopskrift og så arbejde ud fra den som en slags grundopskrift. Jeg tror, denne er nogenlunde egnet: https://www.madbanditten.dk/2016/05/17/banankage-med-chokoladeglasur/
      Men det er mega-svært, det ved jeg. Har du god effekt af low fodmap? Personligt har jeg mere succes med at eliminere IBS-symptomer på LCHF end på Low Fodmap men det er så LCHF uden tørret frugt, store mængder nødder etc. men i højere grad grøntsager, kød og fedt.

      Svar
      • Tak for dit udførlige svar og fine inputs!

        Mængder er helt klart afgørende, så måske går det an med et lille stykke :) Har bare flere gange tænkt over, om der mon var noget andet oplagt, der duede end dadler, men jeg har ikke kunne komme på et godt substitut. Tak for linket, den lyder også lækker :) Mandlerne er faktisk ikke den store udfordring for mig, men det er vel også meget individuelt, hvad der trigger ens symptomer.

        Ja, jeg har haft virkelig god effekt af low fodmap. Ikke bare ift. mavesmerter (men også det) men især ift. nogle andre kroniske smerter, som jeg har døjet med i mange år. Og i det hele taget er mit immunforsvar blevet bedre, oplever jeg. Jeg startede op i en lidt striksere version, hvor jeg f.eks. heller ikke spiste spelt og laktosefrie mælkeprodukter (som ellers var ok). Men jeg har jo så testet fødevarerne, og i dag spiser jeg f.eks. mælkeprodukter. Spelt er også bedre end andre sorter, men jeg har det bedst i maven helt uden.

        Jeg har i den seneste tid kombineret Low fodmap og LCHF, men er stadig ved at finde min vej i det :) Og din blog/bøger er en stor hjælp!

        Og fedt at du har fundet en vej, der hjælper til at eliminere IBS-symptomerne :) Det hjælper at prøve sig frem!

        Svar
        • Min erfaring er også at triggerne flytter lidt rundt. Mandler og cashews har været kæmpe syndere for mig længe inden jeg anede, der var noget, der hed fodmaps. Mælkeprodukter, især laktose, har tidligere givet utilpashed og oppustethed men det spiser jeg helt uden problemer i dag. Mand, hvor gør det alene mange ting nemmere.

          Og fedt at høre, at du har gavn af Low Fodmap. Jeg har længe ville lave noget, der komnbinerede LCHF og Low Fodmap, for jeg tror, at det ville være endnu mere effektivt men hele individualiseringen af det, synes jeg gør projektet svært. App’en fra Monash hjælper dog meget for hold nu op, hvor findes der meget modstridende information derude!

          Svar
          • Ja, og det gør det da også endnu mere kompliceret, hvis triggerne flytter rundt. Fedt at du igen kan klare mælkeprodukterne -og ja, der er virkelig stor forskel på, hvor omstændigt/svært det er at leve sådan, alt efter hvad man reagere på.

            Det ville virkelig være fedt, hvis du lavede noget, der kombinerer dem -men forstår dog sagtens, at det er svært! Jeg synes også, at appen er en fin hjælp som opslagsværk. Kunne man måske kombinere ved at tage udgangspunkt i de fødevarer/mængder, der er grønne i appen? Det må dog stadig være et stort arbejde :-)

            God dag!