Blomkåls-røsti

Blomkåls-røsti er jo Low Carb-verdenens svar på de gode kartoffelrøsti eller hashbrowns, og de er altså en ret så god erstatning, vil jeg sige. Disse er rigtig godt faste i det og har en god smag af ost og løg. Selve blomkålssmagen falder lidt i baggrunden.

Blomkåls-røsti – eller hashbrowns med blomkål

Vi bruger dem mest som tilbehør men de kan også bruges som en hurtig mini-klapsammen.

Og de er super at lave, hvis man har et blomkål, der ligger bliver gammelt i bunden af køleskabet, fordi jeg ikke har fået lavet det med dem, som jeg havde planlagt.

Sådan en skæbne led også det blomkål, som endte i denne opskrift. Det var halvslattent og spillede på sidste vers, men det betyder ingenting, når det skal laves til blomkåls-røsti.

Blomkåls-røsti - den lækreste LCHF opskrift på røsti lavet med blomkål i stedet for kartoffel

Blomkåls-røsti

Udskriv Pin
16 stk
|
35 min

Ingredienser

 • 1 stort blomkål 650-700 g
 • 1 stort løg
 • 175 g fast ost cheddar, parmesan etc.
 • 2 æg
 • lidt tørret oregano
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Skær blomkål i buketter og riv/blend dem fint til blomkålsris i foodprocessoren. Hæld over i en skål.
 • Overhæld blomkålsrisene med kogende vand og dræn straks vandet fra og blomkålsrisene over i en si. Pres så meget væske ud af dem, som du kan. Hæld dem herfra videre over i et rent viskestykke og knug så meget væske ud, som du kan. Der er mere, end du tror. Hæld de tørre blomkålsris tilbage i skålen.
 • Riv løg og ost fint og bland nu alle ingredienser sammen med blomkålsrisene til en fast, fedtet masse.
 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Fordel blomkålsdejen i runde, halvtykke klatter på to bageplader beklædt med bagepapir. Bag i ca. 15-20 minutter. Vend dem om med en spatel og bag dem yderligere ca. 10 minutter eller til de er gyldne på toppen og i kanterne. Jeg måtte bytte lidt rundt på pladerne undervejs. Min ovn bager for vildt ujævnt altså!
Blomkåls-røsti - den lækreste LCHF opskrift på røsti lavet med blomkål i stedet for kartoffel

Og de blev altså ret gode!

De kan både spises, som de er, og de kan klappes sammen om en skive salat, lidt skinke og ost til en hurtig klapsammen. Og de kan fryses og holde sig forevigt.

Jeg spiste et par stykker til frokost, serverede nogle til aftensmaden og puttede resten i fryseren. Det er så rart at kunne tage den slags op, når jeg ikke gider lave frokost.

I øvrigt har jeg tidligere lavede røsti med knoldselleri i bacon, og de er altså også mundvandsdryppende lækre. De indeholder lidt flere kulhydrater end disse, men hvis det er underordnet så prøv dem en dag også.

Opskriften finder du her: Knoldselleri-røsti med bacon og parmesan

Blomkåls-røsti - den lækreste LCHF opskrift på røsti lavet med blomkål i stedet for kartoffel
Blomkåls-røsti - den lækreste LCHF opskrift på røsti lavet med blomkål i stedet for kartoffel

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

40 kommentarer til “Blomkåls-røsti”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Du må jo heldigvis spise lige nøjagtigt det, du vil og som passer til det mål, du har og til din unikke kontekst. Om knoldselleri passer deri ved kun du.

   Hvis du mener ift. keto, vil jeg anbefale dig at læse dette indlæg: Er det Keto? Det er også et rigtig godt indlæg til at undgå, at man bliver fanget et sted, hvor der er tilladt- og forbudtlister over hvad man må spise og det giver et meget, meget, meget bedre og langvarigt resultat.

   Svar
 1. Kære Jane.
  Vi har lige rejst os fra bordet og en dejlig middag hvortil jeg havde lavet dine blomkåls røsti. Hold nu op altså….. De er virkelig gode. Klart en af tilbehørs favoritterne som vi skal have igen ???
  Venlig hilsen Sanne

  Svar
 2. Jeg elsker bl.a. dine blomkålsrösti. Jeg bruger dem som burger bolle. Da jeg lavede det første gang til min kollega og borger en søndag, blev det også et hit ??
  Tak for gode opskrifter?

  Svar
 3. Min familie og jeg er så småt startet på keto og vi mangler inspiration til lækkert tilbehør m.m. Jeg glæder mig meget til vores kostomlægning og følge dine blogs.
  Mvh Tinne

  Svar
 4. Jeg ville ønske at der stod kalorie tal på dine opskrifter. Vil gerne bruge dine opskrifter, men jeg er nødt til at holde øje med kalorierne også?

  Svar
 5. Super gode! For at lette arbejdsgangen en smule, kommer jeg de blendede blomkålsbuketter i en sigte og hælder kogende vand over. Lægger et rent viskestykke over og presser vandet ud. Bum…har du en tør masse, klar til at tilsætte resten af ingredienserne!

  Svar
 6. Hej Jane. Tak for en dejlig opskrift. De smager herligt. Har du eventuelt prøvet at kombinere dem med rødbede? Alle de rødbederøsti opskrifter jeg kan finde er lavet af kartoffel og rødbede og det går jo ikke, men kan man så bruge blomkål og rødbede eller selleri og rødbede?

  Svar
  • Spændende med rødbede og ja, det tror jeg såmænd sagtens, man kan. Begge dele – umiddelbart tænker jeg, at selleri passer bedst… Jeg har aldrig smagt rødbederøsti men det skal jeg da, kan jeg høre :)

   Svar
 7. De er i ovnen nu, og de virker sindssygt lækre. Jeg har tænkt mig at spise dem ala blinis her til aften. Mums :) Og lad mig lige tilføje at trods det, at LCHF ikke er min faste levevej, så finder jeg dine idéer meget brugbare. :)

  Svar
 8. ÅRH JA!!!! Har netop lavet disse!!! Og
  De smager jo for sygt godt!!! Elsker altså bare dine opskrifter ? tak tak tak

  Svar
 9. Jeg lavede de her for første gang igår, og de blev rigtig gode! Jeg brugte cheddar ost, og dryssede lidt paprika i dejen, og rev en mikro smule cheddar med chili i, for at give lidt knald på smagen :) De blev lavet som tilbehør til svinemørbrad fyldt med pikant ost, og svøbt i bacon… Luksus på en kedelig tirsdag :)

  Svar
 10. Dejligt at få af vide man er lidt sej, det gør både ekstra for motivation og humør, så tak Caroline og Jane.
  Ja både saft og skal lå som et tyndt gelelag i bunden, men resten af moussen var både fin og lækker i konsistens og smag, så bestemt en dessert der skal gentages.
  Jeg smagte på en af dem frosne som du havde anbefalet og yep den var helt i top, det er et trick der virker.

  Svar
 11. Tror du man kan lave dem på rå blomkålsris? Tænker det vil være lidt nemmere og hurtigere hvis ikke blomkålene skal overholdes m kogende vand og efterfølgende drænes…
  Mvh Signe

  Svar
 12. Tror du de kunne laves på panden også ? Jeg har pt ikke nogen ovn, så forsøger at være kreativ med de to kogeplader jeg har ?

  Svar
   • Hej Susanne. Det kan man sagtens og de er ikke engang svære at vende, bare man giver dem længe nok. Jeg plejer at bruge sådan en stålring man også bruger til at lave desserter. Så bliver de ensartede og man kan nemmere presse dem lidt sammen, så de de hænger godt sammen.

    Svar
    • Jeg kan forresten tilføje at jeg plejer at lave dem til frokost, hvis der er blomkålsris tilovers fra dagen før. Så er det bare lige at røre æg og ost, eller hvad man nu synes, i og på panden med dem. Let og hurtigt :-)

     Svar
  • Jeg tror, at de smagsmæssigt vil være lidt tamme uden ost men sådan praktisk tror jeg, du kan lykkes med at bruge et ekstra æg og så noget bindemiddel i form af Pofiber eller huskfibre. Suppler evt. med urter så, friskhakket oregano eller persille for at give dem lidt pep :)

   Svar
 13. Jane, hvad gør du så?
  Det ville være spændene læsning at høre lidt om hvordan du er selvstændig i din egen virksomhed. Din arbejdsgang osv. Selvom det nok er for omfattende sådan lige at nedskrive, men never the less, spændende læsníng for os at høre om de grove træk:-).
  Blomkåls røsti iaften!!

  Svar
 14. Jeg er startet nyt job og har haft det lige som dig i næsten 3 måneder. Var det den rette vej, kunne jeg finde mig i de meget anderledes kollegaer, den nye branche? Alt det der. Sidste mandag kom gennembruddet og jeg hviler endelig i beslutningen. Jeg bliver. Jeg kan SÅ meget relatere til det, du skriver. Man finder heldigvis mening og ro igen. Tingene ordner sig jo altid – også selvom det er pænt træls, mens det står på.

  Svar
  • Ja præcis!! Jeg prøver virkelig at øve mig i at være i de der perioder, fordi jeg efterhånden godt ved, at de kommer fordi jeg lige skal vælge retning. Og det er ok. Jeg satser på at mine uger i Paris kan give mig lidt afklaring :)

   Svar
 15. Aldrig har jeg spist så meget blomkål som efter jeg fik fat i dine bøger/ begyndte at følge din blog?
  And I love it!!

  Underligt at mange syntes det er underligt, at jeg spiser så meget blomkål. Mens de selv samme mennesker aldrig har sat spørgsmål ved at andre spiser kartofler til alt ….

  Svar
  • Haha, det hører jeg ret tit! mit forlag mente på et tidspunkt at jeg burde lade mig sponsorere af en blomkålsproducent :)

   Svar
    • Haha, JA!! Jeg vil simpelthen ikke have blomkål i min kage. Og heller ikke bønner og alt det. Jeg vil have kage, når jeg vil have kage og grøntsager, når jeg vil have grøntsager! :) (ej okay, måske prøver jeg den en dag – bare for at prøve :))

     Svar
 16. Det er dejligt at du er så menneskelig som du er, det betyder at bloggen bliver så meget sjovere for alle os andre mennesker.
  Jeg er jo på stort set hver dag, for du er mit kick til at være den jeg gerne vil være både på mad og menneske fronten, så det er lidt sjovt, for jeg har godt kunne fornemme din ikke inspirations mood. Men der kommer jo så mange gode tanker man stopper op og tager det hele til op til revision. Jeg tror det er meningen med det hele.
  Jeg gik fuldstændig amok med madlavning i går. Havde haft den mest kedelige dag på jobbet og tænkte “det skal være løgn” der må ske noget. Så det blev til ingefær/gurkemeje/citron drik som jeg blander i min fiskeolie, bagt blomkålsgratin, spicy feta dressing, hot paprika dressing, citronfromage og æggesalt som jeg her til morgen har spist på salatbåde. Skøn morgenmad mums.
  Citronfromage blev lidt mystisk. Ville lige prøvesmage her til morgen og det var som om at citronen havde lagt sig i bunden. Men konsistensen og til del også smagen var ok. Har du mon en ide til hvorfor? Det skal siges at det var fedt at være overskudsagtig på den front det giver lige et kick og et spark i den rigtige retning.

  Svar
  • Heidi F!
   Du er da selv et under, at du kan have energi til at tage hævn over en kedelig arbejdsdag på den måde! Vi andre slæber os triste hjem og spiser pomfrits! :-D … Den menu, du lavede dig, har inspireret mig fantastisk – ja, for jeg er selv lidt i Janes humør; lidt inspirationsforladt og øvbøv…

   Blomkålsrøstierne vil jeg prøve at stege i stedet for at bage, for jeg laver ikke så mange… Lav varme og låg på… Jeg glæder mig allerede!

   Svar
  • Shit, du er sej, Heidi!
   Jeg ved ikke lige, hvad der er gået galt med citronfromagen. Ligger citronskallen sig lidt i bunden? Det har jeg aldrig spekuleret på.

   Svar