Hjemmelavet mascarpone

Hjemmelavet mascarpone er forbavsende nemt at lave! Det eneste, det rigtigt kræver af dig, er tid.

Jeg har længe villet lavet hjemmelavet mascarpone. Dels fordi det er så lækkert, men jo også fordi det er superanvendeligt i både saucer, sammenkogte retter og ja, selvfølgelig desserter.

Desuden har mascarpone jo en fedtprocent på 50%, og på den måde er det jo lige i skabet på LCHF.

Hjemmelavet mascarpone laves af to ingredienser: fløde og citronsaft. Det er det! Det er nemmest, hvis du har et ostelærred til afdrypningen. Ostelærreder kan du købe i stofbutikker, og de koster nærmest ingenting. Har du ikke noget ostelærred, kan det være, det også kan gå med et rent viskestykke men det har jeg ikke testet for dig.

Portionen svinder jo rigtigt meget ind. Jeg vil tro, man ender med lidt over 500 g i den færdige mascarpone.

Hjemmelavet mascarpone - Se hvor nemt det er at lave den lækre cremede italienske ost derhjemme. Kun to ingredienser! Se den nemme opskrift her:

Vær-så-artig: hjemmelavet mascarpone. Det var da nemt, ikke?

Det eneste spørgsmål, jeg synes, vi sidder tilbage med nu, er: Hvornår skal vi så lave tiramisu? Yes… ;-)

PS: Start evt. med “den dovne tiramisu” her: Tiramisu-mousse

Hjemmelavet mascarpone - Se hvor nemt det er at lave den lækre cremede italienske ost derhjemme. Kun to ingredienser! Se den nemme opskrift her:

Hjemmelavet mascarpone

Udskriv Pin
1 glas
|
1 d

Ingredienser

  • 1 liter piskefløde 38% men hvis du er så heldig at finde double cream med 48-50% så køb den!
  • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Varm fløden op til 85 grader. Hvis du ikke har et termometer, så er det, når fløden damper kraftigt, men inden den koger.
  • 2. Rør citronsaften i, læg låg på gryden og stil den på køl natten over, ca. 12 timer.
  • Hæld nu massen over i et ostelærred og læg ostelærredet i en si over en skål, så skålen fanger vallen, der drypper fra. Stil hele herligheden tilbage i køleskab og lad det dryppe af i ca. 12 timer, til du har en fast og lækker cremet mascarpone.
  • Skrab mascarponen ud af ostelærredet, rør den igennem og opbevar den i en lukket beholder. Den kan holde sig nogle dage i køleskab, vil jeg skyde på.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

15 kommentarer til “Hjemmelavet mascarpone”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Ift. LCHF vil det nok ikke være det smarteste, da de jo som bekendt består af hvedemel og sukker.

      Jeg har en opskrift på LCHF-venlig tiramisu i min bog Mæt & Slank med LCHF og her på bloggen har jeg den dovne model med tiramisu-moussen.

      Svar
    • Uj, med rabarber? Sammen med kaffesmag? Det lyder umiddelbart lidt sært men jeg bevarer et åbent sind ;-)

      Svar
      • Jeg har nogle gange lavet hindbærtiramisu. Der bruger man ikke kaffe. Tænker, uden at vide det, at det samme gør sig gældende her.

        Svar