Tzatziki – min bedste opskrift på en ægte græsk tzatziki

Tzatziki – få ting slår en god tzatziki, og her vil jeg gerne dele min bedste opskrift med dig og mine bedste tip til, hvordan du laver den bedste tzatziki.

Det slog mig, da jeg serverede tzatziki til min fødselsdag i lørdags – og det var en af de ting fra buffeten, der forsvandt hurtigt, hvor godt sådan cirka alting smager, hvis man dypper det i en god tzatziki.

Og det er jo så enkelt! Jeg vil tage det med i min foodprep, så jeg fremover har en spand af den lækre græske agurkeyoghurt stående i køleskabet.

Mine tip til en god tzatziki

 • Lav den med fuldfed græsk yoghurt 10%. Drop alle tanker om skyr-tzatziki og andre fedtfattige alternativer. Hvis du vil, kan du endda øge fedtprocenten yderligere og lave den med cremefraiche 38% som jeg har gjort her.
 • Lav den dagen før du skal spise den. Jo længere tid den trækker, jo bedre og stærkere smager den.
 • Rør gerne 1-2 spsk god olivenolie ud i den færdige tzatziki. Det runder smagen så fint af.
 • Overvej at bruge en smule hakkede urter i. Dild fungerer overraskende godt men også persille og mynte fungerer  rigtigt godt.
 • Lav altid mere end du tror, du skal bruge. Det bliver spist – det gør det!
Tzatziki - den bedste opskrift på tzatziki finder du lige her.

Tzatziki

Udskriv Pin
Min bedste opskrift på en ægte græsk tzatziki
10
|
30 min

Ingredienser

 • 1000 g græsk yoghurt 10%
 • 1000 g agurker squash kan også bruges
 • 5 fed hvidløg
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk citronsaft smag til
 • 3 tsk salt

Sådan gør du

 • Halver agurker på langs og fjern den våde midte med en teske. Riv agurkerne groft på rivejernet og hæld dem over i en si.
 • Du kan vælge at drysse salt over agurkerne og lade dem dryppe af, men jeg har sjældent tålmodighed til det. I stedet knuger jeg væsken ud, så godt jeg kan i sien, og hælder herefter agurkerne over i noget køkkenrulle eller et tyndt viskestykke, og så knuger jeg det meste væske ud af her.
 • Hæld de revede agurker i en stor skål og rør den græske yoghurt ud i.
 • Tilsæt resten af ingredienserne, dvs. presset hvidløg, olivenolie, citronsaft og salt og rør godt sammen.
 • Sæt tzatzikien i køleskabet til næste dag.
 • Først næste dag inden servering smager du den til. Nu har hvidløg fået lov at arbejde sig igennem yoghurten, og du har sikkert kun brug for at justere lidt med salt og evt. citron.
Tzatziki - den bedste opskrift på tzatziki finder du lige her.
Tzatziki - den bedste opskrift på tzatziki finder du lige her.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

34 kommentarer til “Tzatziki – min bedste opskrift på en ægte græsk tzatziki”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg kommer også noget tørret lime pulver i min tzatziki, det giver dem virkelig en lækker smag.

  P.s Jeg kommer tørret lime pulver i alt fra salater, æggeomeletter til gryderetter (det siger lidt om hvor jeg er fra….. Iran LOL).

  Svar
 2. …og den bliver endnu bedre, når man rister lidt gule sennepsfrø på en pande og kværner i en morter og tilsætter sammen med lidt stødt spidskommen. Og tørret dild fungerer fint. Og olien er altid et must. Og jeg ved godt, at så er vi mere over i en Raita version, men det smager bare SÅ godt sådan her :)

  Svar
 3. Jeg lavede Tzatziki forleden, jeg havde desværre ikke nok græsk yoghurt. Derfor rørte jeg en Philadelphia smøreost i, det var ganske enkel rigtig lækkert. Tzatzikien endnu mere cremet?

  Svar
 4. Hvis du virkelig vil have al væsken ud af agurkerne, kan jeg anbefale at presse den revede agurk i en kartoffelpresse ?

  Svar
 5. Hvor mange personer er der cirka til i denne portion? Hvis det bare serveres som tilbehør til kød, salat og kartofler?

  Svar
  • Godt spørgsmål. 8-10 personer måske. Det tror jeg passer fint. Og er der rester, er det jo bare win! Tzatziki bliver altid bedre dagen derpå :)

   Svar
 6. Rigtig lækker tzatziki! Jeg havde den med til fællesspisning i min datters klasse i går, og den blev rost meget – og spist helt op ?

  Svar
 7. Jeg dræner selv min yoghurt – køber en neutral så høj fedtprocent som muligt – beklæder en si med et viskestykke, hælder yoghurten deri og der kan den godt stå og afdryppe til dagen efter eller 6 timer i køleskabet. Så ellers på samme måde som opskriften lyder – jeg synes den danske yoghurt er mindre syrlig end den græske – men smag er jo heldigvis forskellig – min bliver også hurtigt spist, da det faktisk er en sund spise som tilbehør eller som forret med et stykke lækkert flûte til.

  Svar
 8. I min græske opskrift bruger man slet ingen salt.
  Jeg bruger derimod kun 1-2 agurker til et kg yoghurt. Dem river jeg groft og rører også saften ved, da den tykke græske yoghurt kan bære det frem for at dræne almindelig yoghurt naturel som for 20 år siden, hvor jeg fik opskriften af en græker.
  Desuden bruger jeg nok dobbelt så meget olie, og gerne så der ligger lidt ovenpå.

  Svar
 9. Da jeg boede i Grækenland lærte jeg at man altid skulle ‘spice’ tzatzikien op med en lille smule ouzo – det giver lige det smagsudtryk, som man ikke kan sætte en finger på ?

  Svar
 10. Den aller aller bedste græske yougurt er helt klart den økologiske fra Thise ! Har før svoret til athena… men men men – den fra Thise giver den helt rigtig konsistens og er slet ikke vandet, men derimod blød og “cremet”. Vh Anja

  Svar
  • Mjaah… jeg tror egentlig, jeg synes, at Athenas er bedre. Jeg synes, den er fastere i konsistensen. Men jeg køber nu tit Thises alligevel, fordi den er øko. Irma har i øvrigt også en tyrkisk yoghurt, der er øko, der er virkelig lækker!

   Svar
  • Wow et lækkert tip! Det vil jeg prøve næste gang (i min egen portion – hverken mand eller børn er vilde med feta og det forstår jeg bare overhovedet ikke!!)

   Svar
 11. Mums, tzatziki er nemlig super lækkert, og det passer rigtig godt til mange ting.

  Har du nogle gamle indlæg om, hvad du altid har lidt stående af i køleskabet af gode ting og sager, altså det som du nævner under “food-prep”? For det er et område, hvor jeg skal blive bedre til at få lavet nogle dips, dressinger osv., så det hele er lidt nemmere.

  Svar